SAKAL BAKIMI

Sakal serumu ürün incelemesi: Sakal Baba Sakal Serumu

Sakal serumu nedir? Neden kullanılır?

Sakal serumu, sakal çıkarmaya yönelik bir üründür. Kökleri olan (ancak farklı sebeplerden dolayı güçsüzleşen, cilt yüzeyine erişemeyen) sakalların çıkmasını ve büyümesini sağlar. Sakal köklerini besleyerek, doğal yollarla sakalın normal görünümüne kavuşmasını hızlandırır. Seyrek ya da çıkmakta zorlanan sakallar için sakal serumu ideal bir üründür. Serumun etkisi ise sakalların normal ve doğal şekilde büyümesini ve çıkmasını sağlar. Sakal serumu yoktan sakal var etmez. Mevcut ve güçsüz sakal köklerinin normal aralıkta gelişmesine ve büyümesine yardımcı olur. Sakal serumları sürekli kullanılan ürünler değildir. Haricen ve ihtiyaca yönelik kullanılmalıdır.

Uyarı: Sakal serumu ve sakal bakım yağı aynı ürünler değildir. Birbiriyle çok karıştırılan ancak farklı ürünlerdir. Ayrımı ve ne işe yaradıklarıyla ilgili daha önce şu yazıyı yazmıştık. Bkz: Sakal Bakım Yağı İle Sakal Serumu Arasındaki Farklar

Sakalın gelişim evresi ve sakal serumları

Erkeklerde sakalın çıkması ergenlik döneminde başlar. Yüz bölgesinde ince tüyler şeklinde beliren sakal ve bıyıklar ergenliğin ilk evresine doğru daha da belirginleşir ve gelişme evresine geçer. Bu evrede belirginleşen tüyler yerini daha sert ve uzayan kıllara bırakır. Sakalın tamamen gelişimi kişiden kişiye göre değişiklik gösterse de sakalın gelişim evresi genellikle 25-26 yaş evresinde tamamlanır.
Sakal serumu her iki dönemde ve elbette sonrasında da ihtiyaca yönelik olarak kullanılabilir ancak sakal serumu sakal için belirli dönemlerde belirli amaçlarla kullanılır. (Örneğin: sakal kayıplarında, çıkmayan ve güçsüz, seyrek çıkan sakallarda sakalı gürleştirmek için, ameliyat, yaralanma gibi küçük cilt travmaları sonrası, stres ve bazı ilaçlardan kaynaklanan ani dökülmeler, sakal kıran vb. bölgesel cilt hastalıklarını tıbbi tedavisi sonrası destekleyici ürün olarak, “sakalların yeniden güçlenmesi ve çıkması için” kullanılmaktadır.)

Yukarıda sakal serumunun ne olduğunu, ne işe yaradığını, ne için kullandığını konuştuk. Şimdi de sakal serumları arasında denediğimiz ve deneyimleyerek önerdiğimiz bir marka ve onun sakal serum ürünü hakkında konuşalım: Sakal Baba Sakal serumu.

Sakal Baba sakal serumu ile sakalında fark yarat!

Sakal Baba sakal serumu, sakal köklerini uyarıcı doğal aktifler içerir. Bu aktif bileşenler sayesinde sakal ve bıyık köklerini uyararak, sakalları kökten uca besler, aynı zamanda güçlendirir. Serum sakallara bakım da yapar. Güçlenen ve yeteri kadar beslenen sakal ve bıyık kökleri serum sayesinde daha hızlı, güçlü ve sağlıklı uzamaya başlar. Serum yardımcı ve destekleyici ürün görevi üstlenir. Sakal baba sakal serumu doğal ve cilt sağlığına uygun bileşenlerle zenginleştirilmiş bir serumdur. Cilde ve sakalın doğal yapısına zarar vermez. Ürünün cilt için kimyasal olumsuz etkileri yoktur.

Sakal Baba sakal serumunun özellikleri ve benzerlerinden farkı ne?

  • Sakal Baba sakal serumu 6 ay süren AR-GE çalışmaları sonrası üretiminde sakal için en etkili aktif bileşenler seçilmiştir. İşe yaramayan, gereksiz kimyasallar içermez.
  • Sakal Baba sakal serumu, sakal ve bıyık köklerini uyarır, sakalları besler, güçlendirir.
  • Cilt sağlığına uygun bir üründür.
  • Gerekli dermatolojik, challenge (karşılaştırmalı) ve mikrobiyolojik testlerden geçmiş ve onay almıştır.
  • Serum özel Airless şişeli ambalajı sayesinde şişe içinde plastik boru, oksijen, hava gibi vb. ürünü bozucu dış etkenlerle ile temas etmez. Oksijenin akışkan ürün ile teması ürünün etkisini ve kalitesini olumsuz etkiler. Bu sayede ürün kullanım ömrü uzun, etkili ve ekonomik bir üründür.

BİLGİ: Sakal neden seyrek ve güçsüz çıkar?

Erkeklik hormonu Testosteron erkeğin gelişimini üstlenen androjen grubundan bir hormondur. En yoğun salgılandığı dönem ergenlik dönemi ve otuzlu yaşlardır. 30’lu yaşlardan sonra da vücutta giderek azalmaya başlar. Testosteron erkeğin büyüme, üreme ve en görünür etkisi olan tüylenme gibi gelişimlerini üstlenir. Bazı erkeklerde aynı oranda hormon salgılansa bile sakalın çıkmaması, seyrek veya cılız çıkması da karşılaşılan bir durumdur. Bu genellikle bireyin genetiği ile ilgilidir. Baba veya yakın akrabalarında yeterli miktarda tüylenme olmayışı genetik kodun zincirleme etkisidir. Sakalın ve bıyığın çıkmaması sadece hormonsal ve genetik etkilerden değil beslenme, uyku, stres, cilt problemleri gibi iç ve dış nedenlerden dolayı da olabilmektedir.

ÖNERİ: Sakalın gelişimi için ne yapılmalı?

Eğer genetik bir sorun, hormonlarla ilgili bir problem yoksa ve sakal kökleri mevcut ise dışarıdan doğru bileşenlere sahip bir ürün ile sakal gelişimi desteklenebilir. Sakal Baba sakal serumu içerdiği aktif bileşenlerle sakal ve bıyık köklerinin yeteri kadar beslenerek sakalların normal bir şekilde çıkmasını, sakalların büyümesini ve uzamasını sağlar.

Ürün linki şurada: Sakal Baba Sakal Serumu  

SAKAL BABA HAKKINDA

Sakal Baba, 2015 yılında İstanbul’da kurulan, ürünleri Türkiye’de üretilen yerli bir erkek bakım ürünleri markasıdır. Sakal Baba ve sakalbaba.com bakımlı erkekler için pek çok farklı kategoride ürünler üreten ve kurulduğundan kısa bir süre sonra tüketiciler tarafından en çok tercih edilen sakal bakım markaları arasında yer alan bir marka haline gelmiştir. Bugün sakal bakımı ve erkek bakım ürünleri kategorisinde ülkemizi yurt dışında temsil etmekte, ihracat ve e-ticaret kanallarıyla ülke dışına ürün tedariki de sağlamaktadır. Sakalı ve bakımlı erkek idealini odağına alan marka, tüketicilere doğal bileşenler içeren ve kolay kullanım özelliği olan özgün ürünler sunuyor. Sakal Baba, Türkiye’deki sakal konsept ürünlerinde ve kendi sektöründe öncü bir Türk markası olarak yeni, özgün ve kaliteli ürünler üretmeye devam ediyor.

www.sakalbaba.com

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021