ERKEK BAKIM

Erkek cilt bakımı | Canlı ve parlak bir cilt için erkekler ne yapmalı?

Cilt bakımı için bir sürü yöntem var. Cildinize uygun bir cilt bakımı ve cildi etkileyen stresten biraz da olsa uzak durma yöntemlerini konuşalım. Her erkeğin (her insanın) farklı cilt tipleri vardır. Bazen yöntemler aynı gibi görünse de minik detaylarla doğru sonuçlar almak mümkün. Erkek cilt bakımı konusu da zaten biraz daha çetrefilli bir mesele. Erkekler bu konuyla ya hiç ilgilenmiyorlar ya da pek bilgi sahibi olamıyorlar. Tabi kadınlar gibi ürünler ve markalar hakkında bilgimiz de olmayınca, sonuç cildi mahvetmeye kadar gidebilir. Aman dikkat!

Yaşam tarzın her şeyi etkiliyor, ruhunu, sağlığını, saçını, sakalını ve tabii ki cildini! Kendine iyi bakman için kendine iyi bakman gerekiyor. Bu ne demek? Beslenmeden egzersize uzanan sağlıklı yaşama aşamalarını ve stres atma yöntemlerini hayatında tutmuyorsan, cildine istediğin kremi, ürünü sür yine de hızlı ve soluk değişim yavaşlamaz. 

Erkek cilt bakımı neden önemli?

Cilt bakımı sadece kadın için değil, buna erkekler olarak alışmak zaman alsa da bugün daha dikkatliyiz. Bu sakal bakımını, cilt temizliğini, cildin desteklenmesini, tıraş öncesi ve sonrası durumu, cildin nemlendirilmesini, temiz tutulmasını, parlak görünmesini, esnek ve uygun düzeyde yağlı kalmasını, çatlaklara ve deformasyonlara karşı önlemler almayı kapsar. 

Stres cilde zarar verir mi?

Evet! Stresle de başa çıkmak cilt için doğrudan müdahaledir. Bazı sabahlar ya da günler kötü ve solgun görünen cildiniz içinizin yansıması olabilir. Bu makalede stres ve diğer etkenlerin cildi nasıl etkilediği, erkeklerin de sağlıklı ve ışıltılı görünen bir cilt için neler yapmaları gerekir onu konuşacağız, konuşuyoruz. 

Stresliyken vücut kortizol salgılar. Kortizol , böbrek üstü bezinin kabuk bölgesinde üretilen, vücudun strese gösterdiği tepkiyle ilişkili bir hormondur. Bu da birçok başka zararı olduğu gibi cildi de defomer eder, cilt üzerinde ince çizgiler ve çatlaklara sebep olduğu bilinmektedir. Hormonal değişimler de cilt üzerinde etkili yani… Doğru nefes almayı unutmayın! Stresi kontrol etmenin yollarına da bir bakın. 

Güneş ciltte hem iyi hem kötü etkileyebilir

Ultraviyole Radyasyon etkileriyle güneş, cildi de strese sokuyormuş. Cilt yapısına zarar verdiğini de zaten biliyoruz. Uygun SPF değerli bir güneş kremi kullanmaktan artık çekinmeyin erkekler! Erkek cilt bakımı için bu da önemli. Sadece kadınlar güneş kremi kullanmıyorlar, “E! Ben denizde kullanıyorum!, yetmez mi?” Yetmiyormuş, uzmanlar öyle diyor. 

Stresi yönetmek için neler yapılabilir?

 Erkek cilt bakımı konusunda sağlıklı ve ışıltılı bir cilde kavuşmak için stresten kaçınmak gerek de, zaten kaçınabilsek kaçınabiliriz. İnsan isteyerek stres olmaz ama biraz etkilerini azaltmak ve bilinçli olmak cildinize de iyi gelecek 🙂 Egzersiz yapıyor musun? Uyku durumun ne alemde? Yatağın iyi mi? Telefon ve bilgisayarla gece arana mesafe koyuyor musun? Sağlıklı besleniyor musun? Abur cubur tüketirsen cildinin berbat görüneceğini hemen her fırsatta karşına çıkan bir bilgi olduğundan da artık haberdarsın, değil mi? Sigara, alkol, gece çalışma, gece hayatı da varsa… Cilt ne yapsın? Stres ne yapsın? 😀 İyi yaşayacağız, doğru besleneceğiz, sebzeyi daha yakın tutacağız, suyu çok içeceğiz ki cilt en azından çabuk toparlansın. Bunlar stresi azaltır. Stres kaynaklarını belirlemen de stresini azaltmaya yardım edecektir. 

Erkek cilt bakımı için hobi de lazım! Ne yapıyorsun? Koş, zıpla, kum torbası döv, ibadet et, meditasyon yap, kitaplarda kaybol… Kafan kendinden uzaklaşsın, stresin azalacak, cildin parlayacak. 🙂 Git bahçe ek, pazara çık alışveriş yap (bu biraz stres yapabilir, tamam!) Sevdiğin bir bilgisayar oyunu ya da bir arkadaşlı etkinlik hepimize iyi gelir. Erkekler cilt bakımı için oyun oynamayı deneyebilir 🙂 Çünkü erkekler bilgisayar ve diğer analog oyunları sever, oyun oynayınca stresiniz azalır.  Saçınız sakalınız bıyığınız cildiniz parlar arkadaşlar. 🙂

Sevişin, uygun ortamı, sağlık ve hijyen kurallarını atlamadan sevişin. Vücutta her şeye iyi gelen aktivite arasında en eğlencelisi bu da olabilir. Cilt bakımı için sevişmek 😀 Süper hareket! 

Cilt için, sakal için, bıyık için doğal yağlar kullanmak

Cildi zararlı UV ışınlarına karşı savunmak önemli, bunu herkes söylüyor. Cilt tipinize uygun temizleyici ve koruyucularla az haşır neşir olun. Doğal yağları kadınlar gibi bacağınıza sürün demiyorum da, sakal için, sırt için, bıyık için, omuzlar için masaj aracı olarak kullanılan aynı zamanda cildi de besleyen yağları deneyin. Örneğin sakal bakım yağları tamamen bizim için üretilen ürünlerdir. Sakala, cilt altına, sakal köküne de iyi gelir. Cildi toparlarlar.

Sonuç

Su içeceksiniz, vücudunuza iyi bakacaksınız, tıraş ve banyo sonrası kremlenmeyi unutmayın, spor yapın, terleyin ki gözenekler canlansın, stres atma yöntemlerini yukarda zaten söyledik. Bunları yaparsanız sadece erkek cilt bakımı yöntemlerini değil erkek vücut bakım yöntemlerinin de yüzde 70’ini yapmış olursunuz. 😀 Şuna da göz atabilirsiniz: Erkeklerde yaşa göre cilt bakım önerileri 

sakal.com.tr

 

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021