SAKAL BAKIMI

Badem Yağının Sakal İçin Faydaları Nelerdir?

Badem yağı vücuda birçok farklı konuda faydası olan doğal besleyici bir yağdır. Vücutta birden çok soruna bu denli fayda sağlayan ve geniş kullanım alanı olan badem yağı, cildimizden, iç organlarımıza (özellikle kalp ve damar sağlığına olan faydaları bilimsel olarak kanıtlanmıştır), sindirim sisteminden sinir sistemi üzerindeki dengeleyici özelliğine kadar bugün birçok alanda tercih edilen doğal bir kaynaktır.

Badem yağını bu kadar popüler yapan şey; tabii ki estetik öncelikler. Hal böyle olunca da, cilt üzerindeki etkileriyle kirpiklerimizden kaşlarımıza, saçlarımızdan tabii ki sakallarımıza kadar kendinden bekleneni veren bir şifa kaynağı… Şimdi, besleyici yağlar arasında adı en sık geçen badem yağının sakal için faydalarını inceleyeceğiz.

  1. Badem yağı, deriden ve oral yolla alındığında kan dolaşımını hızlandırıyor. Cilt üzerine uygulandığında da derinin hemen altındaki (özellikle kılcal damarlardaki) kan dolaşımını harekete geçiriyor ve cilde doğrudan etki ediyor. Kan dolaşımı cilde yakın kısımlarda hareketlendiğinden, sağlıklı sakal oluşumu için kıl ve tüy kökleri beslenip cilt gözenekleri besleniyor. (Bkz: Sakalı Besleyen Yağlar Nelerdir?)
  2. Badem yağı, uygulandığı bölgeyi nemlendiriyor ve cilt kuruluğunu gideriyor. Bu sayede sakal çıkarken ve uzarken oluşan aşırı kaşıntıları azaltıyor, düzenli kullanımda sakal kaşıntısını engelliyor. Kıl köklerinden uzayan sakallar bazen cildin kuruyup güçsüz kalmasına sebep oluyor. Böyle olunca da biçimsiz ve güçsüz sakallar sürpriz olmaktan çıkıyor. Badem yağı ciltteki bu kurulukları, pul pul dökülmeleri ve kepeklenmeleri engeller.
  3. Badem yağı, sakal köklerini ve sakalın gövdesini besler. Sakallara parlaklık verir. Mat ve kuru görüntüyü giderir. Kıl kökleri ve cildi onarıp sağlıklı sakallara kavuşmanızı sağlar, bakımlı sakallar için badem yağı yerinde tercihtir.
  4. Badem yağı, sakal ve bıyıklarda dökülmeyi önler, kökleri güçlendirerek kıl oluşumuna yardımcı olur.
  5. Daha gür sakallar için badem yağı, doğru seçimdir.
  6. Badem yağı cilde nasıl uygulanır? Badem yağının cilde uygulanış biçimi önemlidir, dairesel ve yerçekiminin tersine yönde masaj yapılarak uygulandığında cilde gerginlik verir. Kırışıklıkları yavaşlatır. İçindeki E, K, B, A vitaminleriyle cildin alt yapısını onarır. Unutmayın; sağlıklı cilt, sağlıklı sakallar demektir.
  7. Badem yağı cildi ve sakalları yumuşatır. Sakalların düzenli uzamasını sağlar. Uzun ve gür sakal tercih eden erkekler için özellikle kullanılması tavsiyedir. Uzun sakallıların ve sakal uzatanların sakal tellerinin birine dolaşmasını, elektriklenmeyi ve güçsüz görüntüyü engelleyerek sakalların kolay taranmasını sağlar. Kolay şekillenen, bakımlı ve karizmatik sakallar için badem yağı doğal bir yöntemdir.
  8. Kireçli su, fön makinası vb. diğer dış etkenlerden yıpranan sakal tellerini onarır.
  9. Genellikle hassas ciltlerde alerjik tepkimelere sebep olmaz, özellikle acıbadem yağının anti bakteriyel özelliği de bilinmektedir. Yine tatlı badem de, temiz sakallar için ve cilde emilimi hızlı olan bir yağ olduğundan tıkanmış gözenekler için faydalıdır.

Badem yağının sakal için faydalarını yukarıda sıraladık. Bu sonuçları almak zor değil. Aksine, badem yağı bu tür sorunları kolaylaştıran bir solüsyon görevi üstleniyor. Tabi ki doğru malzeme ve doğru kullanımla! 

Sağlıcakla kalın, Sakalınıza iyi bakın!

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021