ERKEK BAKIM

Modern erkek & Beyefendi olmak için öneriler

AÇIKLAMA: Modern erkek görseli koymak ve tanımlamak yerine A MODERN MAN adlı belgeselin afişi kullanılmıştır.
Görsel: A MODERN MAN

Bir insanın kumaşı kendini belli eder! Yani modern ya da çağ insanı olmak için genetik mirasa ihtiyacınız yok. Çağ insanı olmak kişinin kendisiyle ilgilidir. Bunun için de öncelikle sağlıklı bir birey olmak için yapmanız gerekenler gelir. Ardından nasıl göründüğünüz, fiziksel görünümünüz ve tabii ki en önemlisi entelektüel birikiminize yapacağınız yatırımlardır. Kişisel bakımı da bu sonuncusuyla eşit tutmak çok önemlidir. Çünkü ifade her şeydir. : )

Modern olmak ya da çağdaş olmak için illaki bu önerileri yapmalısınız diye bir iddiamız yok, bu öneriler size bir fikir verir, asgari oranda da olsa düzgün, modern, çağdaş, beyefendi bir erkek gibi hissetmek için ufak öneriler diye adlandırabiliriz. 

Nasıl modern bir erkek ya da beyefendi olurum?

: ) Bu alt başlık tamamen eğlenceli bir Google sorusudur. 😀 Google’dan bakarak bir şey olamazsınız, ancak fikir edinirsiniz, önerileri görürsünüz. Sonrası kişide başlar, kişide biter. 😀 Hadi konuşalım!

Sağlıklı beslenmek

İnsan ne yerse odur yani ne yiyorsak o’yuz. Bu düstur çok değerli. Sağlıklı beslenmek, yolda cips yememek, evde de az yemek, televizyon doktorlarını çok da dinlememek ama yine de biraz dinlemek, şekerden, abur cuburdan çok uzak durmak mümkün olmasa da olabildiğince sınırlandırmak biraz düzgün bir adam olmak için de iyi bir başlangıç sayılır. Ne dedik? Ancak sağlıklı olursanız istediğiniz diğer her şeyi de olabilirsiniz. : ) Bunun için işe yarar gıdalarla beslenmeyi öğrenmeniz, vücudunuzun öncelik ve asıl ihtiyaç duyduğu gıdaları tüketmeye özen gösterin. “Nasıl sağlıklı beslenilir?” sorusuna cevap verecek onlarca uzman var! Onlara danışın. 😀 Sürekli kola içen bir beyefendi nerede görülmüş abiler? : ) Bunlar yarın için önemli, yarın beyefendi sayılmak için bugünden vücuduna yatırım yapman gerekiyor. Ona göre. 😉

Sağlıklı beslenmek sizi daha enerjik kılar, kilonu kontrol altında tutar, giydiğin yakışır, çevik görünürsün, cildin parlar, yüzün ışıldar… 

Stresten uzaklaşmayı bilmek

Ruhunu biliyor musun? Onun ihtiyacı olan şeyleri ona ne kadar veriyorsun? Sadece düzgün beslenmek de yetmez. Fiziksel bakım ve stresten uzak kalma çabası aynı anda yapılmalı. Stresten kaçınma yolları bulmanız gerekiyor, hobiler edinmeniz, özellikle parasız ve ücretsiz yapılacak hobiler bulun ki bunu dengelerken canınız sıkılmasın. Stres kaynaklarınızı tespit etmeyi öğrenmeniz de önemlidir. Bu durumda sizi ne strese sokuyorsa ona karşı kontrollü olmak ve onun farkında olmak büyük bir adımdır. 

Stres, iş hayatı, erken yaşlanma, şehir yaşamı, sağlıksız hava, yanlış insan ilişkileri, kötü iletişim, uyku ve yaşam düzenini kaçırma, kötü sağlık alışkanlıkları ve yetersiz egzersizle ilişkilendirilmiştir. Aman dikkat!

Yaşayan her şeye insanca davranmak

Gülümseyin, gülümsemekten uzak durmayın, sakin ve düzgün iletişim kurmak üzerine çaba harcayın. Yaşayan her şeye saygılı olmak sizi 100 adım önde götürür. Doğaya saygılı olun, az tüketin, kadınlara, çocuklara, kendiniz gibi olmayan başka kültürden başka insanlara, ağaca, hayvanlara saygı duymak sizi bir insan, bir modern insan, bir beyefendi yapmaya fazlasıyla yeter. : )

Kişisel bakım: Saç sakal vücut bakımı

Görünüş her şey değildir ama temiz olmak, iyi bir imaj her şey sayılabilir. Beyefendi erkek, çağdaş erkek temiz olur. Saçını temiz tutar, ense tıraşına özen gösterir. Sakalını bıyığını temiz tutar, doğru parfümü kullandığından emin olur. Dişlerini temiz tutar, giyimine dikkat eder, şık giyinmeniz değil temiz ve özenli olmanız önemlidir. Kişisel bakıma harcanan para da zaman da boşa harcanmaz. Bu nedenle, banyonuzda kilitli bir saat geçirmek, sizi sosyal hayatta bu anlamda modern ve beyefendi biri yapmaya gayet yeter de artar bile. Artık neyse ki kişisel bakım ürünleri alanında erkek bakım ürünleri de her yerde erişilebilir durumda. Kadınlara “Kendinize bakın ulan!” dedirtmeyin. Hele başka bir erkeğe bunu asla dedirtmeyin. Bir erkek bile bunu sorun ediyorsa, eyvah! Durumlar hiç iyi değildir. KENDİNE BİR TANE CIMBIZ ALMAKTAN KORKMA! : ) Sakalına bak, tıraşını ol, üstünü temiz giyin. Check-up! 😀

Teknolojiden biraz uzaklaşmak

Her açıdan modern olabiliriz ancak teknobağımlı olmak bizi modern de yapmıyor. Bunu öyle düşünüyorsanız olayı çok yanlış anladığınızı var sayıyoruz. Telefon, tablet, bilgisayar, akıllı cihazlar her an odak noktası olmamalı. İnsanlarla iletişim kurarken elden şunları bırakmak bir medeniyet ve saygı göstergesidir. İnsanları dinlerken onlarla doğrudan- yüz yüze iletişim kurmak sizi beyefendi ve modern ve çağdaş bir erkek yapmak için iyi bir fırsat.  Arada bir, akıllı telefonunuzdan, bilgisayarınızdan veya tabletinizden ara verin ve doğanın tadını çıkarın. Ölmezsiniz. 

Spor yapmak

Hareketsiz bir yaşam sana fayda sağlamayacağı gibi senin çevrene de bir katkı sağlamaz. Kendine uygun bir spor seç ve egzersiz yapmayı alışkanlık edin. Yürümek en büyük eylemdir. Diğerlerini yapmak istemiyor olabilirsin. Haftada belirli bir süre, tercihen her gün egzersiz yapmak sana, vücuduna, ruhuna, beynine, seks hayatına, çevrene iyi gelecek. Kafan açılacak, ferahlayacaksın. Spor salonunda spor yapmadan da modern ve beyefendi olmak kolay! Dağ taş üzerinde yürümen için ayaklarının altına serilmiş seni bekliyor. Kaldır poponu. Biraz da kaldır o popoyu. 🙂 Hem bak kadınlar da zaten diri popo seviyormuş. Beynine kadar kasla donatılman seni pek de beyefendi gibi göstermeyebilir kas adam! Çok da abartma. Sakin ol Champ! 

Entelektüel uğraşlar

Bunu tam anlamıyla bir reçete gibi uygulamak mümkün değil. Dünya büyük, kültür sonsuz, insan küçük bir canlıdır. Anahtar kelime şu: “Kendi orijinalliğini oluştur!” Altta da ufak tefek diğer önerilere göz at.

  • Oku, izle, yaz, çiz, dinle, enstrüman öğren, sanatla ilgilen. Hiçbir şey okumuyorsan takvim yaprağı oku be mübarek! : )
  • Diller üzerine araştır, öğren, “Hello!” diyen turistten koşarak uzaklaşma : )
  • Korkma beyefendi ya da modern bir erkek olmak için sanatçı olman gerekmiyor, birkaç güzel sanattan haberin olsun o da yeter.
  • Duvar boya yapmayı öğren, çivi çakmaktan azıcık da olsa anla. Evde, komşuda, sokakta bir ihtiyaç duyulduğunda çağırılan insan sen ol.
  • Nereden ne alınır? Hangi bira iyidir, şu şarap içilir mi? Avokado nasıl yenir? Tarhana çorbasına ne konur? Bunları da bil.
  • Yerel bilgiden haberin olsun. Genelden de bihaber olma.
  • Bir ayakkabıyı iki farklı şekilde bağlamayı da bil, kravat nasıl bağlanır sorusuna bomboş gözlerle de bakma. : )
  • Örneğin bir ağaç nasıl dikilir, şu çiçeğe ne iyi gelir azıcık bilgin olsun.
  • Seni hiç ilgilendirmeyen konular üzerinde de birkaç fikrin olsun. Her konuda değil.
  • Paylaşmayı bil. Bilmiyorsan öğren. Cimrilik etme, eli bolluk yapıp paranla insan da dövme.
  • Çok konuşmamak da bir beyefendilik sayılır, yerinde yeteri kadar konuşmak da. Bunun kıvamını tuttur.
  • Dünyadaki meseleler hakkında, çevre sorunları hakkında, küresel ısınma hakkında, gıda sorunu hakkında, kadınların moda dertleri hakkında söyleyecek, fikir sunacak kadar bilgin olsun. Cahil kalma.
  • Bir kadınla düzgün iletişim kurmak üzerine bir şeyler öğrenmeye bak. İnsanlarla iyi iletişim kurmayı öğren.
  • İnsanlara saygılı davranmak da büyük bir entelektüel uğraştır. Herkes beceremez. Sen yap!
  • Ucuz ve lezzetli bir şey nerede yenir sorusuna verecek en az bir önerin olsun. Pazara gitmek sana eziyet olmasın. Gidip doğru karpuzu seçmeyi de öğren.
  • Özür dilemekten, rica etmekten, teşekkür etmekten, tadında sitem etmekten, eyvallah etmemekten rahatsız olma.
  • Yemek ve sofra adabından, adab-ı muaşeretten denen şeyden uzak kalma.
  • Kalk, bir trene bin, iki adım ötede bir yerleri gör. İlla cebinde paran olmasa da olur, gitmek isteyen, gezmek isteyen parasız da gezer.
  • Bilmiyorsan bilmiyorum demeyi de bil.

    SONUÇ: Bu başlığın altı dolmaz, konuşmakla bitmez… : ) Özgün şekilde doldurulabilir. Özgün ol, fark yarat, insanlar seni kafalarında iyi yerlerde tutsun. İşte beyefendisin. 

Sakal.com.tr

 

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021