ISLAK TIRAŞ

Sakal Tıraşı Olurken Kanama Olursa Ne Yapmak Gerekir?

Sakal Tıraşı Öncesi Alınacak Önlemler

Sakal Tıraşı Olurken Kanama Olursa Ne Yapmak Gerekir? Bunu anlatmadan önce öncelikle sakal tıraşı olurken kanama olmaması ve tıraş bıçağının cildimizi kesmemesi için kaliteli malzemeden üretilen tıraş bıçakları tercih etmektir. Ve tabi sık sık tıraş bıçağını, jileti, usturayı, değiştirmek. Tıraş olmadan önce alınacak bu önlemler tıraş esnasında oluşabilecek yaralanma ve kanama riskini azaltacaktır. Ayrıca tıraş edilen bölgede, batık, sivilce, kıl dönmesi gibi sorunlar olabilir yine bunlar kanamaya ayrıca davetiye çıkaran sorunlardır. Hafif baskı yaparak tıraş olmak böyle durumlarda en kolay çözümdür.

Sakal Tıraşı Olurken Yapılması Gerekenler

Gelelim, sakal tıraşı olurken kanama olursa ne yapmak gerekir sorusunun cevaplarına; 

  • Birinci kural: Tıraş bıçağını cilde çok bastırmadan kullanmayı alışkanlık haline getirmektir. Eğer bastırarak kullanıyorsanız yukarıda da bahsettiğimiz gibi, o tıraş bıçağının değişme vakti gelmiş demektir. Ayrıca yine uzun süre kullanılan tıraş bıçağı paslanabilir ve paslı bıçakla kesilen ciltte tetanoz olma riski yüksektir.
  • Tıraş olurken sakalınızın çıktığı yöne doğru tıraş olmalısınız, sakalların çıktığı yönün tersine tıraş olmak cildi tahriş eder. Daha çok batık olmasına sebep olur, bu da bir sonraki tıraşta kanama riskini artıracaktır.
  • Gelelim tıraş olurken kesilmiş, kanayan ciltlere ilk müdahaleye: cevap kan taşı. Kan taşı anında kanı kesen bir üründür. Tek kullanımlık ve jelatinli ürünleri tercih etmelisiniz. Kanayan bölgeye kan taşını bastırmanız, yaranın etrafını da taşla ovalamanız kanın ve dokunun dağılmasını önler.
  • Yüz bölgesinde kıvrımlı bölgeler ve erişilmesi zor kısımlarda yaralanmalar daha fazla olur. Özellikle kulak yanı, boyun, dudak çevresi, çene kısımları tıraş edilirken daha hassas ve dikkatli davranmak gerekir.
  • Yüzü gerdirerek tıraş etme, dudak ve çenenin arasında kalan çökük kısmı içerden dil ile destekleyerek tıraş etmek de, kıvrımlı bölgelerde oluşacak yaralanmaları önler.
  • Sakal tıraşı olurken kanama olursa ne yapmak gerekir, sorununa ayrıca bir önlem de çok bıçaklı ürünler kullanmak, sakalların tıraştan önce yeteri kadar ıslanmış ve yumuşamış olduğuna emin olmaktır. (Bkz: Geleneksel Tıraş İle İlgili Bilmeniz Gerekenler)
Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021