SAKAL BAKIMI

Sakal Boyası Nedir ve Nasıl Uygulanır?

Sakal boyanır mı? – Evet, sakal boyanır. Üstelik saçlarını ve sakallarını boyayan erkek sayısı da öyle sanılanın aksine hiç de az değil. Evet, abilerim ablalarım! Erkekler de kendine daha detaylı bakmaya başladı. Kadınlar bu konularda daha ilgili ve tecrübeli olsalar da son yıllarda erkekler de kişisel bakım meselesini kuaförlerinin, berberlerinin dışına taşıdı diyebiliriz. Yoksa sadece yüzünü yıkayıp “çok bakımlıyım” diyen erkeklerden biz de sıkılıyoruz. Sakal boyamayan bakımsızdır (zaten) demiyoruz. Bugün sosyal görünürlüğü artıran tüm ortamlar ve ihtiyacı gören girişimcilerle birlikte kozmetik ve kişisel bakım markalarının hedef alanı da haliyle genişledi. Bakımlı erkekler için birçok farklı ürün kozmetik raflarında çoktan yerini almış durumda. Peki, sakal boyası bu hengâmenin neresinde? 

1.Sakal boyası nedir? Neden tercih edilir?

Sakal boyası, sakalları bütün ve tek renk göstermek için kullanılan, kısa-uzun tüm sakal modellerine uygulanabilen kozmetik bir üründür. Birkaç ana sebepten dolayı tercih edilir. En önemli sebep de elbette görüntü açısından iyi hissetmek. Sanıldığının aksine sakal boyası sadece yaşını göstermek istemeyen erkeklerin başvurduğu bir yöntem değildir. Genellikle yaşını göstermek istemeyenlerin tercih ettiği düşünülse; beyaz sakaldan hoşlanmayan, saçı sakalı erken ağaran çok sayıda genç erkeğin de başvurduğu bir yöntemdir. Bunların yanı sıra az da olsa kendi özgün sakal renginden hoşlanmayanlar da farklı renkler denemek için sakal boyasını kullanıyor. Sakal boyası bıyıklar için de kullanılır, bunların dışında sakallarınızın dolgun görünmesini sağlar. (Bkz: Sakal Besleyen Yağlar)

2.Sakal boyama konusunda DİKKAT edilmesi gerekenler?

Sakal boyası, kolay bulunan bir üründür. Ancak uygun fiyata kaliteli sakal boyasını bulmak da biraz araştırma gerektirir. Samimi düşüncem: bu konuda cimrilik yapmayın. Doğru markalarla istediğiniz sonuçları alabilirsiniz. DİKKAT: Ucuz mal pahalıdır! 

 

  • Kaliteli ve kullanıcı dostu ürünleri tercih etmeniz gerekiyor dedik, neden? Nedeni basit; cildiniz tahriş olmadan, sakallarınız yıpranmadan yüzünüzü değiştirebilmek için! Sonra satıcıya da sakala da kozmetik dünyasına da yok yere küfretmeyin. Kulakları duymaz.

 

  • ALTIN KURAL: Teninize uygun renkli olanı tercih etmeniz gerek. Saçlarınızla uyumlu olmasını zaten söylemiyorum bile. Lütfen Uranüs’ten gelmiş gibi, 5 dk. Evvel radyasyon şat atmış gibi dolanmayın ortalıkta. Sakalın rengi yapay göründüğü vakit, iş bitmiştir artık geçmiş olsun. Flash TV’deki Yalçın Abi’nin yaşlandırma tekniği yanınızda halt etsin. Geçmiş olsun…

 

 

3.Sakala boyayı uygularken

Öncelikle boyanın sakal diplerine iyice geçmesini bekleyin. Sağa sola temas etmeden önerilen süre kadar bekledikten sonra, cilt nemlendirici özelliği olan sakal sabunları ve sakal şampuanları vb. ürünlerle yıkama işlemini –ovalamadan- yapabilirsiniz. Yeteri kadar beklemediğinde sakalın her kısmı boyanmayacak, boyanmayan kısımlar göze daha biçimsiz görünecektir. Dilediğiniz sıklıkta sakallarınızı boyayabilirsiniz. Kendiniz yapamıyorsanız seçtiğiniz, size uygun sakal boyasını kuaförünüze götürüp ondan yardım alabilirsiniz. Kısacası; Elinize yüzünüze bulaştırmayın diyorum. Bir bilene danışın. Mağdur olmayın. 

Birçok erkek bu sakal boyama konusunda utanıyor, çekiniyor, hatta ayıp bir durum gibi görüp gizli gizli sakallını-saçını-bıyığını boyuyor. Fakat amacın daha iyi hissetmek olduğunu göz önünde bulundurup bunun gereksiz olduğunu belirtmekte de fayda var. Sakal boyası sakal içindir, sakal erkek içindir, erkek ne içindir? Onu herkes kendince cevaplasın. Neden İbrahim Tatlıses saçını, bıyıGını, sakalını boyayınca ayıp değil de benim Haydar amcam, Can kardeşim sakalını boyayınca ayıp oluyor? Gaza geldim! Belki birilerine cesaret verir diye şuraya bir de hashtag bırakıyorum: 

#boyalısakallaraözgürlük! Uleeeeyn!

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021