SAKAL BAKIMI

Seyrek Sakallar için Sakal Modeli Önerilerimiz

Seyrek sakal modelleri denildiğinde akla gelen modeller sınırlı sayıda olsa da, sakalları seyrek çıkan erkekler için ilk akla gelen sakal modeli sinekkaydı sakal tıraşıdır. Hayır, dalga geçmiyoruz. Sakalı seyrek olan ve seyrek çıkan erkekler için ilk akla gelen sakal modeli budur. Bunun dışında “Sakallarım seyrek ama ben de sakal bırakmak istiyorum!” derseniz, seyrek sakallılar için sakal modelleri de mevcut tabi ki.

Aslında seyrek sakal modeli tercih etmek bir seçim değil daha çok bir mecburiyet modeli olsa da bunu da farklı yöntemlerle değiştirmek elimizde. Sakal modellerinde seyrek sakal modelleri pek tercih edilmez. Çünkü sakal bırakanlar sakalının gür olmasını, gür çıkmasını, bütün görünmesini ister. Peki, sakalı gür olmayanlar ne yapıyor? Cevap verelim: Sakalı seyrek olanlar ya kendi sakal sıklığına göre kendi özgün seyrek sakal modelini tasarlıyor ya da direkt sakalını gürleştirmeyi düşünüyor ve sakal serumlarını kullanıyor. Sakal serumlarıyla ilgili bir makaleyi yazının sonunda sizlerle paylaşacağız. Yine de “Yok ben sakal serumu kullanmayacağım, seyrek sakalımdan memnunum, seyrek sakalda bir model arıyorum” derseniz (madem kaçış yok) gelin onu da konuşalım.

Seyrek Sakal Modelleri

  1. Sakalların seyrek çıkan kısımlarını kısa tutup kirli sakallı fakat top sakala yakın bir görüntü yakalayabilirsiniz. Seyrek sakallılar için palazlanan sakal modeli idealdir. Bkz. James Franco
  2. Sakalları tıraş edip bıyığı ön plana çıkararak, sakalsız yüzü bıyık sayesinde biraz daha sert görünen bir hale getirebilirsiniz. Bıyık bırakarak bu sorun aşılabilir. Yüz tipine uygun bıyık modellerini denemenizi hatırlatmamızda da fayda vardır diye düşünüyoruz. Yine bir seyrek sakallı James Franco çözümü!
  3. Top sakal modeline ağırlık verip çene, çene altı, cücük sakal ve öne çıkan bir bıyıkla bir sakal modeli yapabilirsiniz. Seyrek çıkan, dağınık duran sakalları tıraşlayın gitsin! Top sakal candır. James Franco ve seyrek sakal modellerinde bugün!
  4. Yine top sakal modelini uzayan seyrek sakallarla birleştiren Johnny Depp abimizden ilham alabilir, daha havalı bir görünüm yakalayabilirsiniz.
  5. Sadece bıyık bırakıp çene kısmındaki sakalları tıraşlayıp yanak üzerinde çıkan seyrek sakalarla bıyığı destekleyebilirsiniz.
  6. Faullerden çene çizgisinde dudak altına inen ve sahne adı 50 Cent olan abimizin ya da Game Of Thrones Karakteri Alfie Allen’in (namı diğer Theon Greyjoy) tercih ettiği sakal modeli de seyrek sakallılar için farklı bir tercih olabilir. Yanak üzerinde seyrek çıkan sakalların kesilmesi ve çene çizgisinde yeterli uzunlukta bırakılan sakallarla çizgi sakal görünümü yapılabilir.
  7. Gelelim seyrek sakal modelleri içinde yüzdeki sakalı en çok gösteren modele. Saçı uzatın, yanaklarda ve faullerde çıkan sakalın, bıyığın, çene altında ve boyun kısmında çıkan sakalın birbiriyle buluşmasına izin verin! Salın saçı sakalı, karışsın birbirine! Not:Bunun için ara ara sakalın daha uzun kalan kısımlarını makasla toparlamanız yeterli olacaktır. Aksesuarla, gözlük, küpe vb. stilinizi destekleyebilirsiniz. Saçların uzun olması seyrek sakallı erkekler için kurtarıcıdır.Seyrek sakal modelleri içinde en özgünü serbest bırakacağınız sakallardır! Dikkat etmeniz gereken nokta ise bir süre sonra dağınık görünecek sakalları ne çok uzun, ne çok kısa bırakmadan orta uzunlukta bırakabilir ve seyrek bir sakal modeli sahibi olabilirsiniz.

Seyrek Sakal Sorunu ve Sakal Serumu

Doğal olan, özgün modelleri denemekten çekinmeyin. Sakal çok çok seyrek ve biçimsiz bir görüntü oluşuyor, görünen görüntünün bir seyrek sakal modelleri olarak değerlendirilemeyecek halde olduğunu düşünüyorsanız sizi şuraya alalım: Sakal Çıkarma Serumu yazısına bir göz atmanızda fayda var. Onu okumuşken bir de üstüne Sakal Gürleştirme Yöntemleri adlı makaleye de bir göz atın. Belki de artık seyrek sakallı olmaktan çıkmanın vakti gelmiştir. Sakal serumları seyrek çıkan sakalların kökleri ve etrafındaki sakal tellerinin canlanmasına ve sakalın çıkmasına yardımcı olur.

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021