SAKAL BAKIMI

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek olması da birçok etkene göre değişkenlik gösterir. Peki daha gür ya da öne çıkan bir bıyık uzatmak için neler yapılmalı? Bunları sıralayalım:

1-Uzatın!

Bıyık kaç ayda uzar?

Bir bıyığın gür ve kalın görünmesi genetik, beslenme ve benzeri unsurlara göre değişkenlik göstereceğinden en az 4 ay bıyıkları uzatmak gür bir bıyık formu için ideal bir süredir. Yani sabırla uzatmak! Hepsi bu, bırakın uzasın.  6 aylık bir sürede kalın, düzenli ve güzel görünen bir bıyık mümkün. Şimdi sakalla bunu desteklemeyi düşünme zamanı!

ÖNERİ: Şekillendirilmemiş bir bıyık biraz bakımsız gösterebilir ancak uzama evresinde yan taraflardan düzeltmek bıyığın uzamasına engel değildir. Üst dudak üzerinde aşağı doğru uzayan bıyıkları düzeltme bahanesiyle kırpma dürtünüzü kontrol altına alın. Bir önceki cümlede bahsettiğim gibi yanlardan toparlama ve yana doğru tarama ile bu dağınık ve bakımsız görünen şekli düzeltebilirsiniz.

Bıyık uzatmak için bıyık besleme bakımı

Sakal ve bıyık beslemek, uzatmak, bakımlı hale getirmek zor olmasa da biraz vakit ve ilgi gerektirir. Bunu hep söylüyoruz. Bu bıyık kısmı için ayrıca çaba demektir. Saç ve sakallar aldığınız vitaminlerle, beslenme biçimleriyle doğru orantılı olarak büyür ve gelişir. Örneğin kalori, protein, vitamin ve minerallerin yanı sıra hormonlar da sakal ve bıyık uzatma sürecinde doğrudan etkilidirler. 

Sakalın en çok ihtiyaç duyduğu vitaminleri (A, E, D, K2; çinko, selenyum, iyot, bakır, magnezyum vb.) alımınız düşerse; Sakalların ve bıyığın uzaması yavaşlar. Foliküllerden çıkan sakal ve bıyık güçsüzleşir.  Azalan besin değerleri ve diğer vitaminlerden dolayı sakalın ana hormonu (testosteron ve DHT) seviyelerini de düşürür. Sonuç uzamaya direnen, sağlıksız sakal ve bıyık demektir. Beslenme yanında uyku ve stres düzeni ve spor da bu sakal, bıyık, saç konularındaki olumlu etkisi de bilinen diğer gerçeklerdir. Dengeli ve makul miktarda kalori içeren beslenme diyetleriyle ihtiyacınız olan vitamin ve mineralleri de aldığınızdan eminseniz bu bıyıklar uzar. 🙂 Bu değerleri normal yollarla alamıyorsanız, takviye vitamin destekleri de işinizi görebilir. Bıyığınızı biraz daha güçlendirmek istiyorsanız, daha önce yazdığımız SAKALA VE SAÇA İYİ GELEN BESİNLER NELERDİR? sorusunun cevabını veren makaleye göz atabilirsiniz. 

Sakal silindiri – Beard Roller kullanmak

Seyrek ya da güçsüz bıyıkları toparlamanın bir diğer yolu da sakal için kullanılan sakal roller’larıdır. Kan akışını hızlandıran her yöntem saç, sakal ve bıyık gelişiminde etkilidir. Sakal silindirinde kıl köklerini uyarıcı iğneler bulunur. Roller’ın etkisi kıl kökleri ve deride mikro deliklerle vücuttaki kan akışını o bölgede hızlandırmak ve kolajen üretimini artırmaktır. Bıyık uzatmak için bunlarla biraz oynamak da iyi bir yöntem olabilir. 

Bıyık uzatmak için sakal bakım yağı serum ve balmumu

Sakal bakım yağlarının besleyici özelliği ve bakım etkisi vardır. Minoxidil gibi kimyasal ürünlerin yanı sıra bitkisel serumlar ve sakal bakım yağlarını da yine bıyık bölgesinde kullanabilirsiniz. Bıyık mumu olarak da bilinen balsam ve türevleri de kalın bir görüntü ve kararlı bir bıyık şekillendirme için kullanılabilir. Bıyık balsamla şekillendiğinde tek bir yönde ve düzenli görüneceğinden kalın bir görüntü elde edebilirsiniz. 

Bıyık uzatmak ve bıyık modelleri

Bıyık erken kesilmemelidir ancak bu onu aylarca hiç kesmeyeceğiniz ya da şekil vermeyeceğiniz anlamına gelmez. Rahatlayın! Farklı stilleri denemeyi düşünün. Uzatmada 5. aydan itibaren bıyık belirgin şekilde şekillendirilmeye elverişli olur. Yüzünüze uygun doğal görünen ya da karizmatik bir bıyık stili sizi öne çıkaracaktır.  Burada mesele yakışanı seçmek ve farklı modelleri bilmektir. Tam burada sizi üç serilik bir bıyık modelleri külliyatına davet edebilir, takip edebileceğiniz linkleri şuraya bırakabiliriz:

1- DOĞAL BIYIK MODELLERİ

2- GİDON BIYIK MODELLERİ

3- HİBRİT BIYIK MODELLERİ

Bıyık uzatmak için yukarıdaki linkleri incelemenizde fayda var. 

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021

Tıraş hataları | Tıraş olurken yapılan hatalar neler?

Tıraş olurken sakal, cilt ve stil için doğru olmayan yöntemler sizi olumsuz etkiler. Her tıraş…

23 Nisan 2021