SAÇ

Kel erkekler için birkaç bakım önerisi

Bu yazı kel olmayı yücelten yazılardan değil. Ancak kellik de belirli bir yaş ya da bir stilde bir sorun değil hatta çekici erkek olma aşamalarından bile bile sayılabilir. Bu noktada kelliğin birçok erkeği de hızlıca hazırlanıp çıkmak için pratik hale getirdiğini dahi söyleyebiliriz. Burası biraz övgü oldu tamam, kabul ediyoruz. 😉 Peki kelliğe çare bulundu mu? Kel erkekler bakım pratikleri için ne yapmalı? 

Kel erkekler için müjde: Kelliğe çare bulundu!

Konuya girmeden önce bunu da konuşalım. Birkaç gün evvel çıkan bir bilimsel haberde Japon bilim insanlarının kelliğe çare bulduğu açıklandı. Bilim insanları, dökülen saçları yeniden uzatabilecek saç kökleri oluşturmak için kök hücrelerinden faydalandı. Yöntem saç köklerinin, kök hücreler sayesinde döngüsel olarak yenilenmesi için bir yöntem oluşturulması üzerine dayanıyor.

Kel erkekler için bakım önerileri

Yaşla birlikte saç hevesi de tıpkı azalan saçlarla birlikte azalır. Hatta yukarıda bahsettiğimiz gibi kelleşme birçok kişi tarafından popüler bir stil bile olabilir. Herkes Jason Statham değil tabi. 😉 Böyle adamlar olunca kelleşme, birçok yaşlı erkek arasında son derece popülerdir. Biz de bu durumda iseniz birkaç pratik bakım önerisiyle durumu parlatmanıza yardımcı olalım. 

Saç tıraşlamak

Saçın çıkan kısımlarını sık sık tıraşlamak, bakımlı ve kararlı görünen bir stili pekiştirir. Araştırmalara göre kellik aşamalarında saçı daha kısa hatta sıfır ölçüde tıraşlanması artan güvene yol açabileceğini gösteriyor. Yani stile uyum sağlamak. Kararlı bir görüntü sunmak… Saçların daha kolay tıraş edilmesi için duş esnasında ya da duştan hemen sonra tıraşlama yapmaktır. Saç uzunluğuna göre bazen bir ustura, bazen bir makine bazen de düzeltici ve toparlayıcı bıçak uçları… Saçlı bölgeleri makaslık kadar uzatmamak da stili güçlü ve bakımlı tutmak için önemli.

Sakal uzatmak

Saçın imaja olan etkisi ve bunun eksikliğini gidermek için sakal bırakmak en iyi yöntemdir. Saçsız bir başı sakallı bir yüz destekler. Bu aynı anda hem kellik sahibi hem de stil sahibi olmanın en tarz yoludur. Keller de zaten bu sebeple genelde sakal bırakır. Yüz yapınıza sizi öne çıkarabilecek bazı yeni detaylar eklemenin harika bir yolu olabilir.

Yeni bir sakal stili seçmek isteyebilirsiniz ya da hangi sakal stilini kullanmak istediğiniz konusunda kararsız da olabilirsiniz. Bkz: Kel Erkekler İçin Saç Modeli Önerileri

Cilt bakımı sizi parlatacak!

Kafanız parlıyor olabilir ancak solgun ve bakımsız bir cilt bu parlaklığın önüne geçer. Sakal altındaki cilt bakımı yapmak hem sakallı hem de sakalsız bir yüz için önemlidir. Cilt bakımını öncelemek, cilt temizleme ile başlar. Canlandırma ve derin temizleme için peeling ile devam eder ve nemlendirme ile de tamamlanır. Örneğin nemlendirme yaparken yıkama ve duş sonrası cilt tipine uygun bir nemlendirici krem kullanmak, sakalınız varsa sakal bakım yağı gibi bileşenleri bakım rutinine eklemek pratik bir aşama olabilir. Aynı temizleme hassasiyetini parlak görünen başınız için de unutmamak gerekir. Nemlendirme özelliği yüksek duş jelleri ve seyrek saçlar için üretilen şampuanlar idealdir. Nemlendirici içeren ürünler saç köklerinizin tahriş olmasını önler, cilt kurumasına engel olur.

Güneşten korunmak

Güneşten korunmakla ilgili kremler ve koruyuculara da hayatınızda yer açmalısınız. Şapka, ya da diğer aksesuarlar da stili güçlendirir. Ölü deri temizliğini doğru yaptığınızdan da emin olmalısınız. Tahriş, kafa derisinde pullanma, kepek, çatlaklık gibi cilt sorunlarını takip edin. Önlem alın. Nemlendirici kremleri saç bölgesi için de genellikle kullanma alışkanlığı edinmek önemli. 

Ayrıca dönem dönem isteyerek kel olmak, kelleşmek ile ilgili de şu yazıya göz atmak isteyebilirsiniz. Saç Kazıtmak Saça Faydalı mı?

Sakal.com.tr

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021