SAÇ

Kel Erkekler İçin Saç Modeli Önerileri

Kellik; saçların genetik, kimyasallar, stres, çevresel şartlar, yetersiz beslenme, bakımsızlık, vitamin eksikliği, hormon bozuklukları gibi birçok sebepten ortaya çıkan ve yaşlanmanın doğal sonucu olan bir sağlık sorunudur. Başlık bir ironi içeriyor gibi dursa da, saçlarının tamamını kaybetmemiş erkek sayısı, kel olan erkeklerden daha fazla. Kellik sorununun da tipleri vardır. Örneğin; erkekler içinde en yaygın ve başa bela olanı erkek tipi kelliktir ki, bu konuda daha önce Erkek Tipi Saç Dökülmesi adlı bir makale yazmıştık. Kellik, saçların dökülmesinin tamamlanması ve bir sonuçken, kelleşme bir süreçtir. Kel erkekler için saç modeli önerileri deyince; kelleşme evresindeki erkeklere uygun saç modellerinden ve artık kel olan kafalara uygun saç kesim modellerinden bahsedebiliriz.

  • Kel erkekler için saç modeli önerilerinde en bilineni ve şüphe götürmeyeni sinekkaydı saç tıraşıdır. Sinekkaydı tıraş eğer kişinin kafa şekli düzgünse kişiye ayrıca bir karizma katar. Hatta saçı olan erkekleri dahi heveslendirebilir. Parlak ve sağlıklı görünen bir kafa derisiyle, kişiye güçlü bir ifade katan sinekkaydı saç modeli her yüz tipine de uymayabiliyor. Öncesinde fikir alarak, danışarak hareket etmek sizi tatsız bir durumda kalmaktan uzak tutacaktır. Sinekkaydı saç tıraşının ortası yoktur. Ya yakışır ya yakışmaz. Aslında dazlak olmadan öyle görünmeden karizmatik bir kel olmak mümkün… Giyim, kafaya uygun bir sakal modeli, tarz ve ifade ile. Ustura ile tıraş olmakla aynı değerde(uzunlukta) olan sinekkaydı tıraştan sonraki ilk bir hafta saçlar güzel bir görüntü sunar. Bunun en karizmatik olanı Van Diesel modeli gibi bir tarz olsa da, yanlardan 2 numaraya kadar uzayan üstte daha kısa olan Jason Statham modeli de sağlam bir tarz katar. Ama ikisi de her daim kep-kel görünen bir Ben Kingsley kadar sinekkaydı hatırlanmaz.

  • Seyreltme makası ya da ara makas olarak bilinen, saçlara kolay şekil verebilmek için kullanılan makastan uzak durmanızda fayda var. Saçları az görünen ve dökülen bir kişinin zaten doğal olarak bu tarz saç kesimlerinden uzak durması gerekiyor. Bununla birlikte, ara makas saçlara hacim vermek için de kullanılan bir makas olmasına rağmen saçtaki yoğun görüntüyü alır. Saçları kabarık gösterecek bir şekilde kestirmek en azından kolaylıkla görünen kellik sorununu gözlerden uzak tutacaktır. Kabarık kesilmiş saç modellerini deneyin! Kabarık saç modeli saçları seyrekleşen erkekler için ve ince telli saçı olanlar için uygun bir model olabilir. Jude Law üzerinden gidelim. Gerçi adamın hangi tür kel olduğu farketmiyor, her haliyle tarz ama. Biz farklı saç modellerini onun üzerinden örnekleyelim.

  • Yanları çok kısa, üstler daha uzun saç modeli, kelleşmekte olan erkekler için kurtarıcıdır. Ve popüler bir saç modelidir. Hem seyrelen bölgelerdeki saçı uzun ve bol gösterir hem de yanlarda çıkan saçın kısa olmasıyla düzgün bir kafa görünümü sağlar.
  • Bir diğeri de her daim dağınık görünen, hatta bizzat dağınık kesim saç modelidir. Dağınık derken saçı sakalı dağıtmak, bakımsız görünmekten bahsetmiyoruz tabi. Dağınık kesilmiş, dağınık duran, yanlara, öne, arkaya yatmış; saç telleri birbirine eşit olmayan bir saç kesimiyle, düzgün kesim saç modellerinde daha net görülen seyrek / kellik sorunlarını daha rahat gizleyebilirsiniz. Saçtaki bütün ve düzgün bir görüntü saçtaki noksanları da kolay gösterir.  Dağınık saç modelleri kişiye ayrıca rahat bir ifade katar. Kel erkekler için saç modeli önerileri dendiğinde akla çok farklı ve sayıca fazla model gelmese de, kurtarıcı saç modelleri mevcuttur.

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021