SAKAL BAKIMI

Güçlü Sakallara Sahip Olmak İçin Neler Yapmalıyız?

Sakal Güçlendirme Yöntemleri

Bazı erkeklerin sakal yapıları seyrektir ve ya da kıl yapıları incedir. Güçlü Sakallara sahip olmak için ne yapmak gerek? En etkili sakal güçlendirme yöntemleri nelerdir? Tabi bunun için öncelikle sakal güçlendirme nedir, biraz ona bakmakta fayda var. Sakal güçlendirme, kısaca ince çıkan sakal tellerini kalınlaştırma sakalın mevcut yapısını daha sağlıklı ve daha dirençli hale getirmek diyebiliriz. Sakal güçlendirme, sakal gürleştirme yöntemleriyle temelde aynı hedefler edinse de sonuçta hepsi tek bir şey için: güzel, karizmatik ve sağlıklı görünen sakallar! 

Şimdi etkili sakal güçlendirme yöntemlerini sıralayalım. 

Temiz tutmak! Sakalları düzenli olarak taramak! Ve tabi ki sakal bakım yağları kullanmak! Bunlar güçlü sakallar için altın kurallar zaten. Bir sakalın sağlıklı ve güçlü olması sadece dış görünümüyle ölçülmez. Öncelikle güçlü ve sağlıklı bir sakal, sadece sakal bakımına değil aynı zamanda sağlıklı bir vücuda da ihtiyaç duyar. Güçlü sakalları seviyor olabilirsiniz ama bundan önce kendi vücudunuza da özen göstermeniz şart. 

Sakal da kişiden kişiye gelişimi, uzaması, sıklığı değişen özellikler gösterir. Kişinin fizyolojik özellikleri tabi ki bu konuda önemli bir etkendir fakat sadece fizyolojik engeller ya da artı etmenler de sürekli güçlü sakallara sahip olmak için yeterli sebepler değildir. Dengeli beslenme, sakal bakımı için tarama, temizleme ve sakal bakım yağları da güçlü sakallar için olmazsa olmazlar dedik. 

Yapılmaması Gerekenler

Çokça sakal yıkama sanılanın aksine, cildin ve sakal tellerinin kendi yağını azaltacak, kurumalara neden olacak ve sakalların daha çabuk kırılmasına sebep olacaktır. Haddinden fazla yıkama yapmıyoruz.

Sonra, yıkarken doğru temizleyiciler kullanmamız gerekiyor. Kurutan, cildin nem dengesini bozan kurutucu beyaz sabun ve şampuan vs. temizleyicileri kullanmamak gerekiyor. Bu da yine sakal uçlarının kırılmalarını hızlandıracaktır. Biçimsiz, kaşınan, pul pul dökülen, kepek atan sakallara sebep olacaktır. 

Çok sık fön çekmiyoruz! Çünkü sık fön tıpkı saçlar da olduğu gibi sakalın yapısını da bozacak, sakalınızın uçlarında kırıklıklara sebep olmaktan öteye gitmeyecektir. Sakal düzleyeyim derken, sakal ucu kırıklarına merhaba demeyin.

Sağlıksız beslenme, çok alkol tüketimi, stresi artıran durumlardan olabildiğince uzak durmak gerekiyor. Parlak görünmeyen sakal pek de sağlıklı sayılmaz. 

Klasik Sakal Güçlendirme Yöntemleri

En bilinen sakal güçlendirme yöntemi, sakal kalınlaştırma yöntemi olan tıraşlamadır. Tıraşlama aslında kısa sürede sakalların kalınlaşmasını sağlamaz ama sakalların jiletle kesilmesiyle daha sert çıkmasını ve jiletin değdiği sarı tüylerin de kalınlaşarak çıkmasına sebep olur. Fakat halk arasında sakalın çıkış yönünün tersine yapılan tıraşlama yöntemi sakal güçlendirme konusunda fayda sağlamaz aksine cildinizi tahriş eder. Buna dikkat etmenizi öneririz. 

Pek bilinmese ve önemsenmese de sakal güçlendirme için yüzünüze masaj yapmak ve yüz bölgesindeki kan dolaşımını hızlandırmak kıl köklerinin daha hızlı çalışmasını sağlayacaktır. Son olarak sakal güçlendirme ve gürleştirme için doğal sakal güçlendirme yöntemleri de deneyebilirsiniz. Bunlar E vitamini içeren gıdalar, yeterince D vitamini takviyesi (güneş ışığı), sarımsak yağı ve sarımsak suyu, badem yağı, hint yağı, okaliptüs yağı gibi sakal ve cilt yapısını güçlendiren alternatif yöntemler de sakal güçlendirme için sık tercih edilen yöntemlerdir.

Bilinen sakal güçlendirme yöntemlerini sıraladık. Güçlü ve sağlıklı sakallar için de her şey de olduğu gibi sabırlı olmak gerekiyor. Güçlü sakallar sizinle olsun!  

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021