GENEL

Dünya Sakal ve Bıyık Şampiyonası

Her iki yılda bir düzenlenen Dünya Sakal ve Bıyık Şampiyonası bu yıl 17-18-19 Mayıs’ta Belçika’nın Antwerp şehrinde düzenlendi. Renkli ve ilginç görüntülere sahne olan şampiyona, bolca sakallı ve bıyıklı adamı da bir araya getirdi. Bu yılki sakal ve bıyık şampiyonası da geçmiş yıllarda olduğu gibi renkli görüntülere sahne oldu. 

Her iki senede bir düzenlenen organizasyona yüzlerce sakallı bıyıklı adam katılıyor! Yarışma katılımda çeşitliği sağlamak ve sakal ile kültürel bağ kurmak için her sene farklı ülkelerde yapılıyor. Bu yılki yarışma kategorisinde doğal sakal ve çene sakalı kategorileri ön planda tutulmuş ve yarışmacılar da bu kategorilerde yarışmışlar. 

Dünya Sakal ve Bıyık Şampiyonası Tarihçesi

Dünya Sakal ve Bıyık Şampiyonası resmi olarak ilk kez 1995 yılında yapılan bir etkinlik ancak tarihi dünya çapında olmadan daha önceye, 1990 yılına, Almanya’ya dayanıyor ama şampiyona hem ilginç hem de bir turizm fırsatı olunca asıl tarihi ve başlangıcı konusunda farklı tartışmalar da olmuş. İtalyan bir sakal sever gurup, şampiyonanın ilkini 1970’lerde Kuzey İtalya’da yapıldığını iddia ediyor. Ancak şampiyonanın dikkat çeken ve günümüzde bilinen haliyle gelişimi ise, Alman Höfener Sakal Kulübü  (1. Höfener Bartclub) tarafından 1990’da düzenlenen bir etkinlikle başlamış. Aşağıdaki fotoğraflar da şampiyonanın resmi sitesinden alınan örnek fotoğraflar.

1995 yılında aynı kulüp, yakındaki Pforzheim şehrinde ikinci Dünya Sakal ve Bıyık Şampiyonası’na ev sahipliği yaptıktan sonra işin Orta Avrupalı kardeşlerimiz bunun kendi icatları olduğunu bu etkinliklerle pekiştirmişler ve sonrasında da yine genellikle Avrupa ortalığında bu şampiyonayı sürdürmüşler.

Neden sakal bıyık şampiyonası Yapılır ki?

Gerçekten kim dünya çapında sakal yarışması yapar, neden yapar? Ne için yapılır diye düşünüyorsanız ilk sebebi tabi ki eğlenmek, ortak bir alan yaratmak, aynı tarzda ve hobileri olan insanların bir araya getirmek, bu etkinliklerin gelenekselleşmesiyle de sakal kültürünü devam ettirmek. Tabi turizmi de unutmuyoruz. “Sakal tutkusu” nu da şuraya bonus olarak ekleyelim.

kaynak: https://www.worldbeardchampionships.com

Üstteki görselde 1990’dan bu yana yapılan şampiyonasının nerelerde düzenlendiğini görebilirsiniz. Bir sonraki Dünya Sakal ve Bıyık Şampiyonası 2021 yılında Yeni Zelanda’da yapılacak.Ayrıca Dünyanın En Uzun Sakallı Adamı Sarwan Singh‘e de göz atmayı unutmayın 🙂

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021