SAÇ

Kırılan Saç Nasıl Onarılır?

Saç, bakım isteyen bir organdır. Saçların görsel açıdan da bakımlı görünmesi önemlidir. Saç sağlığı hem saçın kendisi hem de birey için bu yüzden önemlidir. Saçlar birçok sebepten dolayı yıpranır, kırılır, çatlar, matlaşır ve sağlıklı görünümünü kaybeder. Ancak tabi ki saçların kendini onarmasına yardımcı olmak için birtakım önlemler de mevcut. Peki, kırık saç nasıl onarılır? Hasar görmüş saçları onarmak için ne yapmak gerekir? Yıpranmış saçlara ne iyi gelir? Saç kırıkları için ne yapmak gerekir? 

Kırık Saç Sebepleri Nedir? Saç Neden Kırılır?

Saç yapısı gereği zaten hassastır. Öncelikle mevsimsel değişiklikler ve yaz sıcağı, kış soğuğu gibi durumlar, deniz suyu, güneş, vitamin eksiklikleri ve düzensiz beslenme, sık saç boyatma ve sık saç yıkama, fön ve ısıtıcılarla saçı sık şekillendirme ve saçları sık taramak saç kırıklarına, yıpranmış saçlara sebep olur.

Kırık Saçlar Nasıl Onarılır?

  • Saçları olabildiğince nemlendirmek gerekir. Saç kırıklarını azaltacaktır. Saç nemlendiricileri duştan sonra da kullanılmalıdır.
  • Saç nemlendirici ürünlerin doğal ve besleyici olanları tercih edilmeli. Özellikle E Vitamini bakımından zengin olan ürünler kullanılmalıdır.
  • Saçı nemlendiren kozmetik ve doğal ürünlerin yanı sıra en etkili yollardan biri de yeterince su tüketmektir. Günlük yeterli suyu tükettiğinizden emin olun. Bol bol su için.
  • Çok fazla yıkamak, saçları deniz suyuna maruz bırakmak, aşırı fön yapmak, saça zarar verir. Daha çabuk saç kırılmasına sebep olacaktır.
  • Saçları salmak saç kırıklarını azaltır. Sürekli saça şekil vermek, saçı topuz yapmak, lastik ve tokayla sıkı tutmak da saça zarar verir. Saçların kırılmasına yol açar.
  • Saç kırıklarını azaltmak için saç diplerine masaj yapılmalı, saç derisinde kan akışını hızlandırmak saçların canlanmasını sağlar.
  • Beslenmenize dikkat edin. Saçlar protein ve yağ ve enerjiyi tüketen bir organdır. Protein açısından zengin gıdalar tüketebilirsiniz.
  • Saçları besleyen farklı maskeleri yapabilirsiniz. Badem yağı, zeytinyağı, argan yağı, biberiye yağı gibi doğal yağlar saçlar, saç dipleri için besleyici ve onarıcı yağlardır. Bu yağlar saç kırıkları için faydalıdır. Ayrıca Doğal Saç Bakımı Nasıl Yapılır? Adlı makaleye de göz atmakta fayda var.
Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021