SAKAL BAKIMI

Sakal Tıraş Önlüğü Nedir? Ne İşe Yarar?

Sakal tıraş önlüğü, sakalı keserken, tıraş ederken ya da düzeltirken, kesilen sakal ve kıl parçalarının lavaboya, lavabonun etrafına, yerlere dökülmemesi ve lavabonun giderini tıkamaması için kullanılan bir üründür.

Sakal Tıraş Önlüğü Neden Tercih Ediliyor?

Toplumda “evi temizlemek kadının işidir, ev temizliğini kadın yapar” gibi hala yanlış bir algı devam ederken, bu durumun üzerine erkeklerin evi temizleme, temiz tutma işinde ilgisiz ve dağınık olmaları ev içinde ve ortak yaşama açısından hala güncel sorunlardandır. Günümüzde çalışan kadın ve çalışan erkeğin vaktinin daha kıymetli olması, dolayısıyla ve kadınların da sakal-bıyık tıraşı olan erkeklerin ardında bıraktığı o dağınıklıktan bıkmış olmalarını hesaba katarsak sakal tıraş önlüğü kullanmak kıymetli bir hale geliyor. Aslında burada sosyolojik ve toplumsal bir takım sorunlar da var ancak bu bizim bu sayfada çözebileceğimiz bir şey değil. 🙂 Şartlar böyle olunca sakal tıraş önlüğü lüks değil, bir ihtiyaç haline gelmiş oluyor.

Sakal Tıraş Önlüğü Satın Alan Kadınlar

Ne alaka değil mi? Hemen anlatalım ama önce şu önlüğün ne işe yaradığına bir değinelim: Sakal tıraş önlüğü sakal düzeltme işlemlerinden sonra temizliğe ayrılan zamandan tasarruf etmek için kullanılabilecek en doğru üründür. Hal böyle olunca da sakal tıraş önlüğü sırf bu sebepten dolayı erkeklerden çok kadınların dikkatini çeken bir ürün oluyor. O da ne? Erkeklere alınacak hediye hazır! Tertemiz bir hediye. 🙂 Yeni yıl hediyesi, doğum günü hediyesi, evlilik yıl dönümü hediyesi olarak kadınlar eşlerine, sevgililerine, anneler sakallı erkek çocuklarına sakal tıraş önlüğü alıyor. Ne kadar faydacı bir hediye değil mi?

Kadınlar burada dolaylı olarak kendilerini düşünüyor gibi görünse de, bu önlük sakallı erkekler içinde işe bir hediye olarak değerlendirilebilir. Bunu uydurmuyoruz zaten. Hem kadınları da bu sebepten dolayı suçlamıyoruz. Ne kadar düşünceliler değil mi? 🙂 Evet, komik olan şu ki sakal tıraş önlüğü kullanıcı satın alma istatistiklerine göre en çok kadınlar tarafından satın alınan bir ürün. Sağ olsunlar… Gerçekten çok ince düşünceliler.

Sakal Bakımı Yapmaya Üşenen Erkek

Gelelim sakal bakımı yapmaya üşenen sakallı erkeklere. Erkekler sakal bakımı konusunda neden üşenirler? En temel sebebi, bakım sonrası temizlik ve vakit kaybı!  Tıraş sonrası girilen banyo, lavabo temizleme zahmetine girmemek için sakal bakımını erteleyen erkekler hiç az değil, bunu biz biliyoruz. (Bkz: Geleneksel Tıraş ile İlgili Bilmeniz Gerekenler)

Bu zahmetten kurtulmak için hatta üşenmeden sakalınız ile istediğiniz vakit ilgilenebilmeniz için, eğer temizlik konusunda sorumsuz iseniz, annenizden böyle görmüşseniz, anneciğinizin prensi olarak büyümüşseniz, kadınların kâbusu olan “kesilen sakal kısımlarının lavaboya saçılması” ve sakalların lavabo giderlerini tıkamaması için, siz de kendinize güzel bir hediye aldırabilirsiniz. Cevap tabi ki: Sakal tıraş önlüğü… Alın kullanın birer tane, kimseler yorulmasın, siz istediğiniz vakit tıraş olun, sakallarınızla oynayın, sakalınıza çılgınlar gibi şekil verin, sakalınızı düzenleyin, düzeltin, kırpın, çırpın… Hepsi sadece bir sakal tıraş önlüğü ile artık daha kolay. İşlevi ve kullanışı açısından faydalı bir ürün olduğu için üretene, getirene, satana da biz www.sakal.com.tr olarak kocaman bir aferin veriyoruz.

 

Sakal Tıraş Önlüğü Şekli

Yine bu da yabancı tasarımı bir ürün olmakla birlikte biçim olarak çocukların mama önlüğüyle aynı mantıkta üretilmiş, sakala yapılan işlemden sonra açığa çıkan sakal döküntülerinden kolay kurtulmayı amaçlayan, pratik kullanımlı, zamandan tasarrufa hizmet eden bir ürün diyebiliriz.

Sakal Tıraş Önlüğü Nasıl Kullanılır?

  1. Sakal tıraş önlüğü, önlüğün boyunluk kısmından boyuna geçirilir, uç kısımlarında bulunan 2 adet plastik vantuzla cam ve ayna yüzeye tutturularak kullanılır.
  2. Önlüğün üzerine sakal kesilen bölgesi avuç içi gibi duracak, oluşan oyuntu sakal döküntülerinin etrafa sıçramasını ve dökülmesini önleyecektir.
  3. Sakal bakımı sonrasında önlük dürülüp bükülmeden önce, kıl artıklarını çöpe bir çırpıda dökebilirsiniz, tıraş – bakım sonrası pratik toparlanma ile kadınlar da erkekler de rahat eder.

Artık Türkiye’de de bu ürünü satan güzel markalar var. Alın kullanın. Google’a bir sorun o size bu konuda yardımcı olur.

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021