ERKEK BAKIM

Sürdürülebilir kişisel bakım önerileri neler?

Kişisel bakım bireyin hem sosyal hem fiziksel ihtiyaçları için en önemli yaşam eylemlerinden biridir. Temiz ve bakımlı olmak vücut sağlığı için de önemlidir. Erkek bakım önerileri arasında daha sürdürülebilir, hem kendiniz hem çevre için daha iyi yöntemler var. Biraz bunları konuşalım. Bakımlı olmak erkeklik kavramını değersizleştirmez, aksine özenli olmak imajınızı ve cinsiyetinizi olumlu destekler. Tam tersi olan düşünceyle ilgili zaten konuşmaya da gerek yok artık. Yıl olmuş 2021. Bakın kendinize, lütfen. Neyse ki bugünün erkekleri temizlik ve kişisel bakım gibi konulara daha kolay adapte oluyor. Oluyoruz değil mi? -Tamam! : ) Bunu düzenli hale getirmek, sürdürmek için de sürdürülebilir kişisel bakım önerilerini dikkate almakta fayda var.

Erkek kişisel bakım neden önemli?

İnsanız! Ondan olabilir. İşe gidiyoruz, sosyaliz, temizliği ve düzenli olmayı, kılığı kıyafeti önceleyen bir toplumda yaşıyoruz. Savaşta değiliz 🙂 Çalışan biriyseniz, insan içindeyseniz daha da bakımlı olmak gerekir. Profesyonellik için bu önemlidir. Olay basit: kötü kokma, kimliğine nasıl göründüğüne özen göster, tarzında tutarlı ol. Sakalını düzenli aralıklarla düzelt. (Tıraş olmasan bile.) Tırnaklarını takip et, saçların temiz olsun. Biri bir şey için senden istesin, seni seçsin, sana yönelsin, bu iş için de sosyal bağlar için de yeni bir flört için de önemli. Hepsini bırak kendine saygın olsun, sadece bu sebep bile kişisel bakımına önem vermek için yeterlidir. 😉 Çünkü insanlar buna bakar, ilk bununla değerlendirilirsiniz. Başarının ve saygınlık kazanmanın en büyük araçlarından biri kişisel bakımdır.

Ense tıraşından özenli olup olmadığınız anlaşılır mesela, biliyor musunuz? 

Sürdürülebilir kişisel bakımda ve hijyen

Ağzın, dişlerin, saçın, ayakların, vücudun, terleyen bölgelerin, elbiselerin. Bedenin temiz mi? O zaman kişisel bakımının yarısından fazlasını zaten yapıyorsun. Diğer kalanlar, bedenini iyi halde, ileriye taşımak, düzenli ve sürekli; sürdürülebilir kişisel bakım için gerekecek. Detaylar: Saç, sakal, cilt sağlığını korumak için ekstra yöntemler. 

Cilt bakımı insanın en büyük organı olan cildini sevmesidir

Sürdürülebilir bir kişisel bakım alışkanlığı kazanmak için en büyük organımız, cildimizden başlamamız işleri yoluna sokacaktır. Cilt tipleri farklıdır ve cilt özen ister, bakım ister. Her cilt tipine de uygun cilt bakım ürünü mevcuttur. Bulursunuz. Yeter ki isteyin ve kendinize değer verin. Kendinize bakın. Nemlendirici, kırışık karşıtı krem, sakal besleyici birkaç sakal yağı vb. kullanmaktan çekinmeyin. Utanmayın, kimse size bir şey demez. 🙂 Su için, su! 

Sürdürülebilir kişisel bakım için ne yapılmalı?

Plastik, plastik pamuklu çubuk, plastikte duran ürünlerden olabildiğince uzak kalmak hem sizin hem çevre için iyidir ama her zaman buna bütçe ve fikir ayırmak da zordur, kabul. Ne yapalım? Jiletleri, fırçaları, tarakları daha uzun kullanılabilir olanlarından tedarik edebiliriz. Yaşıyoruz, mecburen plastiğe ve gereksiz atığa da bir yere kadar hepimiz dahil oluyoruz. Sabunları ve temizleyicileri çevreci ürünlerden seçmek de iyi bir adımdır. Rahat ve sağlıklı hissedersiniz. Kaliteli ve uzun kullanım ömrü olan ürün ve araçlar tercih edin. Çevre dostu kişisel bakım alışkanlıkları kazanmak adlı detaylı yazıya da göz atabilirsiniz.

Suyu israf etmeyin

Dünyada içilebilir, kullanılabilir suyun oranı yüzde bir. Yüzde 3’lük tatlı suyun ikisi buzullar gibi verimsiz alanda denize karışıyor. Su azalıyor. Atık ve dönüşüm yönetimini iyi yapın. Tuvalette, banyoda sulamada, ev ve kişisel temizlik yaparken, tıraş olurken vb. suyu şarıl şarıl akıtmayın. Su sınırlı bir kaynaktır ve kişisel bakım ve sağlığımız için, doğa ve dünya için en önemli maddedir. 

Diş fırçalarken, tıraş olurken, banyo yaparken vücut temizliği yaptığınızda musluğu kapatarak su israfını önlemen bile büyük bir adımdır. Eko duş başlığı, musluk başlığı gibi yöntemler de suya ve bütçene yardım eder. 1 saat banyo yapmak 10 sene sonra suç bile olabilir, şımarıklık da etme 😉 Yıkan, temizlen çabucak çık. 🙂

Ürünlerin ambalajlarını inceleyin

Sürdürülebilir kişisel bakım iyidir ama bu ne kadar mümkün? Ürünlerin çoğu hem sağlık hem de çevre için zararlıdır. Plastik barındırır, plastikle ambalajlanırlar. Çevreyi onlar üreterek biz de tüketerek kirletiriz. Seçimler önemlidir. Doğal ve yenilenebilir maddeler kullanılarak yapılmış, hatta temiz ambalajlı ürünleri alabilirsiniz.  Çevre bilinci olan markalardan alışveriş yapın ama greenwashing tuzaklarına da düşmeyin. Greenwashing : Yeşil aklama olarak çevrilen bir kavramdır. Bu yöntem şirketlerin ürünleri çevreciymiş gibi pazarlama yöntemlerini kullanarak iyi niyetli tüketiciyi kandırma yöntemidir. Aldanmayın iyi araştırın. Yenilenebilir malzemeler kullanılarak yapılan ve paketlenen ürünler herkes için iyi bir tercihtir. Erkek bakım ürünleri seçerken nelere dikkat edilmeli? adlı makaleye bakın.

Fonksiyonel ürünler tercih edin

Bir ürün hem o hem bu işe yarayabilir. Fonksiyonel ürün kavramı bir ürünün birden fazla farklı şeyde kullanılmasını ifade eder. Bu tarz ürünler almak da hem cebinize hem çevreye fayda sağlar. Kullan at jilet kullanmaktansa makine kullanmak gibi. Ya da içindeki bileşenler zararsız olan ürünleri alıp uzun süre kullanmak gibi. 

Kişisel bakım yaparken, kendi temizliğinizi ve bakımınızı artırırken dünyayı ne kadar az kirletir, ona ne kadar az zarar verirsem iyidir düşüncesiyle davranır, buna göre seçimler yaparsanız; sürdürülebilir kişisel bakım yapmış olursunuz. 

 

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021