SAKAL BAKIMI

Sakal Düzleştirme Nedir? Sakal Düzleştirme Yöntemleri Nelerdir?

Sakal düzleştirme, adından da anlaşılacağı üzere sakallarımızın düzgün görünmesi için sakalımıza birtakım düzleştirme yöntemleriyle şekil vermektir. Sakal düzleştirmeye neden gerek duyarız? Sakallar kendi kendine neden düzgün durmaz ve müdahale gerektirir? Çünkü öncelikle, sakal her insanda farklı özelliklere sahiptir. Örneğin herkesin kıl kalınlığı ve büyüme yönü farklıdır. Ayrıca yine sakalın uzama süresi, şekli (kalın-ince) ve rengi de yine kişiden kişiye farklılık gösterir. Kiminin sakalı sık kimininki seyrek çıkar. Fakat sakal düzleştirme yöntemleri belirlidir. Ayrıca konuyla bağlantılı olarak sakal düzenlerken dikkat edilmesi gerekenler adlı makalemize de göz atabilirsiniz. 

Örneğin sakalınız kıvırcık uzayabilir. Ya da dalgalı olabilir. Bu tarz sakalı olanlar sakalları kısayken pek sorun yaşamazlar fakat uzatmak istediklerinde de istedikleri gibi biçim elde edemeyebilirler. Böyle zamanlarda sakal düzleştirmeye ihtiyaç duyuluyor. Kıvırcık sakal, dalgalı sakallara nazaran uzarken uğraştıran bir sakal türüdür. Sakal düzleştirme yöntemlerine aşağıda göz atabilirsiniz.

1-Sakal düzleştirici kremler

Kimyasal bileşenler içeren kremler doğru seçilmediğinde farklı sorunlara yol açabilir. Sakal düzleştirici kremlerle sakallarınızı düzleştirebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken şey; doğal bileşenler içeren ürünler tercih etmeniz, hem cilt hem de sakal sağlığı için önem arz eder. Bazı erkekler saç düzleştirici kremleri de kullanır ama bunu tercih etmenizi önermiyoruz. Çünkü saç ve sakalların kıl yapıları farklıdır.

2-Fön ve Maşa yöntemi

En bilinen sakal düzleştirme yöntemi saça yapılan fön gibi sakallara da fön yapmak, saç düzleştirici aletlerle sakalları düzlemektir. Fakat pek verimli bir yöntem olmasa da anı kurtarmaya yeter. Sık sık fön ve maşa yapmak, sakalları ısıya maruz bırakmak sakalın yıpranmasına sebep olabilir, dikkat!

3-Sakal düzleştirici Köpükler

Sakal düzleştirici köpükler bu konuda başarılı ürünlerdir. Birkaç dakika vakit ayırarak sakallarınızı düzleştirebilirsiniz. Sakallarınız için bir yan etkisi yoktur. Sadece sakalınızın temiz olmasına ve ürünün sakalınızı gün içinde tutan kirlerden uzak tutmanız gerekir.

4-Sakal Tarağı

Bunların yanı sıra, günlük rutinler içinde sakal taramanın da sakalların düzenli ve düz görünmesine katkısı büyük. Tarak aralığı sakal için uygun, sakalınızı yolmayan doğal materyallerden üretilen sakal taraklarını tercih edebilirsiniz. El boşluğunda aynaya bile ihtiyaç olmadan sakallarınızı dilediğiniz yerde tarayabilirsiniz. Bu sakalların taranmaya alışmasını ve daha az kırılmasını da engelleyecektir. Sakallar aynı yöne tarandıkça kıl kökleri de aynı yöne yönelecektir. Sakallarınızın farklı yönlere çıkması dağınık görünmesine sebep olur. Ayrıca sakal tarağı ile uzayan sakallarınızın kaşınmasını da giderebilirsiniz. 

Bu saydıklarımızın dışında elbette farklı sakal düzleştirme yöntemleri de olabilir. En doğru olanı, size uygun olanı araştırıp tespit etmek denemek gerekir.

 

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021