Hibrit bıyık modelleri neler? | Bıyık stilleri 3

Hibrit bıyık modelleri neler?

Bıyık stillerinde klasik ve vazgeçilmez ve en bilinen şekiller hangileri derseniz şu an güzel bir kaynak olarak değerlendirilebilecek bir yazı okuyorsunuz. (Bıyık modelleri konusu 3 başlıklı bir yazı dizisi ve bu sonuncusu: Hibrit bıyık modelleri) Bıyık geçmişte ve günümüzde birçok ideoloji, mesaj, stil, yaşam biçiminin ifadesi olarak kullanılmıştır. Hala da kullanılmaktadır. Bıyık ülkemizde de özellikle siyasi fraksiyonları ve yönelimleri belirtmek için kullanılmaktadır. Bıyık bu anlamda hem tehlikeli hem eğlenceli ama kesinlikle mesaj içeren bir aksesuardır. Tabii biz bıyığın tarz olan, modaya ve yüzünüze uygun olan stilleriyle ilgileniyoruz. Bıyık stilleri söz konusu olduğunda da, bizim de uzman olduklarını düşündüğümüz ve kaynak olarak faydalandığımız, bu alanda uzman kişiler onu üç kategoriye ayırmışlar. Biz de bunları sıralayacağız. Doğal bıyık modelleri, gidon bıyık stilleri ve hibrit bıyık stilleri…

Hibrit bıyık stilleri

Hibrit bıyık ne demek önce bunu açıklayalım. Hibritin kelime anlamı ‘melez’ anlamına gelmektedir. Hem ondan hem bundan gibi… Melez bıyıklar kısmen bıyık, kısmen sakal olarak tanımlanır. Bu yazı dizisinde sıraladığımız tüm bıyık stilleri dudak üzerinde kalan bıyık stilleriydi. Hibrit bıyık ise sakaldan destek alır. Görüntü itibariyle daha doğal görünen ve erkekler tarafından en çok kullanılan stildir. 

At nalı bıyık

At nalı bıyık, dünyanın birçok bölgesinde kullanılan bir stil. Bu tesadüf ya da değil ama çok kullanıldığı kesin. Örneğin Güney Amerika ülkelerinde de çok popüler. At nalı, ağza paralel uzanan ve çene hattına uzanan iki dikey yanak bıyığı ve sakalı ile tam şeklini alan bir bıyıktır. Dikkat çekicidir. Bıyık ve sakalı yuvarlak olacak şekilde birleştirin ve diğer kısımları tıraş edin. İşte! Bu bir at nalı bıyık… Mors bıyık stiline benzer ama at nalı bıyık mors bıyıktan daha uzundur. Aralarındaki fark mors bıyığın yeterince uzamış ve ağız yanında at nalı gibi görünecek kadar aşağıya sarkan tüm bıyıklardır. At nalı bıyık ise; yanaklardan bir miktar sakala ihtiyaç duyar.

Ünlü at nalı bıyıkları arasında; Hulk Hogan, Jared Allen, Sam Elliott ve John Lennon sıralanabilir. Bizde de her an her yerde görebilirsiniz. Bu aralar biraz demode bir tarz olsa da sokakta at nalı bıyıklı bir amcayla karşılaşmanız içten bile değil. At nalı bıyığı nasıl uzatılır? At nalı bıyık bırakmanın en kolay yolu, dolu bir sakal veya yuvarlak bir sakal bırakmak! Bıyık ve yanaklarda istenilen kalınlığın sağlanması üç ile altı ay sürer. Yaklaşık olarak bıyıkla aynı genişlikte iki dikey yanak kılını (sakal) ağza dikey biçimde tutun ve geri kalan kısımarı tıraşlayın gitsin! Makasla etrafından fışkıran sakal uçlarını kırpın. Hafif kirli sakal ve sinekkaydı tıraş ile de uyumlu bir stildir.

Bir de küçük at nalı bıyık var. (Üstte görebilirsiniz) At nalı bıyıktan farkı daha kısa ve dudak altında “cücük” diye tabir edilen ve sakalla desteklenir. Daha kalın bırakabilirsiniz. Uzunluğu da isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Uçların dudak altına inmesi yeterli gibi.

Emperyal bıyık

Gidon bıyık ve Macar bıyık ile karıştırılan bir stil olsa da benzemediğini de iddia edemeyiz. Emperyal bıyık birazcık sakal (üst yanak kılları) desteği alır. İmparatorluk bıyığı aynı zamanda gidon bıyık ve Macar bıyıktan farklıdır, çünkü uçları bir noktaya şekillendirilmez ve daha doğal bırakılır ve baştan uca dek daha dolgun bir şekil oluşturur. Gerçek bir imparatorluk bıyığı, Wu-Tang logosunun üst yarısına benzer. İmparatorluk bıyığı ismini, II. Kaiser Wilhelm’den alıyor. İmparatorluk stili için biraz yanaklardan sakala ihtiyacınız olacağından, en kolayı bıyık ve sakalları aynı anda uzatmak olacaktır. Uçlar yeterli uzunluğa eriştiğinde, ağız kenarlarında az miktarda sakal bırakıp geri kalan tüm sakalı tıraş edin. (Unutmayın! Sadece kıvrım kısmının altını dolduracak kadar sakal yeterli) Gidon kısmı her gün tarak ve fırçayla yukarı doğru şekillenecek şekilde eğitin. Duruş sağlamak için balmumu uygulayın, uç kısımları daha dolu bırakın. 

Kirli sakal + bıyık

Aslında bu en doğal stildir. Ancak başlı başına ve belirli bir bıyık stili de değildir. Daha önce ve yukarıda anlattığımız birçok bıyık stiliyle de uyumludur. Tek bıyık dikkat çeker. Sakal ise bıyığın öne çıkmasını engeller ve daha doğal bir görüntü sunar. Sakal + bıyık, birkaç günden birkaç haftaya kadar uygulanabilir. Hafif kirli sakal ve bıyık güzel iyi bir formüldür. Zorlamaz. Bakımı da kolaydır. 

Sakal ile birlikte kullanıldığında en iyi sonucu veren bıyık stilleri; Chevron – Abajur – Mors – At nalı – İngiliz bıyık – Gidon bıyık- Macar bıyıktır. Hibrit bıyık stilleri ise erkeklerin en çok tercih ettiği stilleri içerir. 

Bıyık stilleri ile ilgili daha önce yazdığımız Doğal bıyık modelleri ve Gidon bıyık modelleri yazılarına da göz atabilirsiniz. 

kaynak: Bu makaledeki görseller ve metinler beardbrand.com adlı blogdan edinilmiş ve Sakal.com.tr adına özgünleştirilmiştir. 
Sakal.com.tr

 

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021