SAKAL BAKIMI

Sakal Çıkarma Yöntemleri Nelerdir?

Erkekler, ah erkekler! Bazen gereğinden fazla sakal trafiğindeler. Sakal çıksa güzel ama peki ya yeterince çıkmayınca? O zaman sorun olabiliyor. Erkekler bu konuda biraz hassas davranabiliyor. Sakalım çıksın, sakalım neden çıkmıyor, sakalım nasıl gür çıkar, sakal çıkarmak için ne yapmalıyım? Bunlar genellikle ergenlik döneminde başlayan sorulardır. Farklı sorunlar da var elbet. Örneğin Sakal çıkarma yöntemlerine kalıtsal ya da hormonal sorunlardan dolayı da başvurulsa da bu her zaman kolay çözüm sağlamıyor. Erkekler hayatlarının bir döneminde sakal konusunda daha hassas olabiliyor. Haliyle böyle zamanlarda da yöntem arayışları kaçınılmaz oluyor. Bugün Sakal çıkarma yöntemleri doğal ve medikal olmak üzere farklı müdahalelerle yapılabiliyor. 

Bilinen Sakal Çıkarma Yöntemleri

Sakal çıkarmak için bilmen gereken şey şu azizim. Sakal yapımız da her insana göre değişen bir şeydir. Bu demek oluyor ki aynı yöntemler farklı insanlarda aynı sonucu vermeyebilir. Yani, önce denemek lazım, farklı yöntemler denemekten çekinmemek lazım. Sorunu tespit edip ona göre bir tedavi yöntemi bulmak ise zaten şart! Yetişkin bireylerde sakal çıkmıyorsa, bir uzmana başvurmak gerekiyor. Ondan sonra duruma göre bitkisel, medikal, kozmetik ve doğal diğer yöntemlere göz atabilirsiniz. 

Örneğin köse sakal tipine sahip olan erkeklerin bu konuda daha da uğraş verir. Hormon tedavisi bir çözüm sağlayabilir yetmezse, hevesiniz gitmemiş, sorun çözülmemişse, sakal ektirme sakal çıkarma yöntemleri arasında isabetli bir seçim olacaktır. Sakal kıran rahatsızlığından sonra da yine tedavi sonrası son çare sakal ektirme tercih edilen bir yöntemdir.

Gelelim Sakal Bakım Yağlarına

Sakal bakım yağları arasında en bilineni Badem yağıdır. Bu konuda da çok revaçtadır. Badem yağının birçok faydasının yanında besleyici ve onarıcı özelliği ön plandadır. Sakal köklerine ve sakal tellerine de doğrudan nüfuz eder. Sakalı güçlendirir. Ayrıca okaliptüs, Hindistan cevizi yağı, aloe vera içeren sakal bakım yağları da bu konuda yine etkili olabiliyor. Bir de halk arasında en bilinen yöntem saça sakala tüye sarımsak yağı, sarımsak suyu… Sarımsak içeren bitkisel ve kozmetik ürünler, mevcut.  Bu ürünlerin sakal tıraşından sonra kullanmak kıl köklerine ve gözeneklere daha fazla etki ettiği de bilinmektedir. Soda da mineral içerdiğinden ve cildin gözeneklerini beslediğinden kıl üretimini ve cilt yapısını destekler niteliktedir. Deneyin. Bu yöntemler pek tahriş ve yan etki yapan şeyler olamamakla birlikte ciltten cilde farklı etkiler gösterebilir, dikkat! 

Tıraş Bıçağı Etkisi

Çok bıçaklı tıraş bıçaklarıyla tıraşlama da bilinen ve etkili sakal çıkarma yöntemleri arasındadır. Tıraşlama, sakalların kalınlaşmasına ve dolayısıyla gür görünmesine, tüy formundaki kılların kalınlaşmasına, sakalların dirileşmesine etki eder. 

Beslenme ve yeterli vitamin ihtiyacını da karşılamak sakal çıkarma süreçlerinde etkilidir. E vitamini ve protein açısından zengin gıdaları tüketmek sakal gelişimine katkı sağlar. Vücudun fonksiyonlarının yerinde ve düzgün çalışması için uyku da en mühim ayrıntılardan. 

Sakal Bakımının önemi

Sakal çıkarma yöntemlerinden birçoğunu denediniz bir olumlu ya da olumsuz bir sonuç aldınız. Diyelim ki belli bir derecede değişim yakaladınız, bitmiyor. Sakala bakım yapmak da süreci sürekli hale getirmek, kaliteli sakallara sahip olmak önemli bir evredir. Çünkü sakal bakım ister. Sakalların sağlıklı ve kaliteli olması için bakım yöntemleri vardır. Bakım hem sizin kendinize olan özgüveniniz, hem sağlıklı ve karizmatik sakallar için gereklidir. Sakal bakımında temizlik en önemli konudur. Çünkü sakal gün içinde çokça toza kire maruz kalan bir kısımdır. Bu sebeple sakal temizliğine sağlık açısından da dikkat etmek gerekir. Sonra sakalları taramak ve düzenli olarak sakalları kısaltmak, kırıklıkları ve yıpranmaları azaltacaktır. Nemlendirici özelliği olan temizleyiciler, nemlendirici bakım yağları kullanmak gibi detaylar da var. Sakal bakımı konusunda daha önce yazdığımız SAKAL BAKIMI NASIL YAPILIR? makalesine göz atmanızda fayda var. 

.

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021