SAKAL BAKIMI

Sakal yüzü kilolu gösterir mi?

Sakal yüzü kilolu ya da şişman mı gösterir?

Sakalın erkeğin aksesuarı olduğunu çok kez söylemişizdir. Sakal görüntüdür, görüntü de her şeydir : ) Peki, sakal yüzü kilolu gösterir mi? Sakal suratı zayıf mı gösterir yoksa kilolu mu? Sakallar erkekleri olduğundan zayıf mı gösteriyor yoksa şişman mı? Bu soruların cevabı genellikle, “evet! Sakal kilolu gösterir”dir. Ancak kişinin vücut ağırlığına, boy kilo oranına, yüz hatlarına göre değişir. (örneğin kişi yüzü çok yuvarlak ve büyük yanaklı biriyse, bu seferde sakalını uzatarak bu kilolu ve yanlara doğru aşırı yayılmış yanakları saklamak için işe yarayabilir.) Yüz hatlarına uygun sakal modeli seçmek önemlidir ve kilolu görünmemek için de iyi bir yöntem olabilir.

Eğer zayıfsanız ve sakallarınız normal uzama aralığındaysa iki haftadan sonra yüzü olduğundan daha iri ya da daha -şişman- gösterebilir. Sakal ilk bir hafta ve sonraki 3 gün içinde (genellikle ilk 10 gün) şişman göstermez ancak taranmadığında ve düzenli olarak uzatılmadığında ve bir süre uzadıktan sonra sakal yüzü kilolu da gösterir, şişman da : ) Ancak dediğimiz gibi; yuvarlak yüzlü ve görece kısa ve kilolu erkekler genellikle sakal bırakır, uzatır, bu vücut tipine sahip olan erkeklerin kilolu görüntüsüne sakal sebep olmaz, aksine sakal yüzdeki şişkin görüntüyü perdeler.

Bununla ilgili fikir edinmek için daha önce yazdığımız Yüz Şekilleri ve Yüz Şekline Uygun Sakal Modelleri adlı makaleye göz atabilirsiniz. Yüz şekline uygun sakal düzenleme ile ilgili diğer yazılara da yine web sitemizde göz atabilirsiniz. 

Ee! Sakal yüzü şişman mı gösteriyor?

Yani buradan şöyle bir sonuç çıkarsak haksız sayılmayız: Sakal bazı erkekleri kilolu gösterir bazı erkekleri ise pek kilolu göstermez, hatta kiloları bile gizler. Kilolu demek yerine daha dolgun bir yüz şekli sağlıyor da diyebiliriz. Kilolu, şişman ya da dolgun…Burada önemli olan tek şey yüz tipi ve sakal modelidir. Bir de şunu belirtelim: Genellikle kilolu erkeklere çok sakal yakıştırılmıyor, hatta pek beğenilmediği, kötü göründüğü birçok forumda, sözlükte, kişisel bakım sayfaları ve özellikle kadın forumlarında da dile getiriliyor. 

Püf nokta: İster uzun boylu ister kısa boylu olun, ister zayıf ister kilolu olun; doğru şekilde sakal düzenleme yöntemleri ve yüz şekline uygun(yakışacak) modelleri tercih etmek önemli! Örneğin; yanak üzerinde kabaran ve yoğun çıkan sakalları ince tutup çene bölgesine doğru sakalı artırarak uzatmak birçok yöntemden daha etkilidir. 

Zayıf erkekler de kilolu görünmek için sakal bırakıyor

Zayıf ve uzun boylu kişilerde ise sakal olduğundan daha fazla iri bir yüz görüntüsü yakalamak için sakal bırakır. Sakalların olgun, karizmatik, etkileyici, dikkat çekici, çevresel etkilerden koruyucu vb. birçok farklı fonksiyonu vardır. Onlardan biri de “daha az zayıf ya da az kilolu” gibi görüntüde farklılıklar yaratmaktır. : ) Sakal zayıf bir erkeği şişman göstermese bile en azından sakal yüzü dolgun gösterir demek mümkün.

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021