SAKAL BAKIMI

En Çok Tercih Edilen Sakal Modelleri

Tercih nedir? Tercih, bir şeyi belli sebeplere dayandırarak alternatifler arasından kendimize uygun olanı seçmektir diyebiliriz. Peki, erkekler kendilerine uygun olan sakal modelini belirleme konusunda ne kadar başarılı? Bu konu basit görünse de aslında pek de öyle değil. Biraz uğraştıran bir konu olduğu da açık… Klasik ve pek çok farklı sakal modeli biliniyor ve tercih ediliyor. Sakal bu açıdan farklılaşma aracı da oluyor. Peki, en çok tercih edilen sakal modelleri neler? Tercihleri neler belirliyor? 

Tam – Bütün Sakal modeli

Mesela, yakın zamanda Braun tarafından Avrupa ülkelerinde yapılan bir araştırmada sakal ve bıyık tercihleri belirlenmişti. Türk erkeklerinin %63’ü hem sakalı hem bıyığı seviyor ve favori modelleri ise tam sakal!

Sakalın erkek için önemi büyük. Çevresindeki diğer erkeklerden etkilenip sakal bırakan erkeklerin sayısı da hiç az değil. Bu bir dönem dizi ve filmlerle mantar gibi çoğaldığı görülse de sakal aslında her zaman üzerine düşülen bir konu. 

Sinekkaydı, Temiz Tıraş Modeli

Sıfır sakal, temiz tıraş da aslında memur modeli sakal olarak bilinir. Sosyal hayatı düzenleyen iş yaşantımız saça sakala kıyafetlerimize, tarzımıza da yansır. Genellikle plaza ve devlet kurumu çevrelerinde çalışan erkeklerin zorunlu olarak tercih ettiği bir model olmakla, düze ve daha simetrik yüze sahip olan erkekler tarafından da sık tercih edilir. Sakalsızlık da bir sakal modelidir. Her gün tıraş olan ve gün aşırı tıraş olan erkekler bu modelde değerlendirilir. Genç gösterir. Temiz, ferah bir görüntü sağlar, sakallı modellere göre daha güvenilir bir mesaj verir. Sinekkaydı tıraş, zahmetsiz ferah hissettiren bir modeldir. En çok tercih edilen sakal modelleri arasında ilk sıralarda yerini alır. Sık tercih edilen bir modeldir. (Bkz: Islak Tıraş Nedir?)

Saçlar üç numara, sakallar fora!

Saçları kısaltınca sakalların daha uzun göründüğü, daha uzun algılandığı biliniyor. Bu sakalı olduğundan daha güçlü göstermek için ufak tefek hilelerden biri aslında. Fakat öte yandan hemen pek çok erkeğe karizma katan bir model. Sakalın uzatılması konusunda da heveslendiren, kendiliğinden saç dökülme ve kellik problemi yaşayan birçok erkeği hem kurtardı hem de kel kafa bol sakal karizması dediğimiz şeyin farkına varıldı. Derken kafede oturduğum masanın karşısında tasvir ettiğim modelde bir arkadaş oturdu. Doğru sakal bakımı ve yeteri uzunlukta olunca gerçekten karizmatik bir model olduğunu söylemek gerek. Zorunlu ve diğer sebeplerden dolayı en çok tercih edilen sakal modellerinin başında gelir.

Kirli Sakal Modeli

En çok tercih edilen sakal modellerinden biri de kirli sakaldır. Kirli sakal doğal bir modeldir. Bir haftalık evre sonrasından uzun sakal evresine geçişe kadarki olan sakal uzunluğunu kirli sakal olarak tanımlıyoruz. Erkeklerin en favori sakal modellerinden biridir. Doğal bir sakal tercihi için kirli sakal en doğru seçimdir. Olgun gösterir. Yaşı belli eder. Genç ve orta yaş erkekleri için uygun bir tercihtir. Kısa saçlarla da uzun ve dağınık saçlarla da en çok kullanılan sakal modeli de kirli sakal. 

Uzun Sakal Modeli

Uzun sakal modelleri, yüz tipine göre uzunlukları belirlenmesi önem arz eden modellerdendir. Uygun yüze uygun uzunlukta sakal modeli sizi karizmatik bir hale sokar. Yüz şeklinize göre uzunluğu önemli dedik. Örneğin çeneniz sivri ise çok çok uzun olmaması daha doğal bir görünüm katacaktır. Biraz farklı bir görüntü katacağından, iş hayatı yüksek ortamlarda, plaza etraflarında, sinek kaydı tıraş gettolarında 😀 asi çocuğa da bürünebilirsiniz. İlgi çeken, farklı gösteren, bakımı zor ama kattığı karizma ve sosyal geri dönüş etkisi yüksek olan bir modeldir aynı zamanda. Kıymetli sakallara sahip olduğunu hissetmek istiyorsan, 1- Sakal uzat. 2- Uzattığın sakala bakım yap. 

Bıyıklı Sakal Modelleri

Sakalları yalnız bırakmamak da gerek tabi. “Biçimcilik ve şunun tipe bak ya kafalarında farklı görünen insanları eleştirenler azaldıkça” uzun bıyıklı ve sakal üzerine dökümlü bıyık modelleri de çoğalacak. Aslında bu konuda iyi bir yerdeyiz. Sakal modellerine ilginiz varsa, sakal uzatıyorsanız etrafı da sürekli takip ediyorsunuz. Sokağa çıkınca farklı modeller görmek her zaman güzeldir. Aykırı ve farklı bir hava yaratmak bir bıyık bir sakal ile mümkün. İkisi aynı yerde olunca işler daha da enteresan olabiliyor. Çekinmeyin. Sakal bırakın, çekinmeyin sakal üstüne bıyık da bırakın. 

Top sakalı da çok tercih edilen sakal modellerinde tutabiliriz. Hem bıyık hem sakal konusunda bir bakıma orta yolu bulmaktır kendisi. Yalnız top sakal yakışana çok yakışan, yakışmayana da berbat bir hava katan bir modeldir. Sakal yoğunluğunuz, sakal tipiniz, yüz tipiniz bu sakal modelinde yine es geçmemek gereken unsurlar. Yaşlılara da yakışıyor, orta yaşlılara da, gençlere de. Bu açıdan sıkça da tercih edilen bir modeldir ama siz top sakal bırakmadan çevrenize bir danışmayı düşünün. Keçi sakala da değinelim. Keçi sakal yuvarlak yüzlü erkeklerin sık tercih ettiği bir sakal modelidir. 

En çok tercih edilen sakal modellerini sıraladık. Siz zaten kendi tarzınıza en uygun modeli deneye deneye buluyorsunuz. Farklı sakal modellerini denemekten de kaçınmamak gerek. Sakal varlığı da yokluğu da farklı etkiler gösteren bir durumdur. Zaman zaman sakallı modellere kapı açmak sosyal anlamda size iyi gelecektir. 

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021