ERKEK BAKIM

İç Çamaşırı Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İlk öneri; temiz iç çamaşırı kullanılmalı. Yeni alınan iç çamaşırları henüz kullanılmadan önce yüksek ısıda yıkanmalı. Ya da en azından uzmanların da önerdiği gibi, “düşük sıcaklıkta yıkanmamalı!” ibaresine dikkat edilmeli. Fark ettiyseniz; bir iç çamaşırı aldığınızda “ürün iadesi yapılmaz” diye belirtilir. Bir başka dikkat edilmesi gereken şey de; iç çamaşırlarının kişisel eşyalar olduğu unutulmamalı, mümkünse günlük olarak değiştirilmeli mümkün değilse en fazla 2 günde bir değiştirilmelidir. Çamaşırlar dönemsel olarak da değiştirilmeli (yerine yeni çamaşırlar alınmalı), beden ölçülerine uygun, pamuklu ve rahat kesim iç çamaşırları tercih edilmeli. Dar iç çamaşırları kullanılmamalı. İç çamaşırı seçimi konusunda daha önce yazdığımız makaleye de göz atmak isterseniz yazı şurada. 

İç Çamaşırı Nasıl Temizlenmeli

Bir mağazadan yeni iç çamaşırı aldığınızda ürün iadesi yapılmadığını hatırlatmıştık. Bunun nedeni olası bulaşıcı hastalıkların önüne geçmek. Yeni alınan iç çamaşırları kullanılmadan önce yüksek ısıda yıkanmalıdır, örneğin 30 derecede yıkanmamalıdır. 90 derecede yıkanması öneriliyor ama çamaşırların kullanma talimatına göre yıkamak en garanti yoldur.

Mümkünse iç çamaşırları toplu ve diğer çamaşırlardan ayrı olarak yıkanmalı, hatta sadece kendi iç çamaşırlarınızı bir seferde yıkamalısınız. Mümkün değilse yüksek sıcaklıkta yıkamak da etkili bir yöntemdir. Sebebi bakterilerin düşük sıcaklıkta ölmemesi, mantar vb. cilt rahatsızlıkları olan kişilerin hastalıklarının tedavi sürecinde süreci hızlandırması içindir. Hem hastalıkların oluşmasında hem de tedavi sürecini hızlandırmada bu önlemlere dikkat etmek gerekir. 

İç çamaşırları havlularla birlikte yıkanmamalıdır. Yumuşatıcı vb. temizleyiciler alerjen durumları tetikleyebilir. Yine alerjisi olan kişilerin toz deterjanlar yerine sıvı deterjanları kullanması önerilmektedir. Lastikli iç çamaşırlar ve bazı kumaşlar yüksek ısıda biçimleri bozulduğundan 60 derecede yıkanması önerilmektedir.

Eğer çamaşırları elde yıkayacaksanız, yıkamadan önce ılık ya da sıcak suya çamaşırları basmalı, 1 saat bekletmelisiniz. Sonrasında çamaşırların iyice durulandığından emin olmalısınız. Hem sağlığınız, hem hijyen için doğru deterjanları ve temizleyicileri kullanmaya da özen göstermelisiniz.

İç Çamaşırları Ütülenir mi?

İç çamaşırları düşük sıcaklıkta yıkanan kişiler, kronik ya da dönemsel bir cilt rahatsızlığı, alerji, bakterilere ve hijyen kurallarına dikkat edilmediği için ortaya çıkan enfeksiyon, mantar vb. cilt hastalıkları yaşayanların en azından hastalıkları süresince iç çamaşırlarını ütülemeleri öneriliyor. Eğer çocukluktan bu yana iç çamaşırları ütülenen biriyseniz zaten cildiniz ona alışıyor ve ütüsüz giyilen çamaşırlar cilde iyi gelmiyor.

Külot, boxer gibi iç çamaşırlarının ütülenmesi mikropların ölmesi için faydalı olduğu biliniyor. Neyse ki, artık iç çamaşırını ütülemeye vakit kaybetmeden de çamaşır kurutucuları ile mikroplardan kurtulmak mümkün.

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021