SAKAL BAKIMI

Sakal Ekimi Başarılı Sonuç Veriyor Mu?

Sakal ektirme işlemleri başarılı sonuç veriyor mu? Bu soruya cevap aramadan önce sakal ekimi nedir, onu anlatalım. 

Sakal ekimi nedir?

Sakal ekimi; Erkeklerin sakal ve bıyık bölgesinde, çıkmayan ya da seyrek çıkan kılların yerine, kişinin kendi saçlı deri yüzeyinden alınan kıl köklerinin yüz bölgesine nakil edilmesidir. Ancak; sakaların ekilmesi ekonomik ve günlük yaşamda çok pratik bir tercih değildir ve pek tercih edilmez. İyileşme süreci gerektiren bir operasyondur. Tekrar ekim işlemi gerektirebilir, süreklilik ve sakal kalitesi açısından değerlendirildiğinde elbette doğal sakal yapısı gibi süreğen ve uzun ömürlü olmadığı da bilinmektedir.

Sakal ektirme işlemi hastaya lokal anestezi ve sedasyon gibi yöntemlerle uygulanır ve işlem 2 ile 5 saat arasında sürer. İşlemin genelde ağrısız olduğu söylenebilir ancak lokal anestezi acıları azaltmak ya da kişiye hissettirmemek için uygulanan bir uyuşturma işlemidir. Yani acısız olduğu söylenemez, tedavi sonrası süreç de dikkat ve hassasiyet gerektiren bir iyileşme dönemi demektir.

Sakal ekimi, saç ekimi gibi değildir; çünkü her kişide sakal yoğunluğu farklıdır. Etkisi de buna göre değişmektedir. Tedavi süreci ve maliyetleri de yine bu değişkenle şekillenir. Örneğin hasta köse ise bu işlemler daha maliyetli, daha uzun işlemler, uzun vakitler gerektirir.

Sakal ekimi ne kadar etkili?

Elbette sakal konusunda hassasiyeti olan erkekler, daha gür sakalım olsun düşüncesi ya da sakalındaki görüntü sorunundan dolayı bu yöntemi deneyebilir, tedaviden iyi sonuçlar da alabilirler. Ancak her sakal ekimi yaptıran kişide aynı ve etkili sonuçlar alma garantisi yoktur. Bu konuda hizmet veren kliniklerin de kurumsal web sitelerinde ekilen tüm kılların etkili olup olmadığıyla ilgili sorularda tedavinin ve başarı oranının kişinin derisinin kılı tutmasına bağlı olduğuna bağlı olduğu söylenmektedir. Bazı kılların cilde tam tutunamadığı için zaman içinde tekrar dökülebileceği belirtilmekte ve bu da tekrar tekrar sakal ekimi yaptırma işlemine ihtiyaç olduğu düşüncesini akla getiriyor. Elbette kişiden kişiye iyileşme ve istenen sakal kalitesine erişmede farklılık görülebilir. Ekilen kılların uzamasıyla ilgili verilen bilgiler olumlu cevaplardır, uzayan ve deriye tutunan kılların zamanla tıraş edilebildiği de söylenmektedir.

Ekilen köklerin ucundaki kıllar, ekim işleminden 10-14 gün sonra dökülür, bu olağan bir süreçtir. Tedavi sonrası 3 ayda ekilen kıllar tekrar uzamaya başladığı söylenmektedir. Enfeksiyon riski, yaraların kabuk bağlaması ve cildi temiz tutmak, iz kalmaması için hijyen kurallarına dikkat etmek, doktorun önerileri ve gözetiminde süreci takip etmek gerekir.

Ayrıca, sakal ektirecek kişi ileride saç ektirme yaptırmak isterse, saçları için kullanılacak kök sayısının da azalması demektir. Sakal ve saç ekiminde kıl kökleri aynı saçlı deriden alınmaktadır. Sakala ekilen kılların renklerinin renk dağılımı, hangi yöne ekildiği, bunun profesyonel ekiplerce ve steril ortamlarda yapıldığından da özellikle emin olmak gerekir.

Sakal ekimi neden yapılır?

Erkeklerde genetik, hastalık, cilt hastalıkları, kemoterapi vb gibi ağır ilaçlara, strese, radyasyona (epilasyon ve diğer sebepler) deri yanmasına maruz kalma ve diğer bazı çevresel sebeplerden dolayı sakal bölgesinde dökülme, seyrelme görülebilir. Erkeklere bu sebeplerden dolayı sakal ekimi yapılır.

sakal.com.tr 

 

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021