SAÇ

Mavi Su – Mavi Losyon – Mavi Serum Nedir?

Mavi su da mavi serum da mavi losyon da hepsi aslında aynı üründür. Farklı isimlerle bilinse de hepsi saç desteği ürünüdür. Piyasa da her yeni çıkan üründe olduğu gibi sahteleri ve işe yaramayanları da çıkar. Hatta gerçeklerinden daha fazla da sahte ürünler satılmakta ve piyasada yer almaktadır. Böyle sansayonel, gerçekliği ve etkisinden emin olamadığımız ürünlere karşı biz de sakal.com.tr olarak temkinli yaklaşıyoruz. Mavi su da onlardan biri!

Mavi Su Nedir? Neye Yarar?

Peki mavi losyon nedir? En azından farklı kaynaklardan tanımlara baktığımızda mavi suyun tanımlarındaki ortak birkaç özellik üzerinde durulmuş. Mavi su; en temel tanımıyla saç köklerinin güçlenmesi ve onarılmasını sağlayarak, saçların sağlıklı uzamasını ve yeni saçların oluşmasını sağlayan bir üründür. Serum dökülen saçları yeniden çıkarma fonksiyonu ve saç dökülmesinin önlenmesi ile saçların gürleşmesini sağlar.

Not: Belirttiğimiz üzere bu bilgiler ve yönlendirmeler en azından söylenen ve iddia edilen etkiler.

Mavi Su Etkisi Gerçek mi Efsane mi?

Ürünle ilgili Sağlık Bakanlığı’nın ürün takip sisteminde yer ve onay aldığını belirten markalar da var, takip sistemsiz, ucuz ambalaj, cam ambalajda ürün satanlar da… Yani kafa karışıklığı olması normal. Mavi losyon – Mavi serumla ilgili çıkan farklı haberlerde de sahte ürünlere dikkat edilmesi gerektiği hususunda ortak ağız birliği edilmiş söylemler mevcut. Tercih edilecekse bile bu detaylara dikkat etmekte fayda var. Çünkü giden sadece paranız değil sağlığınız da olabilir. Bu konuyla ilgili Habertürk Tv’den kısa video haber de mevcut. Göz atabilirsiniz. Sabah’ın bir haberine göre ise bakanlığın “40 yaş üstü insanlar için kalp krizine kadar yol açabilecek ciddi risk teşkil etmektedir” ibaresine dikkat çekilmiş. Haber şurada

Sağlık Bakanlığı Onaylı Mavi Serum Var mı?

Ürünler özellikle erkekler arasında daha çok tercih edilen bir ürün olan mavi serum ve furyası hakkında Sağlık Bakanlığından da bir uyarı yapılmış. Bakanlık, onaysız ürünlerin sağlığı tehdit ettiğini ve bakanlığın iletişim kanallarına birçok vatandaşın bu ürün hakkında çokça soru sorduğu da belirtiliyor. Sağlık Bakanlığı onaylı olmayan ürünleri tercih edilmemesi gerektiğini belirten açıklamalar yapılmış.

Mavi Su Kullanıcı Deneyimleri

Ekşi sözlük yorumlarında ise, ürün hakkında farklı düşünceler var. Örneğin; mavi su ürününü kellik yaşayanların kullandığına, yerli ve yabancı markaların ve el üretimi dahi olan türlerinin olduğuna, bazı kullanıcıların mavi suyun saç çıkardığına, arkadaşının aylarca kullanıp fayda gördüğüne, orijinallerinin kullanılmasına değinilmiş. Bir diğer yazar da bir uzman doktora sorduğunu, doktorun ise mavi suyun saç çıkardığını ancak östrojen hormonu seviyesini yükselttiği uyarısında bulunduğunu bunun da bazı prostat hastalıklarına davetiye çıkarabileceğini belirtmiş. Ayrıca saç folikülü olmayan saç derisi yüzeyinde işe yaramayacağını belirten uzman görüşlerini de okudum.

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021