GENEL

Siyah Nokta Temizleme Yöntemleri

Siyah nokta: Yüz bölgesindeki cilt yüzeyine gün içinde farklı etkilerle yerleşen kir, her gün oluşan ölü deriler ve ciltteki fazla yağların birleşip gözeneklere yerleşmesiyle oluşur. Hava, toz ve cilt yağının yüzeyde birleşip koyulaşması ise siyahlıkları oluşturur. Bu da siyah nokta temizleme ihtiyacı doğurur. 

Ciltte, özellikle yüz bölgesinde oluşan siyah noktalar bir cilt problemidir. Bakımlı, aydınlık ve taze bir yüz görüntüsü için siyah noktalardan kurtulmak gerekir. Siyah nokta sorunu çoğu erkek için de bir sorundur. Hatta özellikle yüz bölgesine has bir cilt sorunu olan bu siyah noktalar erkeklerde kadınlara göre daha fazla oluşurlar. Siyah nokta oluşumuna geniş gözenekli bir cilt yapısı olan kişilerde daha sık rastlanılır. Sebebi erkeklerin cilt tipi ise kadınlara göre daha gözeneklidir. Diğer sebebi ise kadınların yüz bölgesi temizliğini makyaj sonrası cilt temizleyicilerle daha sık temizleme alışkanlıkları tabi 🙂 

Siyah Noktalardan Kurtulmak İçin

Siyah nokta oluşumunu engellemek için düzenli olarak günde en az iki kez (bu demek oluyor ki; sadece sabah değil gece yatmadan da) yüz yıkama alışkanlığı edinmek gerekiyor. Günde 2 kez yüz yıkamak. (Bkz: Erkeklerde Yüz Bakımı)

Bol su içmek gerekiyor. Su tüketmenin cilt desteği ve cildi parlattığını, canlandırdığını da hatırlatalım. Cildi nemlendirme sadece nemlendirici kullanmakla değil vücudun su dengesini korumakla da mümkün. 

Cilt Temizleyiciler ve Cilt Tonikleri

Cilt tipinize göre, içeriklerini gözeterek, araştırarak edindiğiniz bir cilt temizleyici edinmek! Cilt temizleyici; akneleri siyah noktaları ve diğer kirleri ciltten arındıran kozmetik ürünlerdir. Akne oluşumunu engelleyici özellikli; salisilik asit içeren peeling ürünlerini tercih edebilirsiniz. 

Cilt tipinize göre cilt toniği kullanmak! Cilt toniği; cildi temizlemek için kullanılan özel karışımlı losyonlardır. Tonikler, kir arındırıcı ve cildi rahatlatıcı kozmetik ürünlerdir. Antiseptik temizleyicilerdir. Cilde canlılık ve nem sağlarlar. Gözenek sıkılaştırır. Kadınların en çok kullandığı cilt temizleme ürünüdür ve erkeklerinde kullanması gereken ürünlerdendir. Kolay kullanımlı ürünlerdir. Siyah nokta temizleme ve siyah nokta oluşumunu engellemek için tonikler kullanılabilir.

Cilt Temizleme Bantları ve Aparatlar

Siyah nokta temizleme aparatları ve pilli vakumlu cihazlar da bir diğer siyah noktadan kurtulma yöntemdir. Cilt üzerinde gözle görülür etkiler sağlar. Aparatları 5-6 lira hatta daha uygun fiyatlara edinebilirsiniz. Bu aparatlar sivilce ve akneleri temizlerken de işe yarar. 

Siyah nokta temizleme bandı da kolay erişilebilir ve işe yarar bir yöntemdir. Pratiktir. Çok vaktinizi almaz. 

Cilt Serumu Nedir? Ne İşe Yarar?

Cilt serumları cilt bakımında etkileri yüksek ürünler olarak bilinirler. Cilde uzun süreli bakım etkisi sağlarlar. Ancak diğer bakım ve kozmetik ürünlerine göre biraz daha pahalı ürünler oldukları için pek tercih edilmeyebilir. Cilt yapısını desteklemek için kadınlar tarafından en çok sömürülen kozmetik ürünlerden biridir. 🙂 Cilt serumları aynı zamanda birer nem bombasıdır. Siyah nokta oluşumunu da engeller.

Siyah Nokta Temizleme için Alternatif Yöntem

Birçok uygulanan ve önerilen yöntem olsa da alternatif olarak: Şeker ve yarım limonla peeling yapmak diyebiliriz. Yarım limon üzerine toz şeker serpip siyah noktalar üzerinde gezdirmek, cildi biraz dinlendirip bol suyla yıkamak siyah nokta temizliğinde birkaç tekrar sonrası daha etkili oluyor. Yapmadan önce cildi buharla gevşetme imkanınız varsa daha etkili sonuç alınabilir.

Etkili siyah nokta temizleme yöntemlerinden sonuncusu ve en eğlencelisi olarak Peel-off mask (soyulabilir cilt maskeleri) kullanmayı öneririz. Siyah maske – kara maske diye bilinen cilt maskeleri buna örnektir. Cilde sürme aşaması ıslak ve huzursuz bir aşama olsa da kuruduktan sonra maskeyi soyma aşaması çok eğlencelidir. Kişisel bakımla ilgili farklı diğer içerikler için Sakal.com.tr‘nin ana sayfasına göz atabilirsiniz. 

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021