Kategoriler: ERKEK BAKIM

Jilet nasıl daha uzun ömürlü kullanılır?

Tıraştan önce cilt hazırlığı yapmak

Bunun jiletin iyi ve sağlam kalmasıyla ne alakası var diye düşünüyorsanız, öyle düşünmeyin. Bu hem cilt için hem de tıraş malzemeleri için önemlidir. Tıraş bıçağı, jilet, tıraş makinesi hangisini kullanıyorsanız kullanın daha uzun süreli kullanım için bunu yapmalısınız. Örneğin duş ve banyo sonrası tıraş olmak, tıraştan önce yüze sıcak havlu kompresi uygulamak gözeneklerin açılmasını sağlar. Cilt yumuşar ve nemlenir. Sakal kökleri gevşer, yumuşar ve kolay tıraş olmayı sağlar. Sürtünme azalacaktır, daha kaygan bir his ve zorlanma ve yaralanma riskini de azalacaktır. Tüm bunlar cildine de iyi gelecek,  cilt tahriş olmayacak jilet de zorlanmayacak. Tıraş öncesi yağ kullanmak da faydalı olabilir. Deneyin! 

Jilet temizliği nasıl yapılır?

Hem sağlığınız hem de jiletin mikrop saçmaması, paslanmaması, körelmemesi için bunu sıkı takip edin! En az 5-6 kez kullanabilmek için temizlemek şart! Köpük, kıl, ölü deri, yağ ve kirler jilette birikir. Bunları temizlediğinden emin ol ve iyi kurut! Yoksa daha kısa zamanda tıraş bıçağı değiştirirsin bu da bütçene zarar! Ne gerek var? O yüzden temiz tutmaya özen göstermekte ayrıca fayda var. Ilık su en iyi çözücüdür. Su içinde bekleterek de temizleyebilirsin. Duruma göre kolonya ile sterilize etmekte fayda var, tabi ılık suyla da tekrar durulayabilirsiniz. 

Jiletteki kalıntıları temizlemenin, tıraş makinenizin ömrünü etkilediğini düşünebilirsiniz ama tek çözüm bu değildir. Tıraş makinelerinin keskin bıçakları, nemden etkilenir yalnızca birkaç seferde kaybeder. Jiletinizin markası su itici özellikler vaat etse bile, özellikle banyonuz gibi nemli bir ortamda tıraş bıçağınızın oksitlenmesi kolaydır.

Jilet keskinleştirme nasıl yapılır?

Jilet bıçaklarının bilenmesi abartılı gelebilir ama bazen buna ihtiyacınız da olabilir. Evde yedek bir jilet yoksa, yırtık ve işe yaramaz bir kot parçası bıçağı keskinleştirmek için işe yarayabilir. Bir kot parçasına bıçağı sürtün, kotu ileri geri hareket ettirerek kesin, On beş yirmi kez ileri geri hareket ettirin. Daha önce yazdığımız Çift kenarlı jilet nasıl kullanılır? adlı makale de göz atabilirsiniz.

sakal.com.tr

 

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021