Kestane nedir? Kestane, kışın vazgeçilmez lezzetlerinden, kayıngiller familyasından, Castanea cinsi ağaçların yenilebilen tohumlarıdır. Ağaçta yetişir. Kestane, haşlaması, buğulaması, fırınlaması, közlemesi, kavurması yapılarak ya da çiğ tüketilen bir bitkidir. Peki, kestanenin faydaları nelerdir? Zararları nelerdir? Şimdi onlardan bahsedelim. Ana tür olarak dört kestane türü vardır. Bunlar Tatlı kestane, Amerikan kestane, Çin kestane ve Japon kestane olarak bilinir. Tatlı kestane İspanyol kestane olarak da bilinir. Ülkemizde en çok Aydın ve çevresi, Orta Karadeniz bölümü, Marmara, özellikle de Bursa ve çevresinde fazla üretilir.
Kestane lezzetinin ve kalabalık kış akşamlarda keyifle tüketilen bir yemiş olmasının yanı sıra, insan vücudu için de faydalıdır. Sağlık açısından birçok faydası vardır. Besin değerleri açısından da zengin olan kestanenin faydaları ve besin değeri açısından özellikleri aşağıdadır.
Kestanenin yararlarının yanı sıra, zararları da olan bir bitkidir. Diğer her şeyde olduğu gibi, kestane de tüketimi abartıldığında, sağlık sorunlarına sebep olabiliyor. Her kestane türü yenmez. Kestane bu sebeple zehirlenmelere de sebep olan bir bitkidir. Örneğin Atkestanesi zehirli bir türdür.
Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…
Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…
Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…
Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…
Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…
Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…