ERKEK BAKIM

Erkek bakım çantası | Seyahate çıkan erkeklerin çantasında neler olmalı?

Seyahat etmeyi seviyoruz, yani çoğu zaman ve çoğumuz. Bazen planlı bazen plansız gidiyoruz. İş için gidiyoruz, gezmek için gidiyoruz. Peki erkekler olarak seyahat ederken erkek bakım çantası içinde neler olmalı? Elbette istediğinizi koyabilirsiniz. ; )

Size bir soru: Küçük ama içine dünyaları alan bir tıraş çantası kullanma alışkanlığınız var mı?
(Bu genellikle askerlik döneminde kullanılır) sonrasında da güzel bir alışkanlık olarak kalır. 🙂 Çantanız yoksa bir tane edinin. Çok pratik oluyor. Derli toplu, her malzemeyi içine sığdırabileceğiniz ölçülerde olsun. Alın ve yola çıkın. Bazen evden apar topar çıkmak zorunda kalırsınız ve uzun süren bir seyahate dahil olabilirsiniz. Bu yüzden bir erkek bakım çantası edinmek akıllıca. Peki içinde neler olabilir? Kişisel bakım için bir çanta, evet! 

Erkek bakım çantasında neler olmalı?

Erkek bakım çantası oluşturmak için önce erkek tıraş çantası ya da seyahat çantası edinmek gerek. 🙂 Bu çantalar genellikle dış yüzeyi ıslanmayan malzemelerden, içine su geçirmeyen, içinden su taşırmayan, çabuk kuruyan özelliklerde üretiliyorlar. Bilginize. Sakalınız var mı ya da sakal sevmiyor musunuz? O zaman şuradan başlayalım. Çantada tıraş bıçağınız var mı? Ya da sakalınız varsa sakal bıyık makasınız? Sonra, cımbız! Kaşlar ve batık diğer kılları takip etmek için. ; ) Sakal tıraşı olanlar, tıraş köpüğümüzü unutmuyoruz.

Erkek bakım seti nelerden oluşur?

Erkek bakım çantasına başka neler koyalım? Örneğin kulak pamuğu kullanıyor musunuz? Çantanıza birkaç tane koymakta fayda var. Yara bandı ve kan taşını da ekleyelim. Sakal için ya da saç için tarak da önemli. Buradan devam edelim.  Seyahat için minimize edilmiş bir diş macunu ve diş fırçası, diş ipi de eklenmeli. Sakal tıraşı için jilet, nemlendirici krem, küçük bir sabun, diğer nemlendiricileri de ekleyelim. Yüz temizleyici ürünlerden birkaç tanesini de eklemek için yer kalmış olmalı. Tırnak bakımı için bir tırnak makası ve törpü zaten unutulmaması gereken birkaç aksesuardan biri. Lens kabı ve solüsyon kullanıyorsanız onları da ekleyelim.

Kutu şampuanlar sığmaz, belki bunun için farklı bir çözüm önerebiliriz. Şampuan değiştirmek işe yaramayabilir ancak küçük bir kutuya kendi saç şampuanınızı doldurabilirsiniz. Saç demişken küçük kutularda sprey ve yağ içerikli saç kremini de hatırlatalım. Ekstra neler olabilir? Dudak kremi olabilir. Ekstra bir şey daha: sakal sabununuz ya da sakal bakım yağınız var mı? Bunları da ekleyin. Bazı durumlarda tıraş makinesini ve birkaç başlığını da yanınıza almanız gerekebilir. Buna çantada başka bir yer bulmak daha iyi. Güneş kremi ve roll-on gibi tedbir ürünlerini de ekleyelim. Ayak bakımını da unutmadık. Varsa ayak bakımı için kullandığınız kremlere de yer açın. Prezervatif, kullanıyorsanız; geciktirici spreyler, masaj kremleri vb. ürünler… Mesela ben parfümümü koyuyorum. Birkaç ağrı kesici, yedek tıraş Boş yer bırakmayın. 🙂 Unuttuğumuz bir şey var mı diye çıkmadan bir kez daha bakmakta fayda var. Duruma göre siz de kendi özgün erkek bakım çantası listenizi oluşturabilirsiniz. 

Sakal.com.tr

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021