GENEL

Erkek tişört modelleri nasıl olmalı

Tişört alırken nelere dikkat edilmeli

Erkek tişört modelleri; klasik, v yaka, balıkçı yaka, bisiklet yaka, polo yaka olarak bilinirler. Farklı stiller için ara modeller de mevcuttur. (Örn: uzun, bol, geniş, dar yakalı rap tarzı gibi.)
ÖNERİ: V yaka ya da polo yaka tişörtler daha spor ve şık görünüm için sık tercih edilen tişört modelleri arasındadır. Kilolu ve daha soft gösteren modeller ise genellikle şekil itibariyle renkli ve çizgili, çift renklere sahip tişörtlerdir. Bedenle uyumlu olmayan modeller de tuhaf bir görünüme sebep olabilir. Örneğin yapılı bir üst vücuda sahipseniz dar modeller facia da olabilir şık da durabilir. 

Tişört alırken diğer giysilerle uyumlu olması da önemlidir. Hemen her mevsim her şeyle giyilebilir olan tişörtler, pastel renklerle, sade, şık ve olgun bir görünüm yakalamak için joker eşyalardır. Ceketle de şortla da pantolonla da gömlek altına da hırka içine de giyilebilir olması açısından doğru ve uyumlu tercihler yapmak önemlidir. Örneğin ceket içine V yaka bir tişört sizi şık gösterirken polo yaka bir tişörtle ceket giymemeniz gerektiğini bilirsiniz. 

Erkek tişört modelleri seçilirken beden seçimi de doğru yapılmalıdır. Bunun için de beden ölçünüzü bilmeniz gerekir. Örneğin; omuz ve kol bölgesinin dikişli yeri omuz altında değil omuz çizgisinde ya da üzerinde olmalıdır. Omuz dikişlerinin kollarda olması o tişörtün sizin için uygun beden olmadığı anlamına gelir.

Erkek tişört modellerinde renk ve kumaş seçimi nasıl olmalı

Erkek tişört modelleri arasında genellikle sade ve ana renkler sık tercih edilir. Sade renkler hem şık hem uyumlu bir görünüm için de önerilmektedir. Pamuk, keten gibi doğal liflerden üretilen tişörtler bir adım öndedir. Pamuk oranının yüksek olması mümkünse pamuklu olması önemlidir. Sıcak mevsimlerde polyester içeren tişörtler cildin nefes almasını engeller, hava geçirgenliğini engeller. Bu da terleme ve koku gibi istenmeyen durumlara yol açar. Özellikle kilolu olan erkekler daha sık terleme sorunları yaşayacakları için pamuklu ürünler idealdir. Elbette açık renkler sıcağı ve ısıyı tutmayacağı için koyu renklerden ziyade açık ferah renkler seçmek akıllıca olur. İnce kumaşlı, kollardan sıkmayan, uzunluğu boyla uyumlu ve hafif salaş durması her zaman tuhaf görünümleri engeller. 

Ucuz tişört mü pahalı tişört mü?

Tişört en basit ve en ucuz üretim ürünlerinden biridir. Bu sebepten pahalı bir tişört ile ucuz bir tişört arasında ayrım yapmak için tek ayrım sadece kumaş türü olmalıdır. Dünyadaki en çok tercih edilen giysi desek yanılmayız. Buna rağmen ucuz olması gerekirken gereksiz yüksek fiyatlara satılırlar. Bir tişörtün pahalı olması pamuklu ise ya da modeli belirgin şekilde bir tarz sunuyorsa tercih edilebilir ancak ucuz tişörtler de kaliteli ve işe yarar özellikler sunduğunu bilmekte fayda var. Buna rağmen ucuz ve şık erkek tişört modelleri de bulmak mümkün. 

Vücut tipine göre tişört seçimi

Bel bölgesindeki fazlalıkları örtmek, daha hoş bir görünüm yakalamak için bol tişörtler gün kurtarır. Erkek tişört modelleri arasında dar modellere nazaran daha çok tercih edilen bir modeldir. Yaz mevsimi için ideal olan bol kesim tişörtler sıcaklık, ter sorunları ve rahat hareket etmek için önerilmektedir.

  • Geniş omuz vücut tipi için: Salaş, bisiklet yaka, geniş omuzlara sahip tişört modelleri, üst kısımları orta düzey dar, bel kısmındaki ince görünümü öne çıkaran üçgen beden modeller,
  • İncel bel -geniş omuz- az basenli vücut tipi için: Bisiklet yaka, polo yakalar, geniş ve salaş modeller, dar modeller,
  • Elma tipi vücut için tişört seçimi: Vücudun üst bölümünü öne çıkarmayan modeller, yani sade, baskılı olmayan tişörtler, V yaka, bisiklet yaka, polo yaka, koyu renkler, salaş ve bele doğru bollaşan modeller,
  • Armut tipi vücut için tişört seçimi: V yaka, bele doğru genişleyen modeller…

Yukarıdaki beden şekilleri için yapılan tanımlamalar ortalama beden şekillerini genellemek için kullanılmıştır. Erkek tişört modelleri arasında doğru tişört seçimi yapmak ve kategorileştirmek için belirlenmiştir. Uygun bir tişört seçmek iyi görünüm için önemlidir. Sıcak havada erkekler nasıl giyinmeli? adlı yazıya da göz atabilirsiniz. 

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021