GENEL

Game of Thrones Sakalları ve Karakterleri

Game Of Thrones ve Sakal

Game of Thrones’u hiç izlemeyen var mı? Ya da hiç bilmeyen? Kitap serilerini okumayan ya da ona dair hiçbir şey duymayan? Eminiz azdır. Bugün, (14 Nisan 2019) heyecanla beklenen efsane dizinin son sezonu tüm dünyada gösterime girdi. Biz de heyecanla bekledik! Bu sezonun üşüyerek izlenecek ve pek muhtemel büyük bir heyecan yaratacak bir finalle sonlanacağı şüphesiz!. Diziyi izleyecek herkese iyi seyirler diyelim ve konumuza gelelim. Konu güzel: Game of Thrones sakalları! Aslında uzunca bir süredir bu konuyu burada konuşmak aklımdaydı. Zaten diğer yazılarımızda da ara ara Game of thrones karakterleri ve onların sakalları üzerinden de konuşmuş, örnekler vermiştik. Gelin şimdi G.O.T. dizisi üzerinden sakalları ve rolleriyle dikkat çeken karakterleri kısa kısa değerlendirelim. Karakterleri dizideki isimleriyle incelemek ayrıca keyifli olacak 🙂 Not: Bu yazı konuyu hiç bilmeyenler için az dozda spoiler da içeriyor.

ÖNCE BABALARDAN BAŞLAYALIM! 

Robert Baratheon

Çok kral adamdı Robert! İyiydi rahmetli, az şarap değdirmedi o koca kıvırcık sakallarına. Ama erken göçtü gitti Westeros’tan… Yanında sürekli pislenen sakallarını da götürdü tabi. Son zamanlarda pek de bakmıyordu açıkçası. Sakallarına sakal bakımı yapmazsan tabi kötü görünür sakal. King Robert’in hayatı yaşayış şekli hiç de fena değildi. Umursamıyordu hiçbir şeyi. E zaten kraldı. Ned Stark’ın değer verdiği bir adamı sevmeyip ne edecektik ?

Robert Baratheon Sakalı

Ned Stark

Serinin en karizma ve en doğrucubaşı karakteridir Ned Stark. Gönüllerde reistir! Hakkı yenmiştir. Yazık olmuştur. Şimdi seçimlere girse açık ara önde götürürdü o derece. Diğer karakterlerin yanında Ned’in sakallarına ağıtlar yakılır mıydı bilmeyiz ama Game Of Thrones’in Başbuğ’u kim deseler şüphesiz hepimiz onu gösterirdik. Dedik ya dağ gibi adamdı. Seviyoruz kendisini, kalp gönderiyoruz. 

Jeor Mormont

Night’s Watcherların en babası, gece nöbetinin baba adamı Mormont Reyiz, yaşayan tüm halkı karanlıktan uzak tutan duvarın izlerken en güven koruyucusuydu. Aklı başında, sarıdan beyaza çalan sakallarıyla bilge ve güçlü bir kumandan tiplemesini güzel yürütüyordu. Bir gece vakti, onun da beyaz sakallarını al kanlara boyadılar, namussuzlar. Khaalesi’mizi her türlü beladan, dertten, kasevetten koruyan Jorah Mormont bey efendinin de babalarıdır kendileri. Huzur içinde uyu Mormont Reyiz! Duvara gözümüz gibi bakarız!

Jeor Mormont Sakalı

Rickard Karstark

Bu listede olmasa olmazdı. Karhold lordu ve Karstark Hanesi’nin lideri, aynı zamanda Ned Stark’larla da akrabadır. Kral Robert’in sevdiği bir abimizdir. Bir takım ufak tefek yanlışlar yapmışsa da özünde iyidir. Hayır, sen minnoş Lannister çocuklarıyla ne uğraşıyorsun ki kardeşim? Bu olayın üstüne Robb Stark abimiz, haliyle adaletli babasının oğlu olunca tabi, Rickard Karstark’nın bol sakallı kafasını uzun gövdesinden ayırmıştır. Gayri o sakallara sakal bakım yağı falan hiçbir icat fayda etmez olmuştur. Stark’lara destek olayım derken köstek olsa da o da Gandalf gibi sakallarıyla gönlümüzde karizmatik bir yer edinmiştir. Sakallarının hatırına onu da hatırlayalım. 

Rickard Karstark Sakalı

GELELİM GENCOLARA!

Tormund Giantsbane

Konu Game Of Thrones Sakalları olunca gencoların başını Vahşi Tormund çekiyor. Bu adamın sakalını kesseler soğuktan ölür. Sakalı karakteri olmuştur. Kızıl oğlan, ateşle sıvazlanan sakallarıyla Tormund en sevilen karakterlerdendir. Yabanidir. Bira içmeyi çok sever. Delidir, öküz gibi güçlüdür ve öküz ruhludur, bir o kadar da kabadır ama kendini güzel izletir. Severiz kendisini, delikanlıdır. Alem Tormund’un hastası, Tormund ise Tarthlı Brienne’nin hastasıdır. Yakışırlar,  kendisinin de dediği gibi “birlikte hayvan gibi güçlü çocukları, olur dünyaya korku salarlar” Olacak mı bakacağız 🙂 İnşallah öpüşürler. 

Tormund Giantsbane Sakalı

Jon Snow

Düzen bozucudur, devrimcidir, korkusuzdur. Gariban olsa da bahtı açıktır. Babacığı Ned Stark’ın ahlakı oğluna geçmiştir. Öyle de delikanlıdır. Doğru söyleyen ve dokuz köyden kovulan adamdır. Piç bilinir. Yakışıklıdır. Vicdanlıdır. İyi bir insandır. Gurbetten kızıl bir kıza aşık olmuştur. Düşman kızı sevmiştir. Ygritte yengemizle Westeros çöplüğünü gül eylemiştir. Yengemizi üzmüştür. Hiçbir şeyden de haberi yoktur. (bkz: you don’t know nothing jon snow!) Game of Thrones sakalları denince seyrek ve doğal salınmış sakal abidedisir! Oylar Jon Snow’a! 

Jon Snow Sakalı

Khal Drogo

Kıskanılan adam! Hayvan oğlu hayvan adam ve Dotrhaki’lerin reyisi. Dizinin en şanslı adamı 🙂 Obanın gözü kara delikanlısı, Khal Drogo! Khaalesi’yi Khaalesi yapan, özümüzün özü, gözümüzün nuru eyleyen, kraliçemizi hor kullanan, değer bilmeyen, sonradan aşık olup Khaalesi’mize taptıran adamdır. Saygı duymakla kıskanmak arasında gittik gittik geldik. Öldüğüne sevinemedik. Sakallarını pek sevdik. Game of Thrones sakalları içinde farklı sakal tarzıyla, aksesuarlı sakallarıyla akıllarda yer etmiştir. Hayatı at üstünde geçmiş, sakalı boncuklu hoyrat bir oğlandır. 

Khal Drogo Sakalı

Jorah Mormont

Rahmetli gece nöbetçilerinin Lord kumandanı Jeor Mormont’un, uzak diyarlara sürülen, sürgüne gönderilen oğlu. Karizmasına, adamlığına, yakışıklılığına saygımız var. Sürgüne gitme sebebi abimizin “karım çeyrek altın alabilsin” diye köle ticaretine girmesidir. Hanımı memnun edeyim, onu şatolarda yaşatayım diye evinden yurdundan olmuştur. Sakalı bitten g*tü s… kurtulmamıştır. Kendisi Khaalesi’mizi her türlü beladan, dertten, kasevetten koruyan sadakat ve aşkı harmanlayan bir Mormontgildir. Başı beladan kurtulmaz, en son eli kolu taş kesilmiştir, mikrop kapmıştır ama Hisar’da iyileşip Khaalesi’mize hizmet etmeye geri dönmüştür. Karizmasını sesine ve sakalına borçludur. Sakalsız bir Jorah Mormont düşünülemez. 

Jorah Mormont Sakalı

Robb Stark

Ned Stark’ın en büyük oğludur. Kurt yavrularının önde gideni, en büyüğüdür. En karizmatik kurt adamdır. Sakallı da sakalsız da karizmasından bir şey kaybetmez.  Babasının öcünü almak için savaşa revan olmuştur. Savaş meydanında Leydi Jayne Westerling adında bir hemşireye aşık olup, savaş ortasında düğün edecek kadar da romantiktir. Dizinin Jaime Lannister ile birlikte en cool adamlarından biridir. Bana göre dizideki en seksü kadınla evlenecekken, (bkz. Leydi Jayne Westerling) dizi tarihinin en acılı düğün sahnelerine malzeme olmuş, yok yere ölüp gitmiştir. Game Of Thrones sakalları‘nda az ve seyrek sakallıların başını çeker. Alfadır.

Robb Stark Sakalı

Jaime Lannister

Lannister’ların en havalısı, babasının gururu, Kral katili, Cersei Lannister’ın ikizi. Karizmasından yanına yaklaşılmayan, kılıç ustası, kız kardeşiyle öpüşen adam. Özünde iyi ama ailesinin yanında durmaktan da geri kalmıyor. Sakallı da sakalsız da, uzun saçlı da kısa saçlı da gördük kendisini. Adam yakışıklı abi! Kimilerine göre yürüyen seks 🙂 Öyle olması muhtemeldir ki, Jaime Lannister abimiz, sürgünde olduğu, en bakımsız beter halleriyle bile ben buradayım diyordu. İnsan yakışıklı olunca sakal da üstüne bir tuzu biberi oluyor. Game Of Thrones Sakalları yazısının bonusu kendisidir diyoruz.

Jaime Lannister Sakalı

Jaime Lannister Sakalsız
Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021