SAÇ

Saç Uzatma Yöntemleri

Saç uzatma yöntemleri arasında birçok yöntem mevcut. Peki, biz pek kafa karıştırmadan şu saç uzatma yöntemlerine değinsek nasıl olur? Saç uzatmak eğer ciddi bir saç eksikliğiniz ya da saç probleminiz yoksa çoğunluğu estetik açıdan daha hoş bir görüntü ya da iyi hissetmek için yaptığımız eylemlerdendir. 

Örneğin, insan saçı 1 ayda ne kadar uzar? Saç uzatmak için çabalamaya gerek var mıdır? Saç zaten kendi kendine uzamıyor mu? Evet, saç kendi kendine uzar ama saçın uzama süresi de aslında bellidir. Sağlıklı bir insanın saçı ortalama 1.25 cm – 1.50 cm aralığında değişir. Ancak bu durumu da değiştiren, yaş – beslenme, sağlık problemleri, saç bakımı, çevresel etmenler yüzünden saçın uzama evresi ve uzunluğu değişebilir.  Saçlarımız mevsimlere göre uzama süreleri değişen bir organdır. Yaz aylarında insanların saçı daha hızlı uzar. Kadınların saçı erkeklere göre daha hızlı uzar. Çocukların saçı yetişkin bireylerden daha hızlı uzar. Saçlarımız günde 100 tele kadar dökülür. Bu normal bir dökülme aralığıdır. Fazlası saçlarınızda bir sorun olduğu anlamına gelir. 

Saçın Uzama Evreleri

Saçın uzama evreleri vardır. 1. Evre Anajen evresidir. İlk 2 ile 6 yıl arasındaki dönemdir. 2. Evre, Katajen evredir. Saçın büyümesi bu dönemde durağanlaşır. 3. Evre ise Telojen evresidir. Bu evrede saçlar dökülür, var olan saçlar ölür yerine yeni saçlar çıkar. 

Bilinen Saç Uzatma Yöntemleri

Öncelikle sağlıklı beslenmek ve düzenli uyku ve düzenli bir yaşama önem vermeniz gerekiyor. Günlük protein ihtiyacını gereken düzeyde almanız gerekir. Saçlar proteine fazlasıyla ihtiyaç duyar. Balık ve omega 3 saç yapısını ve saç oluşumunu destekler, Tavuk – Et, soya, fasulye, kuruyemişler, keratin üretimini artırır. Keratin tırnak ve saçlarımızın yapısını oluşturan bir maddedir. Tabi C vitamini desteğini de bırakmamak gerek!

Saçı Korumak İçin Önlemler:

Saçları yıpratmamak gerek, ısıtma işlemlerinden uzaklaşın. Düzleştiriciler, maşalar, fön makinaları kullanmaya ara verin. Yine çok sıcak suyla saç yıkamak hem kepeklenmeye hem saç yapısına zarar verecektir. Soğuk su saçları nemli tutar. Saçları sıcak suyun olumsuz etkilerinden korur. Saçlarınızı yıkarken saç diplerine masaj yaparak yıkayın. Bu kan dolaşımını artırır ve saçların canlı görünmesini sağlar. Su için. Günde en az 1.5- 2 litre su tüketin. Saçlarınızın daha çabuk uzamasına katkı sağlar. Düzenli olarak saçlarınızı tarayın. Saçların canlı kalması da uzamasını hızlandırır. Her gün saç yıkamayın, saç kendi ürettiği yağlara ihtiyaç duyar, saçın her gün yıkanması saçın uzamasını yavaşlatır. Besleyici ve içeriğinden emin olduğunuz kremleri de saçlarınızı beslemek ve uzatmak için kullanabilirsiniz. 

Saçınıza besleyici yağlarla bakım yapın. Doğal ürünler ve yöntemlerle saçlarınızı uzatabilirsiniz. Bunlar arasında yağlar ön plandadır. Sakal ve saç bakımında badem yağı diğer yağlardan sıyrılan bir doğal üründür. Badem yağının faydaları cilt ve kıl yapıları için saymakla bitmez. Yine ayrıca, Hindistan cevizi yağı, Aloe vera, Argan yağı, Zeytinyağı, Biberiye yağı, Jojoba yağı, Lavanta yağı, Susam yağı, Nane yağı, Hint yağı gibi diğer doğal yağlar da saç uzatmak ve saçları beslemek için kullanılan yağlardandır.  E vitamini barındıran gıdalar, doğal yağlar, ürünler de saçların uzamasını hızlandıran, saç yapısını güçlendiren yardımcılardandır. 

Yine saç uzatma yöntemleri arasında eski ve etkili bir yöntem olan soğan suyu da bilinen bir yöntemdir. Soğan suyunun yanı sıra sarımsak yağı ve sarımsak suyu da saç uzamasını hızlandıran doğal ürünlerdendir. Bahsettiğimiz iki kür dışında saç uzatma amaçlı birçok kür de biliniyor. Bunların isimlerine de kısacık değinelim. Acı biber kürü, patates kürü, yumurta maskesi, elma sirkesi kürü, lavanta kürü saç uzatma kürleri arasında bilinen ve sonuç alınan yöntemlerdir. 

 

Erkek Tipi Saç Dökülmesi” adlı içeriği okumak için tıklayın.

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021