SAÇ

Saç Simülasyonu Nedir? Ne İşe Yarar?

Saç Simülasyonu Nedir – Ne değildir?

Saç simülasyonu nedir? Sorusundan önce saç simülasyonu ne değildir? Onu açıklayalım. Saç simülasyonu, saç ekimi değildir. Saç ekimiyle karıştırılır ancak ikisi birbirinden farklı işlemlerdir. Saç ekiminde seyrek olan bölgeye kıl kökleri ekilirken, saç simülasyonunda saçların dibine, saç derisine gölgeleme yapma, saç derisini dövme ile renklendirme, saç dibinde saç varmış gibi gösterme işlemi yapmaktır. Örneğin simülasyon kelimesinin TDK karşılığı, “benzetim” olarak karşımıza çıkıyor. Bu da ne demek? Saç değil ama saça benzeyen şey diye tanımlarsak yanlış olmaz. Saç simülasyonu saç dövmesi ve saç pigmentasyonu olarak da bilinir. 

Saç Simülasyonu Ne İşe yarar?

Yukarıda da kısaca anlattığımız gibi, saç simülasyonu (hair simulation) en anlaşılır tabiriyle saç diplerini doğal renk pigmentleriyle renklendirmek, saçın derisine dövme yapmaktır. Derideki yara ve çökük izleri gizleyebilir, saçların seyrek görünmesini engeller. Kısa saç tercih eden erkekler tarafından sık tercih edilen bir çözümdür. Zaten bu amaçla yapılan bir işlemdir. Kişiyi genç gösterir. Saç seyrekliğini sorun eden kişiye özgüven katar. Kalıcı değildir ama uzun süre, örneğin 2-4 sene saç diplerinde görünen etkisi devam eder ancak kişinin cilt yapısı, işlemin kalitesi, boyanın kalitesine göre değişebilir. Cerrahi bir müdahale değildir, kişi günlük yaşamına çabuk adapte olur. Bir iki seansta bile gözle görülür sonuç elde edilebilir. Kadınların yaptırdığı kalıcı kaş makyajına – kaş boyamasına benzer. 

Saç Simülasyonunun Dezavantajı Var Mı?

Saç simülasyonunun dezavantajı vardır. Sürekli çözüm sunan bir yöntem değildir. Saç seyrelmesi hızlı devam eden kişilerde, öngörülemeyen şekilde saç seyrelmelerinde açığa çıkan saç derisi doğal bir görüntüden uzak olur. Saç simülasyonu sonrası hızlı saç seyrekleşme görülürse ekstra olarak saç ekimi de gerekebilir, bu açıdan maliyetli olabilir. Eğer saç ektirmek için yeterli bahaneniz yoksa bu saç ekimi için yeterli bir bahane olabilir. İşlem çok acılı zahmetli değildir ancak işlem sonrası lokal ağrılar görülebilir. Saç simülasyonu sonrası ilk 1 ay güneşe doğrudan maruz kalmak zarar verebilir, şapka kullanmak bu sorunu ortadan kaldıracaktır. Renk değişimleri yaşanabilir. 

Jöle,Wax,Sprey gibi Ürünler Saçları Döker mi?” adlı yazıyı okumak için tıklayın.

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021