Kategoriler: ERKEK BAKIM

Tüy dökücü ürünler | Erkekler için tüy dökücü kullanımı

Tüy dökücü kullanmak

Vücudun her bölgesinde kullanılan tüy dökücü ürünler kişisel bakımı kolaylaştırıyor. Ağda ve jilet gibi seçeneklerin dışında kolay bir yöntem olduğu için erkekler de bu ürünleri severek kullanıyor. Ayrıca erkeklerin tüy dökücüleri kullanımı kadınları geçtiği de biliniyor. 

Tüy dökücüler cilt için sorun yaratır mı?

Tüy dökücü ürünlerin bilinen bir zararı yoktur. Her cilt tipi ya da hassasiyeti farklıdır. Bazı ürünler kişide alerji sorunlarına sebep olabilir. Özellikle genital bölgede kullanılan ürünlerin de alerjen etkileri araştırılarak, öncesinde küçük bir alanda deneyerek test edilebilir. Diğer yöntemlere göre ciltte kesik vb. sorunlara sebep olmaz ancak tahriş ve alerjen etkiler görülebilir. Ciltte yanma hissi olabilir. Ayrıca kokusu genellikle rahatsız edici olan ürünler olarak bilinseler de hoş kokulu ürünler de mevcuttur.

Tüy dökücü ürünler neye göre seçilmelidir?

Tüy dökücü ürünler genellikle içeriğinde ne olduğuna göre bir ayrım yapılacak ürünlerden değildir. Genellikle yüksek dökücü etkisi ve alerjen etkileri olup olmadığına göre değerlendirilir. Bir de kaliteli – bilindik ve fiyatı da belli bir ortalamanın altında olmayan ürünlerin tercih edilmesi önerilmektedir. Bazı ürünler alerji ve yanlış kullanım riskini ortadan kaldırmak için koltuk altı, vücut, genital bölge için özel üretilmektedir. Ayrıca genel (tüm vücut) kullanım için de birçok ürün mevcuttur.

İhtiyaca göre tercih yaparak ürün seçmek doğru olur. Kökleri zayıflatan ürünlerin seçilmesi memnun kalmanızı sağlar. Nemlendirici özelliği olan ürünleri de tercih edebilirsiniz.

Tüy dökücüler nasıl kullanılır?

Tüy dökücü yöntemler, krem, jeli ve sprey gibi birçok farkı şekilde tüketicilere sunulmaktadır. Tüyleri derinlemesine almayan ve köklerini zayıflatmayan ürünler, kısa süre sonra tekrar müdahale gerektirebilir. Tüy dökücüler genellikle tüyleri kıl köklerinden değil – kırarak temizler. Öncelikle doğru ürünü doğru bölgede kullandığınızdan emin olun. Alerji riskinden dolayı vücudunuzda kullanmadan evvel küçük bir yerde test edin. Kaşıntı, hassasiyet, kızarıklık vb. etkileri görülmeyen ürünleri cilde uygulayabilirsiniz. Tüylerin kısa sürede çıkmasını engellemek için yeteri kadar uzamasını bekleyin. Bu işlem arasında geçen süreyi artırır. Ürünler sprey- krem- jel gibi farklı yapıda olduğu için ürünü ambalajı içinde bulunan kullanım şekline göre uygulayabilirsiniz. Genellikle ürünler 3-5 dakika arasında bekletilmesi önerilir.

Uyguladıktan sonra soğuk ve bol suyla, cildi tahriş etmeden arındırın. Kullanım sonrası cildinizi uygun bileşenler ve nemlendiricilerle destekleyin. İşlemden sonraki birkaç gün bölgenin temizliğine ayrıca dikkat edin. Örn: genital bölge ya da koltuk altı gibi yoğun ter bezlerinin olduğu bölgeleri temiz olduğundan emin olun. 

Erkekler tüy dökücü ürünleri kol, bacak, sırt, bacaklar, omuz, ayaklar, genital bölgelerinde kullanabilirler. Ayrıca Erkeklerde Vücut Kıllarını Alma adlı yazıya da göz atmalısınız.

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021