SAKAL BAKIMI

Sakal tarzı önerileri | Yüz tipine göre sakal modelleri

Sakal tarzınız nasıl olmalı?

Bazı erkekler sakal bıraktığı zaman diğerlerinden daha dikkat çekici olur. Her erkeğe sakal yakışır mı bilinmez ama bazılarımıza daha çok yakıştığı kesin. Zaten her fırsatta dile getiriyoruz; “Sakal erkeğin aksesuarıdır, makyajıdır.” diye ama cümleyi “bakımlı sakal” kelimesini de ekliyoruz. Aslında doğru bir sakal tarzı sahibi olmak için birkaç öneriyle de mümkün olabilir. Burada dikkat edilmesi gereken şey yüz şekli-tipiyle uyumlu görünen sakal modellerini tercih etmektir. Gerisi de doğru uygulamayla mümkündür. Aradakiler de minik detaylar… Hadi onları konuşalım. Yüz tipi ve sakal arasındaki uyum için ne yapmalı?

Yüz tipine uygun sakal modeli belirlemek

Bu iş biraz korkutucu gelebilir ama zor değil. Sadece araştırmak ve bilenlere sormak, danışmak gerekir… Ve uygulamak! Peki nasıl? Sakal tarzı nasıl belirlenir, neye göre belirlenir?

  • Yüzünüz uzun ise; yani uzun yüzlü biriyseniz, uzunluğu kısa göstermek için yapabileceğiniz bir şeyler var. Kirli sakal jokerini oyuna sokun. Kirli sakal modeli bu yüz tipi için iyi bir sakal modelidir. Hafif kirli sakal tatlı bir görüntü yakalamanıza yardımcı olacaktır.
  • Kare yüzler için: Örneğin çeneniz dar, alnınız düzse sakallarınızla bu sert görüntüyü yumuşatabilirsiniz. Sakalı yanak kısımlarda kısa tutun, çene kısımlarını ise daha uzun… Dörtgen görüntüden uzaklaşmak için en kolay yöntem budur.
  • Yuvarlak suratlar / kafalar uzun ve gür sakal modellerini tercih edebilirler. Kirli sakal modeli de bu yüz tipi için kurtarıcıdır.
  • Ters piramit. Gür sakal yüzü toplu gösterir! Gür sakal sevmiyorsanız bıyık bırakabilirsiniz ama bıyık bırakmak ve doğru bıyık modelini seçebilmek daha zor bir iş olabilir. 😉 Seçilen bir sakal modelinin kabul görmesi bir bıyık modelinin kabul görmesinden daha kolaydır. Keskin yüz hatlarına sahip kişiler için bu iki öneri de dikkatleri yüzün üst kısmına çekecektir.
  • Oval yüz tipleri ise sakal ve saç konusunda istedikleri gibi at koşturabileceğiniz anlamına geliyor. 🙂

Sakal tarzı ve sakal modelleri

Her sakal modeli her yüz tipinde aynı görünmez. Yüz tipine uygun bir sakal modeli tercih etmek düzgün ve bakımlı  bir sakal için oldukça önemlidir. Sakal tarzı için detaylı önerileri daha önce yazdığımız sakal modelleri adlı makalede detaylarıyla incelemiştik. Şu linkte ( SAKAL MODELLERİ ) görebilirsiniz.

Bu yazıyı okurken peki, “Sakal yüzü zayıf ya da kilolu gösterir mi?” sorusu aklınıza gelmişse onun için de şu link size bir fikir verecektir. 

Eğer sakallarınız şu ya da bu sebepten seyrek çıkıyorsa; Seyrek Sakallar için Sakal Modeli Önerilerimiz adlı yazıya göz atmalısınız.

Sakal tarzı için kafa karışıklığına gerek yok! Ben en çok tercih edilen sakal modellerine baksam yeter diyorsanız; En Çok Tercih Edilen Sakal Modelleri başlığına bir göz atın.  

 

 

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021