SAKAL BAKIMI

Sakal Wax Nasıl Kullanılır

Sakal Wax’ı nedir?

Sakal wax : Bıyık ve sakalları şekillendirmek, şekillendirirken sakallara da bakım yapmak için üretilen kozmetik bir üründür. Sakal ve bıyıkta oluşan kırılmaları azaltmak, sakalda oluşan matlık ve kepekli görünümü yok etmek, kolay şekil almayan, dağınık görünen ve aynı yönde uzamayan, bütün durmayan sakalları düzene sokmak için kullanılmaktadır.
Ayrıca sakalları nemlendirmek ve beslemek, yumuşatmak için de sakal şekillendirici ürünler kullanılabilir. Bu ve buna benzer sakal şekillendirici ürünleri tercih ederken, sakalı besleyen ve doğal bileşenlerden üretilmiş waxların tercih edilmesi ayrıca öneriyoruz. Bu bileşenlerle üretilmiş ürünler sakalın sadece şekillenmesini değil aynı zamanda hızlı uzamasını da sağlarlar. Kıl köklerini besleyici doğal yağlar içeren ürünler de piyasada mevcuttur.

Sakal Wax nasıl kullanılır?

Sakal wax ‘ını sakala uygulamadan önce sakallar ve bıyık yıkanır, kurutulur, tarakla taranır. Wax tırnak ucuyla, ürün yüzeyinden (sakalın yoğunluğuna göre) tırnakların üzerine alınır. İşaret parmak ve baş parmak ile sakala yukarıdan aşağı yönde, sakala istenilen şekil verilerek uygulanır. Örneğin, eğer uygulayacağınız sakal bölgesi genişse birkaç kez tekrarlayabilir, sakal yoğunluğuna ve uzunluğuna göre avuç içinde de ısıtarak kullanabilirsiniz.

Ayrıca, sakal wax ürünlerinin nasıl kullanıldığına dair kısacık bir video ile de bu soruyu cevaplayalım.

Sakala nasıl şekil verilir?

Sakal, yapısı gereği kıvırcık, dalgalı, dağınık ya da sert biçimde uzayabilir. Sakal kısayken dağınık görünmez ancak uzatıyorsanız bunlar bir süre sonra sorun olacaktır. Sakal ile ilgili sorunları çözmek için birçok yöntem olsa da temel olarak yöntemler ikiye ayrılırlar. Birisi sakal düzleştirme, şekillendirme diğeri ise sakal düzeltme yöntemleridir. Tabii ki bu şekillendirme yönteminden biri de sakal wax ‘ı kullanmaktır. Sakal şekillendirme ille ilgili detaylı bilgiye daha önce yazdığımız Sakala nasıl şekil verilir? adlı makaleden erişebilirsiniz.
Sakal waxları demişken, şuraya doğal bileşenlerle oluşturulmuş, sakalı şekillendirirken aynı zamanda sakallara bakım da yapan bir ürün önerisi yapalım: Sakal Baba Wax 

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021