ERKEK BAKIM

Yağmurlu günlerde sakal nasıl korunur?

Sakalı olan herkes bilir. “Bizi yağmurlu havaların mahvettiğini!..” : ) Yağmurlu günlerde, sert ve rüzgarlı havalarda sakallarınız sizi biraz uğraştırabilir. Bir sakalın çok uzun ya da kısa olması da pek fark etmez , sakal bakımı için günlük sakal bakımı rutini oluşturup buna yağmurlu, karlı, rüzgarlı günlerde de devam etmek en iyi yöntemdir. Ne fark eder? Hava koşullarıyla sakalın ne alakası mı var? Var, var. 

Yağmurlu günlerde sakalın ıslanması zararlı mı?

Hava sıcaksa ya da yağmurlu mu? Fark etmez. Sakal ıslandığında keratin zincirleri arasındaki bağlar gevşer.  Su, saçtaki bu keratin zincirlerini birbirine bağlayan doğal hidrojen bağlarını parçaladığında olur. Kuru saç ve sakal bu yüzden daha zor şekillendirilir. Islak sakal ve ıslak saç sizin de fark ettiğiniz üzere daha kolay şekillendirilir. Kıvırcık bir sakala ya da daha uzun sakallara sahipseniz yağmurlu havalar sizin tadınızı kaçırabilir. Kolayca şekli bozulan sakalları düzeltmek de zorlaşacaktır. Sakal ıslandığında keratin zinciri hassaslaşır. Dış etkilere daha açık hale gelir. Çok sorun değildir ama şeklen sorun olabilir. Özellikle şekillendirici, fön vb. yöntemler ile sakala şekil verip dışarı çıkıyorsanız!…

Yağmurlu günlerde sakalımı nasıl korurum?

  • Yağmur sakalın şeklini ve yapısını bozar, dağınık ve incelmesine sebep olur dedik. Peki ne yağmurlu günlerde yapmalı? Büyülü bir şemsiye kullanın. 🙂  Sakalı doğrudan yağmurdan korur. Şeklini bozmaması için iyi bir önlemdir. Büyülü şemsiyeler her yerde satılıyor. ÜÇ HARFLİ marketlerde bile bulabilirsiniz. 😀
  • Geniş ağızlı bir şapka takıyor musunuz? Tarzınıza uygun bir şapka illaki bulunur. Geniş siperlikli bir şapka işe yarar.
  • Fular, eşarp, bere, hatta artık şu pandemi günlerinde siperlikli bir maske!  : ) Sarının sarının çıkın kardeşlerim! Yollar sakallıların! Yağmurlu günlerde sakalı doğrudan kuru tutmak için en etkili yöntem bu olabilir. Bunların büyülü olmasına da gerek yok. : )
  • Kapüşonlu sivitşört* giyer misiniz? Giyin! Tak kapüşonu kafana, takma yağmuru kafana.
  • Sakal bakım yağı kullanırsanız, bunu rutin günlük bakımınıza dahil ederseniz yağmurlu ve rüzgarlı günlerde sakal yağı sakala bir katman daha koruma sağlar, ıslanmayı geciktirir. Keratin yapısının bozulmasını yavaşlatır. Beard Oil Nedir? | Sakal Bakım Yağı adlı makaleye göz atın. Ayrıca daha önce yazdığımız Sakal bakımı | Kuru ve nemli havalarda sakal bakımı adlı makale de işe yarayabilir.
Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021