SAKAL BAKIMI

Sakal düzleştirici kullanmanın faydaları

Erkeklerde uzun sakal bırakma modası yaygınlaşınca sakal bakımı da öne çıktı. İyi ve bakımlı bir sakal görünümü için sakala bakım yapmak, onunla ilgilenmek şart. Biraz zor olsa da uğraştırıcı da değil. Herkesin farklı sakal yapısı ve stili vardır. Örneğin, dalgalı, kıvırcık, ince, seyrek, kalın, uzun… Bunların hepsi de ayrı ayrı bakım ve ilgi bekler. Sakal düzleştirici ise hepsi için kullanışlı bir ürün olabilir. Sakal düzleştirildiğinde düzgün görünür.

Sakalı düzenlemek, kıvrıkları ve kırıklıkları gidermek, düzgün görünmesini sağlamak bir fırça ve sakal düzleştirici ile mümkün. Kaba, kıvırcık veya kıvırcık görünen sakal için sakal düzleştirme cihazı kullanmak, bunu balsam ya da sakal bakım yağı ile desteklemek iyi bir yöntemdir. 

Kıvırcık sakal için saç düzleştirici

Kıvırcık ve sert sakallar için sakal düzleştirme daha çok vakit ister. İyi bir sakal düzleştiriciyle sakal dağınıklığı, kabarıklık ve diğer görüntü pürüzlerinden uzaklaşmak kolaydır. Yanına da bir fırça ya da tarak, sakal bakım yağlarıyla asıl bakımı da sakala vermek düzenli görünen bir sakal için fazla bile sayılabilir.

Kıvırcık sakallı biriyseniz, sakalı daha kolay düzenlemek / kırpmak için sakalın tam uzunluğunu bir sakal düzleştiren cihazla öğrenebilir, uçlardan eşit bir kırpma sağlayabilirsiniz. 

Sakal düzleştiriciler kolay kullanımlıdır.

Cihazdan korkmadan, sadece belirli bir amaç için “sakal düzleştirici” özelliğini kullanmak için bolca tuşa basmaya, saatlerce nasıl kullanılacağı üzerine okumalar yapmanıza gerek yoktur. Genellikle basit makinalardır. Kullanımları da çok kolaydır. İstediğiniz zaman, tek başınıza kullanabilirsiniz. 

Sakal düzleştirmek için her gün berbere gitmek zorunda değilsin, paran ve vaktin senin olsun. 

Bilmediğin kimyasallar yerine sakal düzleştirici kullanabilirsin

Erkekler sakalını önemserse bile bazen kimyasal içerikli, ya da içerisinde ne olduğunu önemsemeden ürünler alabilirler. Kıvırcık sakalları düzgünleştirmek için kimyasal ürünlere gerek kalmayabilir. Tercih edilen ürünler doğal bileşenlerden oluşursa bu sorun olmaz ancak diğerleri saç, sakal, deri gibi yapılara zarar verebilir. Sakal düzleştirici ile sakal düzleştirmek bu risklere nazaran daha güvenli sayılabilir. Çok yakmadan, orta ısıda düzleştirmeyi alışkanlık edinmeniz de gerekebilir. Bunun için sakal yapısı için uygun sıcaklık aralığında olan ürünleri tercih edebilirsiniz. 

Sakal düzleştiriciler sakalı daha uzun gösterir

Sakal ve saçları uzun göstermek için düzleştirmek en doğru yöntem. Tabi bunu ütüyle yapmıyorsunuz değil mi? Bu ısıtıcılarla bunu yapın ve sakalınız hemen uzasın. 🙂  

Sonuç

Sakal uzayınca kötü görünüyor diye sakal uzatamıyorsanız, sakal düzleştirici, sakal bakımı, sakal bakım yağı, sakal fırçası, sakal tarağı, sakal makası, sakal… Sakal! Sakal ilgilenicilerine daha yakın durmanız gerekebilir. Ha! Ben uzatmıyorum, uzun sakal da sevmiyorum, sakalım uzun ama ben düzleştirici istemiyorum diyorsanız onda da haklısınız. Amaç işi kolaylaştırmak için bunun iyi bir yöntem olduğudur. Şimdi şu yazıyı okumanız gerekebilir: Sakal düzleştirici alırken nelere dikkat edilmeli?

Sakal.com.tr

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021