SAKAL BAKIMI

Sakal Bakımı Nasıl Yapılır?

Evet, sakalların da bakıma ihtiyacı vardır. Sakal bakımı için belirli püf noktaları var. Sakal bırakan arkadaşlarımız bunların çoğunu zaten biliyor. Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur diyerek biçimsiz ve bakımsız görünme niyetiniz yoksa burayı okumanızda fayda var. İlgi göstermek, bir şeye gereken zamanı ayırmaktır. Peki, sakallarımıza yeterli zamanı ayırıyor muyuz? İnsanın var olduğundan beri sakal da var. Sakal geçmişte pek anlam yüklenen bir şey olmasa da zaman zaman üzerine kafa yorulan bir şey olduğunu da ara ara dile getirdik. 

Sakal bakımının sadece sakalları yıkayıp kurutmak olmadığı üzerine de uzun uzun konuştuk. Örneklerle önceki yazılarımızda da bunu desteklemiştik. Mesela sakalı düzenleme nasıl olmalı dedik. Şurada anlattık (Altı çizili yerlere ilgili linkler gelecek) Sakalı gürleştirme üzerine yazdık, ona şuradan bakın bi siz. Badem yağının sakala faydalarına da değinmiştik. Yetmediyse aşağıya da kısaca göz atmakta fayda var. İyi bir sakal için neler yapmalı meselesine değinecek olursak;

Sakal bakımı için olmazsa olmazlar

Temizlik: Temizlik her şeyden evvel vücudumuz için en temel ihtiyacımız. Birinci sırada bu var. Sakallarımız temiz olsun ki, sakal dipleri nefes alsın, dipleri nefes alsın ki sakallarınız düzenli büyüsün. Fakat öte yandan sakalın ve cildin kendi yağını da korumak gerek. Bunun için sakallarınızı gün aşırı yıkamak yeterli olacaktır. Abartmaya gerek yok. Çünkü çok yıkamak cildi kurutup cildin nem dengesini bozacaktır. Bu durum kepeklenme, kaşınma, kuruma ve sakat çatlamasına neden olur. Sakal telleriniz kırılmaya gider… Nemlendiren sakal sabunları kullanmak bunu engelleyecektir.

Düzen: Sakallarınızı sık sık taramalısınız. Sakal uçlarında oluşan kırıkları makasla almalı, rutin olarak sakallarınıza şekil vermelisiniz. Tabi sakallarınızı düzenlemek için sakallarınızı besleyici ürünler de kullanmanız gerekiyor. Bununla ilgili daha çok detayı ilk satırlarda bulabilirsiniz. Sakal bakımı için besleyici yağlar şart mı? Bakımlı sakallar için evet. Besleyici yağlar ve nemlendirici kullanmalısınız. Çünkü nemlendiriciler sakallarınızın düzenli olmasını, düzenli uzamasını sağlar. Kurumayı ve kepeklenmeyi önleyecektir. Sakal bakım yağlarıyla sakallarınızı nemlendirirken beslersiniz. Bu sakal kalitesini korumak için önemli. 

Sağlıklı ciltler için: Sağlıklı bir cilde kavuşmak öncelikle yine temiz olmaktan geçiyor. Deriniz nefes alırsa, kıl kökleriniz de nefes alacaktır. Nefes alan cilt ise bakımlı sakallara giden en kestirme yoldur. Doğru beslenmek de şart! Ayrıca sağlıklı ciltler için, cildi besleyen doğal yağlar kullanmak da kolay bir yöntemdir. Sigara ve alkol kullanımını azaltmanız da buna ek bir öneri olarak aklınızda bulunsun. 

Doğru malzeme: Sakal bakımında doğru uygulamanın tamamlayıcısı sakal bakım malzemeleridir. Cilt yapınızla uyumlu malzemeleri tercih etmeniz, aslında sakal bakımındaki en önemli aşamadır. Çünkü sakal bakımı malzemeler olmadan yapabileceğiniz bir şey değil. Şunu da hatırlatmakta fayda var. “Yıkarım geçerim abi” diyorsanız, öyle demeyin abi. Sakal bakımı, sadece tıraş olmak zaten değil. Sakal şampuanı kullanmalısınız. Sakal sabunu da tercih edilebilir. Sakallarınızı yeteri kadar nemli tutmak önemli tabi… Bunu zaten biliyorsunuz. Bu konuda da sakalı besleyen yağlar konusu size doğru öneriler sunacaktır.

Evet, dönüp dolaşıp yine aynı yere çıkıyoruz. Bakımlı sakallar! Bakacaksanız sakal uzatın, uzatıyorsanız sakallarınıza bakın diyoruz. İyi bir sakal bakımı için özverili davranmak gerekiyor. 

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021