SAKAL BAKIMI

Sakal Bırakmak Size Ne Kazandırır?

Neden Sakal?

Bu klişe soruya şöyle bir klişe cevap vermek nasıl olurdu? 

– 3 yaşından beri sakal bırakı…. (şaka şaka)

Şaka bir yana artık sakal bırakmak konusunda daha özgürüz! Yoksa daha bu halimizle çok tercih ediliyoruz, beğeniliyoruz ya da artık pek yadırganmıyoruz mu desek? Özel sektörde çalışan erkeklerin eskiye nazaran artık sakal bırakmak daha serbest olduğu düşünsek de hala Türkiye’deki İnsan Kaynakları departmanları erkeklerin yeteneklerinden çok biçimlerine (saçına-sakalına) takılma tutuculuğundalar.(Bkz: Meslekler ve Sakal İstatistikleri) Aslında bu yazı iş hayatı ve sakalla ilgili şeyler değil ama her seferinde buna da bir değinmeden edemiyoruz. (Yaramız var:) ) Hayır biz de şort ya da parmak arası terlikle işe gidebilir, sakalımızı da dilediğimiz gibi bırakabilirdik mesela! Olmadı. Olamadı… Neyse, konumuz sakal bırakmanın günlük hayatta erkeklere ne kazandırdığı? E azıcık da sakal güzellemesi olacak. Salın sakalları! 

Sakal Bırakmanın Günlük Hayattaki Artıları

Konumuz sakal bırakmak ve erkeklere günlük hayatta ne kazandıracağı üzerine olunca bunu dilediğimiz kadar artırabiliriz ancak temel şeyler üzerinden gideceğiz. Hemen örnekleri sıralayalım. 

  • Sakal sadece imajla – görünümle ilgili bir mesele değil artık bunu hepimiz biliyoruz. Bilmeyenlere de anlatıyoruz. Mesela bu öneri için bile iki örnek yeterli: Biliyoruz ki; Sakal Bırakan Erkekler Daha az Hastalanıyor! diye daha önce detaylarıyla yazmıştık. Sakal bakterilerden, mikroplardan ve soğuktan korur.
  • Sonra Neden Erkeklerde Sakal Çıkar diye uzun uzun yazmıştık: Doğamızda var! deyip geçmelik bir mesele gibi görünse de birçok sebebi var. Mesela en bilineni iyi hissetmek, psikolojik olarak sakalın varlığından güç almak 🙂
  • Sakal bırakmak, zaman kazandırır! Sabahları tıraş olmak zorunda kalmamak; 5 dakika daha uyumak, 10 dakika geç kalkmak, 15 dakika daha geç evden çıkmak ve daha fazlası için güzel bir yöntem! Deneyin 🙂 Cildiniz rahatlar! Kafanız da! 🙂 (Sakal bırakmak kafa rahatlatır, bu da dahil diğer bir çok açıdan.) Sakal bırakmak üşengeçlerin imdadına yetişen bir key koddur. (Bakımsız sakallardan koru bizi tanrım!)
  • Cildi korumak, cildi güneşten, rüzgardan, kuruluktan, tozdan vs uzak tutmak için, bağışıklığı artırmak, yaşlanmayı geciktirmek için sakalları sadece uzatmak bile yeterli. Bunları da hep satır aralarında konuştuğumuz faydalardan. Örneğin sakal güneş ışınlarının 10/9’unu tek başına engeller, cilt kanseri vb. riskleri de azaltır. Sakal tıraşı sonrasında hassas ciltlerde oluşacak kıl batmaları, kıl dönmesi, tahriş, kızarıklık gibi cilt sorunlarıyla sizi uğraştırmaz. Masrafı sadece sakallara yaparsınız, tıraş malzemelerine değil.
  • Sakal bırakma ve sakalın evrimsel açıdan ve karşı cins üzerindeki sosyal iletişimi artırıcı, pekiştirici özelliklerini konuşmaktan da hoşlanıyoruz! 🙂 Sakal sizi daha olgun ve dikkate alınır, sözü dinlenir, bakılır kılar. Erkeğin imajındaki en öne çıkan aksesuarıdır desek yanılmayız.
  • Sakal bırakan erkeklerin hava kirliliği ve solunum rahatsızlıkları gibi sorunlardan korunduğu biliniyor. Bahar alerjisi olan erkeklerin alerjilerini de dizginler. Polenlere filtre görevi yaptığı doğrudur. Kışın sıcak, yazın serin tuttuğu ve doğal iklim örtüsü görevi gördüğü de efsane değildir 🙂
  • Bazı kadınlara katılmamak mümkün değil? Sakal çirkin erkekleri güzel gösterir, sakal bırakmak aldatmacadır, dolandırıcılıktır diyen hanım efendileri duymamış olmanız mümkün değil. Çok da haksız sayılmazlar (Tabi parantez içinde biraz insafsız olmalarıyla birlikte ) Tamam sakalsız her erkek yakışıklı olmayabilir ama sakalın erkeği daha karizmatik kıldığı doğrudur. Bu yüzden şu an “Erkeğin fondöteni sakaldır!” diye bir atasözü ürettim. Bu noktada kişinin yüz tipi ve tarzına göre doğru sakal modelini bulması önemlidir. Daha önce yazdığımız SAKAL MODELLERİ adlı makalemiz yüz şekline göre sakal modeli konusunda işe yarar bir kaynaktır.
Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021