SAKAL BAKIMI

Sakal Gürleştirme Yöntemleri Nelerdir? Gür Sakallara Sahip Olun!

Sakalınız mı var? Sakalım neden gürleşmiyor diye sakalınızla mı güreşiyorsunuz? Sakal seyrek yetmez, gür olsun ki bıraktığıma da zahmetine de uğraştığıma da değsin! Diye düşünüyorsanız haklısınız. İkisi de başlangıcı bir fakat ayrımı farklı iki yoldur. Bu yolda yürüyenler bunun ayrımını zaten bilirler. Bilmeyen kişiler ise biraz saldım çayıra Mevla’m kayıra modunda takılıyor demektir. Şaka bir yana, çayırı çimi bırakıp şu işin ayrımına ve sakal gürleştirme meselesine bi değinelim bugün. “Yahu abartıyorsunuz, canım ne fark eder, bırakırım kendi gürleşir” diyorsanız lütfen orada bir durun. Maalesef, budanmayan ağaç bile uzamıyor. Ya da sadece kafasına göre uzuyor, biçimsiz… Buraya biraz dikkat! Sakallarınız güçsüzse, üzerine titremeniz gerekiyor. Sakal gürleştirme yöntemlerini aşağıya tatlı tatlı sıraladık;

*Uzatıyorum, uzatıyorum ama bir türlü gür sakallara kavuşamıyorum! Ne yapmalıyım?

Cevap: Evvela büyütmeyi değil, onu beslemeyi düşünün.Sakalınızı sevin! Bir Uganda atasözü şöyle der; “Önemli olan işlevi değil, boyudur.” İç ses: Tövbe estağfurullah! İnsanlar nelerle uğraşmış. 

Altın kıymetinde birkaç doğal altın bilgi paylaşmanın vakti geldi: 1. Çinko zengini Kabak çekirdeği! 2. E vitamini deposu Zeytinyağı! 3. Ve tabi ki vazgeçilmez sakal gürleştirme kaynağımız, başucu besleyicimiz bademyağı! 4. Düzenli ve yeteri kadar D Vitamini, yegâne kaynağımız Güneş. Ha bir de kıl kökünü ve cildin yüzeyini harekete geçiren sarımsak var. 5. sıraya da onu yazalım. Tabi bu güzel malzemeleri sakalınıza nasıl uygulayacağınız önemli! Sonra badem yağını içip, sarımsağı kelle paçaya katıp, zeytinyağını yüzünüze sürmemeniz için bu konuyla ilgili detaylı, doğru ve etkili bilgiye, daha önce blogda paylaştığımız: SAKAL BESLEYEN YAĞLAR başlıklı yazıdan ulaşabilirsiniz. 

*Bunlar yetmedi mi? Daha farklı şeyler mi arıyorsunuz? Üst maddedeki öneriler yine de bu konuda en etkili çözümler olmakla birlikte; YA! BEN İLK ELDEN, DAHA UCUZ YOLLARDAN NE YAPABİLİRİM diye mi düşünüyorsunuz? 

Cevap: Şu sakalı gürleştirem de uzaktan kapkara görünsün, benim de Cosplay Kanuni Sultan Süleyman gibi gür sakallarım olsun diyorsanız;  bu tarz günlük estetik problemlerimiz için daha tercih edilebilir bedava sakal gürleştirme yöntemlerini de şuraya bırakalım. İllaki lazım olur! 

  • Abiler! Kural 1: Muhteşem Sultan Süleyman gibi gür sakallara kavuşmak ya da onunkilerin gölgesinden en azından feyz almak için evvela onun gibi erken yatacaksınız. Uykunuz düzenli olacak. Biliyorum aranızda hala heybetliyi öz ecdadı sayanlar var. Onlar akşam 10’da yatsın. (şaka-şaka) Dalga geçmiyoruz; sağlıklı bir vücut için ve vücudun sakala ve bıyığa da enerji ayırabilmesi; kıl köklerini ve sakal yapısını gürleştirmesi için ERKEN YATMAK şarrrtt! Çünkü bu Melatonin denen nazlı hormon vücudumuzda sadece gece 23.00 – 05.00 saatleri salgılanıyor. Bunun tüm vücuda olan olumlu etkisini evvela parlak cildiniz, güçlü ve sağlıklı saçlarınız ve artık sakallarınız daha gür olduğunda göreceksiniz! Bir Japon atasözünün de dediği gibi; “Erkek adam erken yatar, erken kalkar. San!”

 

  • Bir diğer ucuz sakal gürleştirme yöntemi de; her erkeğin gençlik efsanesi olan ve sakalsız ergenlerin kaçınılmaz ilk tercihi: Sakal tıraşı! Daha gür, daha ormanca, daha sık, daha yüzünüzden fışkıran sakallar için: daha sık tıraş olmanız gerekiyor. Tıraş bıçaklarının bilinen en bilimsel etkisi kesilen kıl köklerini kalınlaştırmasıdır. Bu noktada çift ya da daha çok bıçaklı profesyonel ürünleri tercih etmeniz önemlidir. Jilet tıraş esnasında seyrek ve güçsüz bölgedeki daha ince sakallarınızı da tıraşlayacağından, sakallarınızın görünen yoğunluğu artacak, kısa sürede sakallarınız bütün ve daha gür görünecektir. Sık sık tıraş olmak erkeklerin cildini tahriş eder. Sakalınız sık tıraş olmaya alışkın değilse, bu durumu araya sakal dinlendirme boşlukları koyarak yumuşatabilirsiniz. Nemlendirici kremler de ayrıca yumuşatır. 😉

 

Tüm bunların yanı sıra; takviye ve destekleyici vitaminler ve yukarda saydığımız kıl kökü besleyici doğal yağları tercih etmeniz tüm sakal gürleştirme yöntemlerini ve sürecini kolaylaştıracağını da unutmamak gerek.

 

  • Üçüncüsü, konuya doğrudan çözüm sunan bir öneri olmamakla birlikte; yine de bizce önerilerde yerini almalı: Erkeklik hormonu – Testosteron desteği. Hormon tedavisiyle olumlu sonuçlar veren bu hormonu siz de kendi evinizde, kendi testosteron tetikleyici mutfağınızı kurabilirsiniz. Sakal seyrekliği yaşayanlar, sakalı gür görünmeyenler, sakallarını gürleştirmek isteyenler, sağlıklı gür sakalları olsun isteyenler; siz hangisisiniz? Hepinizi bu sıfatlardan sıyıracak bu ekstra öneriyi değerlendirebilirsiniz. Bu doğrultuda testosteronu arttıran doğal besinler ve testosteron oluşumunu tetikleyen besinler nelerdir? Soruları üzerinden ilerleyip, gür sakallar için evde olanlar bir şeyler yapabilirsiniz. Ölçülür bir sonuç olmasa da sakallarınızda gözle görünür değişimler yakalayabilirsiniz. Denemekte fayda var!

 

  • Testosteron artırıcı gıdalar: Kırmızı et ve hindi eti, karaciğer ve yürek sakatatı  (Maalesef az pahalı olsalar da henüz kolay bulunuyor, hepsinde yeterli çinko bulunur), ananas, kuşkonmaz, brokoli, kereviz ve kereviz gibi yeşil renkli sebzeler, nar, zencefil. Bunların yanı sıra fazla yağ kısıtlaması yapan perhizlerden kaçınmanız da testosteron değerlerinizi artırır.

 

Yukarıda bilinen sakal gürleştirme yöntemleri üzerine konuştuk. Tüm bunların yanında unutmamanız gereken şey; gür sakallar için sakalınıza temel özeni göstermeniz. Bunun birinci kuralı tabi ki temizlik! Temiz sakallar, nefes alan kıl gözenekleri demektir.

Daha gür sakallarınızla, farklı konularda da www.sakal.com.tr’de yeniden rastlaşmak dileğiyle, kalın sağlıcakla…

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021