SAÇ

Pompadour Saç Stili Nedir, Nasıl Yapılır?

Pompadour Saç Modeli

Pompadour saç modeli başlangıçta kadınlar için ve bir kadın tarafından tasarlanmış bir saç modeli olsa da erkekler bunu daha çok sevdi. 70’li yılların en popüler saç modeli Pompadour saç Elvis Presley ile bilinir olunca sonrasında da onunla hatırlanır hale geldi. Tabi sonrasında farklı yorumlanmış birçok pompadour saç modeli bugün de erkekler tarafından en sık tercih edilen saç modelleri arasında yerini koruyor. Klasik pompadour saç modelinden modern birçok versiyonuna kadar onlarca farklı pompadour stili var. Peki, saçları yele gibi olan ve saçına biraz güvenen hemen her erkeğin bir ara tercih ettiği pompadour saç stili nereden geliyormuş bir bakalım!

Önü Kabarık Arkaya Doğru Taranmış Saç: Pompadour

 

Modelin adı Madame de Pompadour isimli Avrupalı bir kadının isminden geliyor. Ne alakası var diyebilirsiniz ama öyle. Kral 16. Louis’in metresi olan ve fakir bir hayattan saray yaşantısına transfer olan bu ablamız, zevkli stil sahibi ve aynı zamanda da sanat zevkine de sahip biriymiş. Popüler kültüre de katkısı olmuş elbet. Tahmin edeceğiniz üzere en bilineni bizim de konumuz olan “Pompadour saç stili“, klasik pembe porselenlere verilen isim “Pompadour rose” ve kendine has bir topaç ayakkabı modeli olan “Pompadour topuk” ayakkabılar buna örnektir. Anlaşılan ablamız bombeli şeyleri seviyormuş saçından ayakkabısına kadar bunu yansıtmış.

Neyse, bizim konumuz Pompadour saç stili. Yeteri kadar saç uzunluğuyla şekillendireceğiniz bir kafanız olsa da bu stilin her erkeğe yakışmadığı ortadadır. Düzgün bir kafanız olması bu modeli kullanmanın birinci aşaması. İkincisi de stilinizle uygun bir model olup olmadığını kendinize sormak. Elbette denemeden de bilinmez ama denedikten sonra çevreden gelen olumlu –olumsuz eleştiriler sonraki aşamada etkili olacaktır.

Pompadour’un farklı yorumlanan bir çok modeli var demiştik. Bunun yanında elbette kişisel Pompadour saç stilleri de mevcut. Kısacası; herkes kafasına göre bir model bulabilir demek pek yanlış olmaz. Önden arkaya doğru kısalan saçların farklı uzunlukları, yine kulak üstü ve yan kısımların farklı uzunlukta kesilmesiyle “kişiselleşen”bir pompadour saç modeline sahip olmak mümkün. Örneğin, bazı berberlerin yandan arkaya bölmeli bir pompadour’u tercih ederken, diğerleri müşterilerine daha farklı bir modeller önerebilir. Tabi bu sadece bir örnek. Unutmayın! Bir pompadour’u eşsiz yapan şey, kafanın ön kısmından başın arkasına doğru geri çekilen büyük saç hacmidir.

 

Bir Saça Nasıl Pompadour Stili Verilir

  1. Saçınızı kafa yapınızla ve stilinizle uyumlu bir stilde kestirdiğinizden ve pompadour modelinin size yakıştığından emin olun!
  2. Saçınızı arkaya doğru taramaya ve hacim vermeye alıştırın.
  3. Saçınızı yıkadıktan sonra -hafif nemli bir kıvama gelene dek- bir havlu yardımıyla kurulayın.
  4. Yuvarlak fırça taraklar kullanarak saçınızı tarayın, saçınızı az sıcaklıkta kurutun. Burada amaç saçın arkaya salınımının nasıl görünmesini istediğinize bağlı olarak, saçı önden arkaya ya da çapraz tarayarak genel pompadour şekline getirmektir.
  5. Bir saç şekillendirici, krem – pomad vs. saçın özellikle yoğun kısmına ve üst kısımlarına eşit bir şekilde yedirin ve parmaklarınızı saçların arasından geçirerek kremi saça aynı yönde uygulayın. Ön kısımdaki saçları güçlü ve dik tutmak tutmak için daha fazla saç şekillendirici uygulamanız gerekebilir.
  6. Saçın yanlarını önce geriye sonra üste doğru tarakla şekillendirin. Yeterince pomad uyguladığınızdan emin olun. Hacim verme işlemini zamanla daha kolay yapabilir hale geleceksiniz.
  7. Saçın en karakteristik hacimli kısmına ( balıksırtı kısmına)  ihtiyaç duyduğu hacmi vermek için saçın ön taraflarını yukarı yönde tarayın. Kalın oluklu bir görüntü için parmaklarınızı, sık görünüm içinse tarağı kullanabilirsiniz.
  8. Doğrudan yukarı yönde taraklama yaparak ve diğer elinizle de saça istediğiniz yüksekliği, baskıyı, şişkinliği (hacmi), parmak arası izini vb. gibi ana şekilleri verebilirsiniz.  Bu teknik aynı zamanda önden görünen yüksek hacimli kısmı ne kadar düşük (basık) veya ne kadar yüksek (havalı ve geriye doğru) bir şekle sokmak istediğinizi belirleyeceğiniz aşamadır.
  9. Büyük numaralı yuvarlak bir fırça tarak ve yüksek ısıtıcı özelliği olan fön makinası işinizi kolaylaştıracaktır. Saç telleri ince olan kişiler daha fazla saç şekillendirici kullanmak zorunda kalabilirler. Güzel görünen ve kolay şekil verilen bir pompadour saç stili için doğru bir saç kesimi de önemli tabi.

Birçok pompadour saç stili, farklı modeli ve yorumu mevcut. Biz modern pompadour ve klasik pompadour olarak iki ana stilde ayrıldığını belirtelim. Diğerleri ise kişisel stiller, aykırı modeller, yaratıcı kuaför tasarımları olarak var olmaya devam ediyor. En iyisi siz de kafanıza yatan bir model seçin ve onunla ilerleyin…

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021