ISLAK TIRAŞ

Çift kenarlı jilet nasıl kullanılır?

Çift kenarlı jilet nasıl kullanılır? Sorusuna aşama aşama cevap verelim. İlk aşama yüzünüzü çok keskin olan çift kenarlı jilet için hazırlamaktır. Bunun için ayrıca vakit ayırmak gerekecek. Neden mi? Çünkü sakalların ve cildin yumuşaması ve sürtünmeyi en aza indirmeniz için yüzünüzü köpükledikten sonra birazcık beklemekte fayda var. Bu sırada güzel bir müzik listesi oluşturun. Evde köpüklü yüzle dolaşmanın keyfine varın! Siz kamufle bir şekilde gezerken gözenekleriniz de açılacak ve kolay ve kesiksiz bir tıraş deneyimine hazır olacaksınız! Hele tıraştan önce bir banyo yaptıysanız oh!! Jiletler yağ gibi kaysın! 🙂

Öneri: Çift kenarlı jiletler günlük sakal tıraşı olanlar için idealdir. Kısa sakalları en iyi tıraşlama yöntemlerinden birisi sayılabilir.

Tıraş fırçası nasıl hazırlanır?

Tıraş / köpük fırçasını tıraştan birkaç dakika evvel sıcak su kabına koyup beklet. Kılları yumuşayan fırça daha kolay köpürtmene yardımcı olur. Domuz fırçası, at fırçası, porsuk fırçası, sentetik kıllarla üretilen fırçalar kullanılmaktadır. Porsuk kılı fırça bu işin kralıdır ancak buna çok da takılmayın. Bu seviye daha sonraki ıslak tıraş keyfi içindir. Fırçanın suyunu çırp, fırçayı sabunla köpürt. Yuvarlak – dairesel hareketlerle önce çeneden sonra yanaklara ve faullere kadar sakalını köpürt. Uyarı: Normal tıraş bıçaklarında köpük tabakası ince olmalıdır ancak bunda köpüğü biraz kalın tutman işine yarayacaktır. 

Öneri: Çene kılların en sert çıkan bölgesidir, o yüzden çene bölgesinden köpürtmeye başlaman önemli. 

Çift kenarlı jilet ile ıslak tıraş

Tıraş bıçağının tutacak yerini sıkı tutun, elinizden kaymasın, çünkü kesilme riskiniz yüksek! Çift kenarlı jileti yanaktan aşağı doğru çekmek için düz bir şekilde tutun, yanağa jileti yaslayın jileti yaklaşık 30 derece açıyla tutup aşağı kaydırın. Çok bastırmanıza gerek yok. Düz indirmek yeterli! Sakalın çıkış yönüne göre tıraş olmanız gerektiğini de yeri gelmişken hatırlatalım. Genellikle aşağı yönde tıraş olacaksınız. Tahriş, zorlama, kızarma olmaması için bu önemli. Bıçağın ucunu temizleyin, boyun kısmında daha dikkatli çalışın. Faullere çift kenarlı jilet ile kolay şekil verebilirsiniz.

Islak tıraşı tamamlama

Tıraşı toparlamak ve tamamlamak için boyunda ve bıyık bölgesinde hassas çalışın. Tıraş sonrası bıçakları temizleyin ve kuruduktan sonra kapalı bir kapta saklayın ki paslanmasın. Jilet çok kez kullanıma uygundur, ta ki kesmekte zorlanana dek! Fırçayı da kuruyana dek kaldırmayın, ters çevirip bir yere asarsanız kıllar kırılmadan kurur.

Gelelim yüze! Önce ılık sonra da soğuk suyla yanmaya başlayan cildi ferahlatın. Havluyla nazik şekilde yüzünüze bastırın. Tıraş sonrası krem kullanmanız gerekecek. Nemlendirme ve rahatlama için bu önemli. Krem yanmayı ve tahrişi azaltır. Tıraş kesiği olursanız diye daha önceden almış olduğunuz kan taşı gibi yardımcı kuvvetleri de kullanmanız gerekecek. Bkz: Tıraş kesiği kanaması nasıl durdurulur?

Sakal.com.tr

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021