SAKAL BAKIMI

Bıyık bırakırken dikkat edilmesi gerekenler neler?

Bıyık bırakırken yapılan hatalar

Sakal bırakırken olduğu gibi bıyık uzatırken de kaçınmanız gereken şeyler var. Erkeklerin sakal ve bıyık bırakırken dikkat etmesi gerekenler neler kısaca bahsedelim. 

Bıyık bırakırken hayalperest olmayın!

Bir sakal ve bıyık ayda ortalama yarım inç uzar. Yani sakallı, pala bıyıklı olmak için en iyi ihtimalle birkaç aya ihtiyacınız var. Bunun üzerine genetik miras, genel sağlık durumunuz ve beslenme alışkanlıkları gibi diğer önemli faktörleri de eklersek…mmm! Bu süre de uzayabilir. Bıyık da bu işlerin biraz daha sabır ve bakım gerektirdiğini de tekrar hatırlatalım. Çünkü kendinden bahsettirecek bir bıyığın çıkması yaklaşık 2 ila 3 ay sürer. (Sabır + bakım kiti ile tabi 🙂 ) Bir tavsiyeyi tekrar hatırlatalım: bıyık her zaman sakalla birlikte uzatılırsa daha kolay ve az dikkat çeken bir süreç olur. Siz ve çevreniz yeni, belki de radikal yeni tarzınıza daha kolay adapte olur. Sonra mı? Sakalları kesin gitsin… Doğru bir stil seçmek ve filmlerdeki karakterlere çok da özenmeden kendi makul bıyık hayalinize kavuşabilirsiniz. 

Bıyığı yanlış kesmek mi? Aman Dikkat!

Her ne kadar, insan bıyığını nasıl yanlış keser yahu? diye düşünseniz de bu sizin için de kabus olabilir. Aman dikkat! Tam bir bıyık, farklı uzunlukta kıllardan oluşur. Biçimsiz uzar, bakım ve tımar gerektirir. Kenarlardan fışkıran aykırı kılları tıraşlamak ve makaslamak bazen istenilmeyen kazalara sebep olabilir. Kısaltayım ya da uçlarından azıcık alayım derken bakım aşamasını sinek kaydı bıyık tıraşı olmanız içten bile değil 🙂 Büyümenin ilk aşamalarında, buruna en yakın bıyıkların uzamasına izin verirken dudak çizgisine en yakın kısımları keseceksiniz. Bunu yapmanın en iyi yolu iyi bir sakal makası kullanmaktır. Elektrikli bir saç sakal ve bıyık düzelticiyle dar alanlara girmek daha zordur ve yanlışlıkla bıyığınızı çok fazla kesebilirsiniz. Dikkatli kullanın! Gerekiyorsa bir berbere gidin. 

Sakal ve bıyık bakımı yapmayı ihmal etmeyin!

Birçok sakal ve bıyık bırakan erkek hiçbir şey yapmadan düzgün bıyıklara ve sakallara sahip olmak ister ama düzgün bir sakal görünce de imrenir. Sakal ve bıyık cilt gibi bakım ister. Beslenmeli, düzeltilmeli, bakımı yapılmalıdır. Örneğin sakal bakım yağı kullanmak ve sakal ve bıyık şekillendirici balsam, krem ve spreylerle bıyıklara şekil vermek, düzenli olarak sakal makası kullanmak ve tabii ki temiz tutmak… Nemlendirmeyi de unutmuyoruz.

Bıyık bakımı için neler gerekli?

Harika bıyıklar tesadüfen oluşmaz – onlar bir sanat eseridir. Peki, bıyık bakımı için ne kullanmalısın?

Sakal & Bıyık balsamı

Kremler ve balsamlar hem sakalınız ve bıyığınız hem de cildiniz için nemlendirici görevi görür. Bu ürünler bıyığın doğal görünmesini sağlar, kıvrılma ve mat görünümleri de azaltır. Bıyıklarınız biraz uzayınca Wax da kullanabilirsiniz. Her gün değilse bile 2 günde bir… 

Sakal bıyık makası

Sakal ve bıyık bırakıyorsanız minik bir el makasınız olmalı… Bıyık bakımında da en kolay yöntem budur ve basittir. Bazen sadece bir veya iki saç teli almanız gerekir ve bunu tıraş makineleriyle yapmak zordur. Bu işler için üretilmiş bir makas edinin. 

Sakal fırçası

Sert domuz kılları cildi soyar ve uçucu yağı bıyık kıllarına eşit olarak dağıtır. Yaban domuzu kılı, tüylerin istediğiniz yönde uzaması için eğitilmesinde de etkilidir. 

Cep tarağı

Bıyık ve sakal taramak eğlencelidir. Tarak sakal ve bıyığı düzleştirirken temiz de tutar. Kabarmalarını ve dağınık görünmelerini giderir. Bıyık ve sakalın için bütün görünmesi için ve kılların aynı yöne alışması için bir tarak gerekir. Bir sakal tarağı bakımın yarısını kendi başına yapabilir. Sakal ve bıyık temizliği önemlidir. Çok yıkamak kurumalarına sebep olur. Bıyıkları ayrıca temiz tutmanız gerekiyor. Çünkü bir süre sonra her ne yiyorsanız bıyıklarınız da onlardan nasibini alacak! Sağlığınız ve bıyıklarınızın güzelliği için buna ayrıca özen göstermekte fayda var. Özetle: Bıyık bırakırken bir stil belirlemek, sabırlı olmak, bıyık bakımını ihmal etmemek şart! 

Ayrıca şu da var: Bir bıyık sorunu olan Sakal ve Bıyık Sararması Nasıl Geçer? adlı makaleye de göz atabilirsiniz. 

sakal.com.tr

 

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021