ERKEK BAKIM

Sivilce sorunları | Yetişkinlerde sivilce çıkarsa yapılmalı?

İnsan vücudu her dönemde sivilce çıkarabilir. Erkeklerde de kadınlarda da sivilce çıkmasına sebep olan birçok neden vardır. Genellikle de beslenme şekli ve hormonlar daha ön plandadır. Örneğin erkeklerde daha çok sivilce sorunu olabilir, testosteron sivilcelenmeyi tetikleyen bir hormondur. Aynı zamanda kullanılan ilaçlar, kozmetik ürünler ve günlük yaşamda cildin maruz kaldığı kir, kirli hava, bakteriler ve bunlarla birlikte biriken ölü deriler… Bunlar sivilce oluşması için yeter de artar sebeplerdir. Vücut birçok şey için tepki gösterir. Cilt bu konuda daha hassastır. Beslenme şekillerinden, kullanılan kişisel bakım malzemelerine, genetik yatkınlıktan yaş faktörüne kadar birçok değişken yüzünden yetişkinlikte sivilcelenme olabilir. Peki, yetişkinlerde sivilce sorunları için neler yapılabilir? 

Beslenme şekli ve sivilce sorunları

Cilt ne yerseniz ondan beslenir, temiz hava, iklim, beslenme alışkanlıkları gibi faktörlerden çok fazla etkilenir. Örneğin fastfood beslenme şekilleri birçok farklı cilt sorunlarına sebep olur. Mesela karbonhidrat ağırlıklı beslenenler ya da hazır gıda tüketim alışkanlığı yüksek olanlarda sivilce sorunları daha sık yaşanıyor diyebiliriz. Su içme alışkanlığınızı da genel cilt sağlığı için gözden geçirmeniz gerekiyor. Antioksidanlar ve vitaminler açısından zengin yeşil gıdalar size iyi gelecek! 

Cilt bakımı alışkanlığı kazanın

Yetişkin erkeklerde sivilce sorunları görüldüğünde ne yapmalıyız? Sorununu yarı yarıya azaltmak mümkün mü?Sağlık açısından zararlı olmayan, mümkünse doğal bileşenlerden üretilen ve çevreyle dost bakım ürünlerini kullanarak, düzenli cilt bakımı alışkanlığı edinmek önemlidir. Cilt bakımı cilt temizliği ile başlar, sivilce ve akneler de kirli ciltte hızlanır ve çoğalır. Ciltte fazla yağların, kir ve ölü hücrelerin temizlenmesi çok önemlidir ancak cildi sebumdan fazla arındırmak sık ve yoğun düzeyde temizleyicilere maruz bırakmak da fazla ve aşırı yağlanma sorunu yapabilir, bu da sivilce demektir. Temizlerken daha da çoğaltmamak için cilt tipinize uygun bir bakım ve temizlik rutini edinmelisiniz.

Sağlıklı ve düzenli yaşamak

Su içmiyorsanız, uyku düzeniniz yoksa, yağlı, işlenmiş ve hızlı tüketim gıdalarıyla besleniyorsanız, cilt temizliğini yapmıyor ya da yukarıda belirttiğimiz gibi yanlış yöntemlerle yapıyorsanız, alkol ve sigara ile çok haşır neşirseniz, cildiniz, cilt tipiniz genetik ve yaş faktörüyle de aktif dönemindeyse: Hoooop! Gitmeyen sivilceler ve yetişkin sivilce sorunları ile uğraşmanız normaldir. Spor yapıp yapmadığınızı da sormama gerek yok değil mi? Kuru cilt sorun çıkarır. 2 litre su içtiğinden emin ol! 🙂

Yüz ve cilt bakımı yaptırmak

Mahalle aralarında ücretsiz cilt bakımı yapan eczaneler ve onların minnoş bakım promosyonları bile erkeklerin cilt bakımı yaptırma fikrine yaklaşmasını sağlamadı. 🙂 Erkekler sivilce sorunları için bu aşamada biraz geride duruyor. Ancak cilt bakımı için bu hizmeti veren klinik ve kişisel bakım salonlarında bunu deneyebilirsiniz. Aşırı sivilce sorunlarıyla uğraşıyorsanız tıbbi tedavi ile birlikte bu çözüm yöntemi de gayet değerlendirilebilir.

Sivilce sorunları için doktor muayenesi

Buraya kadar saydığımız şeyler, ortalama ve zaten de genellikle kendiliğinden geçici sivilce sorunları için değerlendirilebilir. Peki bu sorun için bir dermatolog muayenesi fikri kulağa nasıl geliyor? Sorunu ve bu sivilcelerin neden bu kadar çoğaldığını Google‘dan araştırma ve okuma yaparak tespit edemezsiniz. Bu hekimlerin görevidir. 🙂

Dahası var! Çözüm onlarda olabilir. Neden mi? Çünkü tıbbi ilaç kullanmanız gereken cilt ve sivilce sorunları yaşıyor olabilirsiniz. Gördüğünüz gibi, yetişkin sivilce sorunları için farklı çözümler var. Hatta birçoğu da kendiliğinden geçer. Ama durum ciddileşmeden bir hekime görünmek her zaman ilk ve doğru yoldur. Ayrıca bakınız: Sivilceler | Vücudun farkı bölgelerinde neden sivilce çıkar?

Sakal.com.tr

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021