ISLAK TIRAŞ

Tıraş Sonrası Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Tıraş sonrası nelere dikkat etmeli? 

Cilt tahrişinin ne olduğunu bilirsiniz. Cildiniz tahriş olduğunda da anlarsınız. Tıraş sonrası nelere dikkat etmeli? Tıraş sonrasında dikkat etmemiz gereken durumlardan önce tıraş öncesinde nelere dikkat etmeli sorusunu sormak ve buna cevap aramak Birincisi bu! 

Gelelim tıraş esnasına ve öncesine

Tıraş esnasında ve tıraş öncesinde bir takım önlemler mevcut. Öncelikle tıraştan önce doğru tıraş malzemeleri tercih etmeniz gerekiyor. Çünkü doğru malzeme işin ve eylemin yarısıdır. Bu sayede oluşacak tahrişlerin yarısını daha baştan engellemek mümkün. Eskimiş, kararmış, bir harekette kesmeyen bıçakları kullanmayın, güç gösterisine gerek yok, tıraş bıçağı bastırmadan kullanılır. Bıçağa gereğinden fazla bastırıyor ve güç uyguluyorsanız, tıraş bıçağının atılma vakti gelmiştir. Yanlış ve kalitesiz malzeme seçimi size bol sivilce, bol tahriş, kızarıklık hatta kıl dönmesi gibi rahatsızlığı olarak geri dönecektir. 

Tıraştan önce de önlem almak şart dedik. Öncelikle cildi nemlendirmek gerekiyor. Bunun için duş sırasında ya da duştan hemen sonra tıraş olmak iyi bir çözüm olabilir. Yüzü nemlendirmek sakalları yumuşatmak için en kolay yöntemdir. Nemli ciltte tıraş bıçağı ve tıraş makinesi daha kolay hareket edecektir. Tıraş köpüğü, tıraş sabunu, tıraş kremi gibi ıslak malzemeler de tahrişi engellemeye ve kolay bir tıraşa yardımcı olur.(Bkz: Islak Tıraş Nedir?)

Tıraş sonrası nelere dikkat etmeli?

Tıraş sonrası nelere dikkat etmeli sorusunun cevabı, az ve özdür. Tahriş olmamak, yeni sivilcelerle karşılaşmamak, kaşıntı, kuruluk yaşamamak, tıraş sonrasında yanmaları azaltmak, tıraşı daha kolay bir hale getirmek için neler yapmalı? Birincisi; tıraş olduktan hemen sonra yüzünüzü bol soğuk suyla yıkamak arkadaşlar. Yıkayın! Yumuşak havlu kullanmanız gerekiyor. Yumuşak dokulu ve pamuk oranı yüksek havlular bu sorunu çözecektir. Sürterek kurulamaktan kaçının, kompres uygulayarak kurulama yöntemi yanan ve tahriş olmuş cildi daha çok tahriş etmeyecektir. Tıraş losyonları da kurulamadan hemen sonra cildin kurumasını ve gerilmesini engelleyecektir. Tıraş sonrası losyon ve kremler, güzel ve rahatlatıcı kokular içeren farklı bakım yağları da yine bu amaca hizmet eder. Çünkü tıraş sonrası nemlendirme aşaması önemlidir. Tahriş olan kısımlar varsa, nemli kalması bu cildin çabuk toparlanmasını hızlandıracaktır. Kolonya kullanmaktan kaçının, tıraş sonrası nelere dikkat etmeli sorusunun belki de en mühim cevaplarından biri budur. Sıradan kolonyalardan kaçının. Çünkü kolonyalar yüksek alkol içerir ve cilde uygun kimyasallar değildir. Tıraş sonrası açılan gözeneklere doğrudan alkol kızarıklık ve tahrişi artırır. Gözeneklerin kapanması ve normal halini almasından sonra yanmalar da yok olacaktır. Tıraş öncesi ve tıraş sonrası nelere dikkat etmeli sorusuna genel hatlarıyla değindik. Tahrişsiz tıraşlar sizinle olsun! 

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021