SAKAL BAKIMI

Sakal taramak | Sakal taramak ne işe yarar?

Sakal taramak mı?

Evet, sakal taramak… Buna gerek var mı? Sakalları taramak şart mı diyebilirsiniz. Yoo! Şart değil. Ancak bir sakal sen onu kendi haline bıraksan da uzar, bırakmasan da. Sen en iyisi bırakma. Sakal tabii ki taramadan da uzar ancak taranmayan sakal daha yavaş uzar, daha düzensiz uzar, kırıklarıyla birlikte uzar. Sakal kendi kendine uzayan ve pek bakım istemeyen bir şey gibi algılanır ama bakımlı sakal ile bakımsız sakal arasında gözle görünür farklar vardır. 

Sakal bakımında ne olabilir ki derseniz; yüz yıkamak sakal bakımı ya da cilt bakımı değildir arkadaşlar. Bunu her fırsatta söylüyoruz. 🙂 Bu konuda artık -sanırsak- anlaştık. 

Sakal taramak neden önemli?

Gelelim ince detaylara… Aslında sadece sakal taramak bile sakal bakımında yüzde elli yol almak demek olabilir. Çünkü taranan sakal mat görünmez, canlanır. Canlı görünür. Parlak görünür. Kolay şekil alır. Bütün ve aynı yöne doğru kolay şekillenir. Sakala şekil vermek için tarama yapmak en kolay yöntemdir. Daha doğrusu sakalı taranmaya alıştırmak diyelim. Sakalınızı yumuşatmak için de daha hızlı sakal çıkmasını sağlamak için de güçlü ve canlı görünen sakallar için de sakal taraması yapmak işe yarar. Sakal çıkma ve uzama aşamasında sakalda kepeklenme ve ciltte pullanmalar olur bu sorundan da taramayla daha çabuk uzaklaşabilirsiniz. Sakal kendiyle ilgilenildiğinin farkına varır. Örneğin sakalla oynamak gibi sakal taramak da sakalın daha canlı ve bakımlı olmasını sağlayabilir. Sakalla oynamak demişken, Sakalla Oynamak adlı makaleye de bir göz atın. 😉 

E tabi bunun için tarak ya da fırça kullanmak da gerekiyor tabi. Peki ne kullanalım?

Sakal tarağı ve sakal fırçası kullanmak gerekli mi?

Sakal tarama aşamasında da plastik tarak mı metal tarak mı ağaç / ahşap tarak mı kullanmalıyım? Bir kere plastik tarak kullanmak uzun sakallar (en azından taranacak kadar uzunlukta sakallar için uygun değildir) Elektriklenmeye sebep olur. Sakalda elektriklenme de uçlarda kırılmalara… Metal ve ahşap taraklar sakal için uygun malzemelerdir. Sakal tarağı olmasa da saç tarağı olur mu? Olur, tabi ama sakal tarakları daha küçük, taşınabilir ve diş araları sakala uygun tasarlanan ürünlerdir. Sakal fırçası ise daha derin tarama için uygundur. Cilt için de faydalıdır. Cilt ve sakal diplerini canlandırır. Kıvrılan, kıvırcık, uçları kırık sakallar için sakal fırçası kullanmak daha etkilidir. Sakal fırçası ciltte oluşan pullanma, sakalda düğümlenme, kırışık görüntü vb. sorunlar için de faydalıdır. Sakal fırçası sakalın kolay şekil almasını sağlar. Sakalı yumuşatır.

  • Kullandığınız tarak ve sakal fırçası doğru araçlar mı? Hangi malzemeden yapıldığı önemlidir demiştik. Öneri: Statik elektrik ürettikleri için plastik malzemeli taraklardan kaçının. Sakalınızı olabildiğince sık tarayın. Sakal fırçası kullanın, sakalı yukarıdan aşağıya doğru fırçalayın. Bu hem sakalı kepekten korur, hem canlandırır.
  • Sakalı kökten uca doğru tarayın. Sakalı dibindeki düğümler ve kıvrıklıklar uca doğru taranarak düzelir.
  • Son olarak sakal taramak faydalı mıdır değil midir size bırakalım ve sakal temizliği nasıl yapılır sorusuna da şuraya Sakal Temizliği Nasıl Olmalı? adlı yazının linkini bırakalım.

 

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021