ERKEK BAKIM

Erkeklerde Vücut Kıllarını Alma

Erkeklerdeki vücut kılları kadınlara göre daha fazla olmasına rağmen birçok erkek, “erkek kıllı olur” düşüncesiyle vücut kıllarını alma konusunu pek önemsemez. Ancak vücut kılları çok fazla olan ve daha bakımlı olmak isteyen erkekler de tam tersini düşünüyor ve vücut kıllarından kurtulmanın yollarını arıyor. Gelin, erkeklerde vücut kıllarını alma nasıl olmalı? Sorusunun cevabını saçlardan başlayıp ayaklara kadar sıralı bir şekilde ilerleyerek verelim.

Erkeklerde Saç Tıraşı

Vücut kıllarını alma konusuna saçlardan başlayalım.  Saç da kıldır, düzen ve bakım ister. Hatta saçlar ayrıca bakım ister. Tıraşlanmak ister, beslenmek ister. Doğru ve hatasız bir saç tıraşı tecrübe gerektiren bir iştir, berberler ve kuaförler de bu yüzden vardır. Herkes saç tıraşı yapamaz ya da en azından kendi saçlarını kesemez bunu zaten biliyoruz. Saç tıraşı berberde yapılır.

Erkeklerde Ense Tıraşı

Ensedeki kıllar için bir sonraki saç tıraşını mı bekliyorsunuz? Öyle yapıyorsanız, yapmayın. Çünkü boyun arkası ve ensedeki kıllar hızlı uzarlar. Saç tıraşı esnasında ense temizliği de yapıldığından ve sanırım birçok erkek sırf kendi görmediği için bunu atlasa da önemlidir. Hatta kişinin kişisel bakımına ne kadar dikkat ettiği düzgün bir ense tıraşıyla belli olur. İş görüşmelerinde, randevularda, özel günlerde ve günlük yaşamda dahi ense tıraşı ve bakımı önemlidir. 1,5 ila 2 haftada bir ense tıraşınızı yaptırmanız yeterli olur.

Erkeklerde Kaş Alma

Bu konu detaylı olarak incelemek de fayda var. Daha önce yazdığımız Erkeklerde Kaş Alma ve Kaş Bakımı Nasıl Olmalı? yazısına göz atabilirsiniz. Kısaca geçelim. Erkeklerin geneli vücut kıllarını alma aşamasında kaş bakımını kaş ortalarını almakla çözerler. Şanslıyız, kalın kaş sert yüz ve erkeksi ifade kattığından kaşların doğal biçimini bozmadan bakım yapmak kolay. Cımbız yeterli olacaktır.

Erkeklerde Yanak Kılları Nasıl Alınır?

Sakal desen sakal değil, tüy desen tüy değil, sakaldan ayrı, erkeği biçimsiz ve bakımsız gösteren yanak kıllarından her bakımlı erkek şikâyet eder. Saç – sakal tıraşı olurken ya sir ağda ile ya da bildiğiniz ütüleme (kılları yakma) yöntemiyle temizlenir. Bir de cımbızla ve iple kılları koparma yöntemleri vardır ama ikisi de acılı ve zahmetlidir. Bu yöntemler teni tahriş eder ve kızarıklık yaparlar. Berberler bu konuda başarılıdırlar.  Siz iyisi mi hiç dokunmayın. Makine ya da jiletle almak da uzun süreli bir çözüm değildir, pek önermesek de günü kurtarmak için makine ile alabilirsiniz. Tek çıkanları için cımbız etkili olacaktır.

Kulak Üstü ve Burun İçi Kılları

Vücut kıllarını alma denilince bu arkadaşlar (burun ve kulaktaki kıllar) hep unutulanlar arasında yer alır. Pek önemsenmezler ancak temizlenmeleri görünümü değiştirir. Kulak üstü kıllar yine en iyi berberlerin yakma yöntemiyle temizlenirler, zahmetsizdir. Burun içi kıllarına müdahale etmek sağlık açısından önerilen bir yöntem olmasa da o da kısaltma makasları ve burun içi başlıklı tıraş makineleriyle kısaltılır. Burun kıllarını cımbızlamak ve tamamen kesmek vücut için zararlıdır. Burun dışına çıkan ve hoş görünmeyen durumlarda azıcık kısaltmak yeterli olacaktır.

Sakal ve Bıyık Tıraşı

Kökten kesmek ve kısaltmak olarak ikiye ayrılır. Zaten Sakal.com.tr’de bu konu hakkında birçok makalemiz var. Sakal tıraşı, makine – jilet- makas ve diğer sakal düzeltme aksesuarlarıyla yapılır deyip bu başlığı da kısa geçelim. 

Erkeklerde Boyun ve Omuz Kılları

Boyun kılı sakal değildir, gönül çukurundan başlar ve ense altındaki bölgede ve boynun arka kısmında ve omuz çizgisindeki omuz kıllarıyla birleşirler, her erkekte olmaz, olanda da arafta kalmış kıllar klasmanında bulunurlar, alınmaları temiz ve bakımlı bir vücut için önerilir. Vücut kılları için tasarlanan makine başlıkları ile temizlenir. Jiletle almak yerine makine ile kısaltmak ve ağda da sorunu çözecektir. Tüy dökücü kremler de iş görür.

Göğüs ve Karın Bölgesindeki Kıllar

Vücut kıllarını alırken akla ilk gelen kıllar da bunlardır. Bakımlı bir vücut görüntüsü ve kaslı bir görüntü bütününü bozmamak için göğüs kılları ve karın üstü kıllar kısaltılır. Jiletle, tıraş makinesiyle ve ağda ile alınabilirler. Kılların yeniden çıkış aşaması biraz kaşıntılı olacaktır, bilginize. İlk kez alacaksanız kısaltmak daha kolay ve zahmetsizdir, ağda tecrübeniz yoksa daha küçük bölgelerde deneyimleyip ağda yapmanız önerilir.

Göğüs bölgesi ve karın bölgesindeki cilt ince ve kas üstü kısımlar olduğundan ağda daha da acılı olur. Ağda sonrası kanama, cilt kızarıklıkları, sivilceler, tahriş gibi sorunlar olabilir. Sonraki birkaç gün nemlendirici kullanmayı unutmayın. Tüy dökücü kremler de en çok tercih edilen yöntemlerdir. Yine lazer epilasyon da erkekler tarafından tercih edilmektedir.

 

 

Koltuk altı ve Sırt Kılları

Sırt kılları değilse bile koltuk altı kılları hijyen sağlamak ve kötü kokuyu engellemek için rutin olarak yapılmalıdır. Sırt kılları da bazı erkeklerde oldukça fazladır. Ağda bu bölgede de fazla acı veren bir yöntemdir, ağda sonrası kanama olasılığı fazladır. Çünkü sırt bölgesinde çıkan kıllar daha köklü olurlar, zaten bu yüzden fazladır. Fazla değilse dokunmamak en iyi yöntemdir, makine ile kısaltmak daha akıllıca olur. Koltuk altı kılları koltuk altı botoksu ve lazer epilasyonla uzun süreli bir çözüm sağlar. Tüy dökücü ve ağda da yapabilirsiniz.

Erkekler Kol Kıllarını Almalı mı?

Doğal bir görünüm için kol kılları kıvırcık şekilde uzuyor ve çok fazla ise, makine ile örneğin 5 numara ve üstü ağızlıklarla tıraş edilebilir, bu hem doğal bir görüntü hem de ferahlama hissi verecektir. Tamamen jiletle almak ya da ağda yapmak da bir tercihtir, alerji ve sivilcelere hazırlıklı olun. Kıllar çıkarken kıl batmaları da ağda sonrası yaşanan sorunlardandır. Tabi ki erkekler de kol kıllarını alabilir.

Erkeklerde Genital Bölge Temizliği

Erkeklerde aslında en önemli konu genital bölge temizliği. Çünkü erkeklerin ter bezleri, diğer deri altı fonksiyonlarına ve kadınlara göre daha fazla salgı yapar. Öncelikle genital bölgenin ise PH yapısına uygun ürünler kullanmak şarttır. Malzeme seçiminiz sabun, duş jeli, şampuan her ne kullanıyorsanız kaliteli olmalı ve doğal içerikler barındırmalıdır. Genital bölge temizleme esnasında cilt tahriş edilmemelidir. Bu sebeple jilet, tüy dökücüler ve benzeri kesici, tahriş edici araçlar dikkatli ve kontrollü kullanılmalıdır. Yeni kıl oluşumu sırasında bölgesel kaşıntıları azaltmak için, tüyler çıkış yönüne uygun kesilmelidir. Ağda önerilmez ama yaptıran var mıdır onu da bilemeyiz.  Ağda alışkın olmakla ilgili bir çözümdür diyebiliriz. Yine de kalça ve popo kıllarını almak istiyorsanız, ağda kullanmadan önce bir kez daha düşünmenizde fayda var! Bir de testis üzerindeki tüyler var, görüntü açısından da hoş görünmez, ağda bu bölge için zararlıdır, jiletle ve tüy dökücü kremlerle kendinizi yaralamadan bu tüylerden arınabilirsiniz. DETAYLI BİLGİ İÇİN: ERKEKLERDE GENİTAL BÖLGE TEMİZLİĞİ adlı makaleye göz atın.

Erkeklerde Bacak Kıllarını Alma

Bacak kılları sporcular tarafından tamamen alınan, şort giymeyi çok seven, aşırı kıllı bir vücudu olan erkekler tarafından tercih ediliyor. Erkeklerin birçoğu da bacak kıllarından rahatsız değildir, hatta kıllı bacaklarla var olmayı da savunurlar. Bacak kılları uzun ve yoğun olanlar için doğal bir görüntü için tıraş makinesi uçlarıyla (5-6-7 ve üzeri numaralı) kısaltabilirsiniz. Ağda ve tüy dökücü kremler de en çok tercih edilen diğer iki yöntemdir. Erkeklerde bacak için lazer epilasyon tedavilerini pek tercih edilmediği bilinmektedir.

Ayak Kıllarınızı Nasıl Alıyorsunuz?

Erkekler vücut kıllarını alırken ayakta çıkanları pek önemsemezler ancak bu detay da ayağı bakımlı gösterir. Ter bezlerinin fazla olması ve ayakkabı içinde kalan ayaklarda kıllar, özellikle yaz mevsiminde daha çabuk uzar. Daha bakımlı bir ayak için ayak üzerinde ve parmaklarda çıkan kılları almak; özellikle yazın çıplak ayakla kalmayı, terlik, bilekten ayakkabı ve babet çorabı giymeyi seven erkekler için ayrıca bir uğraş gerektirir. Hamam otu, ağda, jilet, tüy dökücü kremlerle kılın çıktığı yöne doğru alınması önerilir. Ağda ile alınmış kılların daha geç çıktığı da bilinmektedir.

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021