GENEL

Dişi Beyazlatan Besinler Nelerdir?

Diş Beyazlatan Yöntemler

Çoğunu bildiğiniz ve uyguladığınız üzere diş beyazlatma için birçok yöntemi var. Bunların bir kısmı medikal (dental) müdahaleler, bir kısmı da birtakım kozmetik yöntemler de günü kurtaranlar. Kozmetik olanlar içinde akla ilk gelenler ise örn: ekstra beyazlatma etkili diş macunları, beyazlatan diş pastası, aktif karbon içeren diş beyazlatma cilaları ve tozları, diş beyazlatma jelleri gibi kozmetik ürünler. Tabi günlük kişisel kullanım için üretilen diş beyazlatma cihazları ve diş beyazlatma bantlarını da unutmayalım! Bunların hepsini tercih edebilirsiniz. Sonuç da alabilirsiniz. Ayrıca diş beyazlatma konusunda daha önce yazdığımız Diş Beyazlatma İşlemi Nedir? ve Diş Bakımı için Pratik Bilgiler adlı makalelere göz atabilirsiniz. Peki, bunların dışında diş beyazlatan besinler nelerdir? Bu yöntemlere ek kolay ve daha eğlenceli bir diş beyazlatma yöntemi olarak hangi besinleri gıdaları tüketebiliriz? Hangi besinler diş beyazlatır?

Diş Beyazlatan Doğal Besinler Hangileri?

Öncelikle şunu belirtelim: Dişleri sadece besinlerle beyazlatmak diye bir yöntem yok. Diş beyazlatan besinler, düzenli diş temizliği ve ağız diş bakımını destekleyen bir yöntemdir. Mesela, düzenli diş ve ağız bakımı yapmak, diş temizliği, günde 2 kez diş fırçalamak; bir de sigara, kahve, çay içme alışkanlığını kontrol altına almak beyaz dişlere sahip olmak için -hala- en temel yöntemler… Gelelim diş beyazlatan besinler hangileridir sorusunun ilk ve en etkili cevabına: İLK BESİN SU! Su içmeyi alışkanlık edinin.

Beyaz Dişler İçin Süt Ürünleri

Diş hekimleri ve beslenme uzmanları diş yapısını destekleyen gıdaların başında süt ve süt ürünlerini sıralıyor. Peynir, yoğurt, süt, kefir ve diğer süt ürünlerinin diş yapısını güçlendirdiği kalsiyum ve diğer minerallerle birlikte proteinlerin de dişleri güçlendirdiğini, diş yüzeyinde parlaklık etkisi sağladığını belirtiyor. Siz yeterince süt ürünü tüketiyor musunuz? Hem güçlü hem beyaz dişler için süt ürünlerini tüketmeye gayret edin.

Diş Beyazlatan Besinler: Kuruyemişler

Evet, şu kuruyemişlerin vücutta yaramadığı bir nokta var mı? Kalpten diş ve kemik sağlığına kadar vücuttaki birçok sistem için faydalı besinlerden. Kuruyemişler daha yerken sert yapıları dişleri ve diş yüzeylerini temizliyor, vücuda karıştıktan sonra da içindeki vitaminler ve besin değerleriyle diş yapısını destekliyor. Tüketin efendim! Kuruyemişten zarar gelmez. Güzel gülersiniz  Cildi – saçı sakalı da ayrıca parlattığını da hatırlatalım  Kuruyemiş tüket ışık saç!

Evet, şu kuruyemişlerin vücutta yaramadığı bir nokta var mı? Kalpten diş ve kemik sağlığına kadar vücuttaki birçok sistem için faydalı besinlerden. Kuruyemişler daha yerken sert yapıları dişleri ve diş yüzeylerini temizliyor, vücuda karıştıktan sonra da içindeki vitaminler ve besin değerleriyle diş yapısını destekliyor. Tüketin efendim! Kuruyemişten zarar gelmez. Güzel gülersiniz  Cildi – saçı sakalı da ayrıca parlattığını da hatırlatalım  Kuruyemiş tüket ışık saç! 

Diş Beyazlatan Meyveler

Diş beyazlatan besinler içinde meyveler de önemli bir etkiye sahiptir. Meyveler içindeki asitlerle dişleri çürütür diye bir şeyler duymuş olabilirsiniz. Bilimsel olarak reddedilemez olsa da besinler insan sağlığını ve enerjisini sağlamak için doğada vardır. Ağız ve diş bakımı, doğru vakitte meyve yeme alışkanlığı ile hem sağlığınızı, hem vücudunuzu hem de dişlerinizi koruyabilirsiniz. Dahası meyve yiyerek dişlerinizi beyazlatabilirsiniz. Peki hangi meyveleri tüketeceksiniz; Portakal! Limon! Elma! Ve tabi ki Çilek! Özellikle bu meyveler diş yüzeyindeki asitleri kendi içeriğindeki asitli yapılarla dengeliyor, lifli, sert, tohum çekirdekli yüzeyleriyle dişlere peeling etkisi yapıyor. Diş minelerini güçlendiriyor. Minelere zarar vermiyor.

Ayrıca bitkilerden susam, fesleğen, nane, adaçayı, brokoli, karnahabar gibi doğal besinler de diş beyazlatıcı etkiye sahip. Havuç, kereviz, yer elması gibi yumru gövdeli besinleri de unutmayalım. 

Herkesin Diş Rengi Neden Farklı?

Dişlerimiz de herkeste farklı olduğu gibi renk tonları farklı organlarımızdandır. Dişlerimizin rengini genetik yapımız, kemik yapısı ve buna bağlı kemik rengi, yaşanılan coğrafya ve buna bağlı olarak içtiğimiz sudaki mineraller; özellikle florür mineralidir. Dişleri sarartan minerallerden biridir. Örneğin bazı köy sularında florür ve mineraller daha fazladır, hatta bu sebeple kırsalda yaşayan insanların dişlerinin sararmış dişleri olduğunu görebilirsiniz. Bu durum kişilerin dişlerine yeterince bakmadığı anlamına gelmez. Florür dişler için faydalıdır.

Tekrar hatırlatalım: Sadece diş beyazlatan besinler tüketmek dişleri beyazlatmaya yetmez, bol su içmeyi, dişleri sarartan alışkanlıkları azaltmayı, düzenli diş ve ağız bakımını alışkanlık edinmek zaten sorun olan birçok diş rengi farklılığını azaltacaktır.

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021