SAÇ

Erkeklerin Saç Boyatması

Erkekler saç boyatma konusunda biraz çekinirler. Gerek toplumsal alışkanlıklarımız, gerek erkeklerin kendine bunu yakıştırmaması gibi temelsiz düşüncelerden dolayı erkekler bunu gizli kapaklı bir durumda yapma haline bile girebiliyor. Ama buna hiç gerek yok! 

Saç boyatma konusunda böyle bir algıya tam olarak ne sebep oldu bilinmez ama kozmetik markalarının da bunda payı olabilir mi? Kozmetik markalarını ürün reklamlarından, ürün üzerindeki görsellere kadar ürün tanıtımlarında hep kadın görselleri kullanır. Belki de kadınların saçını taramasını ve boyamasını normal algılamamız, saçını boyayan erkekleri anormal görmemiz ya da bu duruma ön yargılı yaklaşmamıza da sebep olabilir. Sanki bu biraz göz önünde olma ve göze aşina olma durumuyla ilgili gibi. 

Aslında saç boyatmada biraz da şu durum etkili: “Bakımlı olmak” kendine bakmak vs. sadece kadınları ilgilendiren bir durumdur gibi tuhaf bir düşünceden geliyor olabilir. Bu saçma bir yaklaşım olsa da erkek adam bakım yapmaz diyen tuhaf düşünen hem cinslerimiz de karşı cinslerimiz de bugün hala aramızda dolaşıyor. 🙂 Buraya kadar saç boyama konusunu sosyal durumunu ele almaya çalıştım. Saç boyatma kadınlarda olduğu gibi aslında erkeklerde de son derece normal bir durumdur. Yani bunu cinsiyete indirgemeye gerek yok. Son yıllarda ülkemizde de bu konuda da ilginin artmasıyla markalar erkeklere yönelik ürünler çıkarmaya başladı. İthal ürünlerin yanında birçok yerli marka da erkek tüketicisine ulaşıyor. 

Gelelim Saç Boyama hakkında bilinmesi gerekenlere; 

  • Erkekler saçlarının boyanmış olduğunun bilinmemesini, doğal görünmek istiyor. Bu sebeple birinci öncelik saç yapısı, saç rengi, ten renginizle uyumlu bir renk seçmeniz gerekir.
  • Dikkat etmeniz gereken diğer bir nokta, saçı yakan, yıpratan ürünlerden uzak durmak! Amonyak içermeyen ürünleri tercih etmeniz size bir ipucu olabilir. Ne kadar da olsa sonuçta kimyasal içerikler bulunan ürünler olduğundan saça verecek zararı asgari düzeyde tutmak önemli.
  • Saç boyası, sakallar, bıyıklar, kaşlarınızla uyumlu bir renk olmalıdır. Uygun tona uygun boya şart!
  • Yaşa ve saç modeline göre de uygun boya seçmek önemli, tabi doğal görüntü istiyorsanız! Yaşa uygun bir renk seçmek sizi hem doğal bir renk yakalamanızı hem de iyi hissetmenizi sağlar.
  • Saç kestirme erkeklerde kadınlara nazaran daha sık yapılan bir uygulamadır. Dolayısıyla boyama işlemi de o denli sık tekrar gerektirebilir. Görüntüde süreklilik için saç boyatma işlemini belirli bir takvimde uygulamak gerekebilir.
  • Saç boyatma işleminde ve saç boyası seçiminde profesyonel yardım almak doğru bir seçim yapmak ve anormal bir görüntüye mahal vermemek açısından doğru olacaktır.
Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021