SAKAL BAKIMI

Sakal Bakım Yağı İle Sakal Serumu Arasındaki Farklar

Piyasada Sakal serumu adı altında satılan bir sürü yağ bazlı ürün mevcuttur. Bu ürünlerin neredeyse tamamı esasen sakal bakım yağıdır. Sakal bakım yağı ve sakal serumu iki farklı üründür ve birbiriyle karıştırılır ya da kasıtlı olarak aynıymış gibi manipüle edilir. Şimdi buradan insanları kandırıyorlar demek doğru olmasa da yanlış yönlendirmeler kurgulanıp tüketicinin eğilimlerini haksız ticarete döküyorlar diyebiliriz. ☺ Bu yazımızda sakal bakım yağı ile sakal serumu arasında farkı ya da farkları anlatacağız ama önce SAKAL SERUMU NEDİR? Sonra BEARD OİL: SAKAL BAKIM YAĞI nedir, ne değildir bunların detaylı bir ayrımına varalım.

 

Madde 1: Sakal bakım yağı hiçbir zaman sakal çıkarıcı, sakal gürleştirici veya sakalı tetikleyici değildir. Sakal bakım yağını sakal serumundan ayıran en büyük özellik de bu durumudur.

Madde 2: Sakal serumu içerdiği aktiflerle, kimyasallarla ve vitaminlerle formüle edilir ve sakal köklerini harekete geçirir. Var olan sakal kökleri bu bileşenler ile güzelce bir silkinip kendine gelir. Tabii seru gerçek yani doğru bir sakal serumu ise. Sakal serumuyla birlikte kendine gelen sakal kökleri kalınlaşır, çıkar, uzar, gürleşme görülür.

Madde 3: Sakal bakım yağları faydalı bitkilerle ve esansiyel yağlarla formüle edilip bir bakım ürünü olarak oluşturulmuştur. Maalesef piyasada sakal gürleştirmeye yönelik bu tip serumlar ağırlıktadır. Sorun bu ürünlerin piyasada olması değil; sakal bakım yağlarının çok az miktarda sakal serumuyla harmanlanıp sakal serumu diye satılan ürünlerdir. Hatta birçoğu da su bazlı ağırlıklı karışımlardan oluşan ürünlerdir. 

Uyarı: Sakal bakım yağı ile sakal serumu arasındaki farkların ayrımına varmak için iki basit önlem bile doğru ürüne ulaşmak için yeterlidir. Birincisi güvenilir bir markanın ürününü tercih etmek. İkincisi de fiyatına bakarak davranmak… Bunlar ürünün ne olduğuna dair bir fikir verir. 30-40 liraya da sakal serumu var 80-90 liraya da. (Fiyatlar örnektir.) Tabi ki araştırarak almayı ve ne aldığınıza iyi bakmanızı zaten söylemiyoruz. 

Madde 4: Eğer mevcut sakalların için sakal bakımı yapmayı düşünüyorsan sakal bakım yağı kullanmalısın. Adı üzerinde Sakal bakım Yağı! Eğer sakal gürleştirme ya da sakal çıkmayan yerlerde sakal köklerine etki etsin istiyorsan Sakal serumu kullanmalısın. Serum! Besler, büyütür… Ama bu serum yukarıda da belirttiğimiz gibi yok yılan yağı, yok badem yağı vs. içerikleri ile oluşturulmamış olmalı. Daha doğrusu ürünün kutu içindeki yağ oranı ve serum oranından düşük olmalı. Serumda serum fazla, sakal bakım yağında ise yağ oranı fazladır. 

Madde 5: Türkiye’de sakal ile ilgili gerçekten güzel girişimler var. Özellikle Avrupa ve Amerika’da sakal için yıllardır birçok ürün üretilirken, sakal bakım için bir kültür oluşmuşken, artık günümüzde ülkemizde de bu işi hakkıyla ve bilerek yapan firmalara ulaşabilirsiniz. Deneyimlerimize göre öne çıkan birkaç firma ve markayı ürünleriyle birlikte bir başlık altında topluyoruz. 

SAKAL BAKIM YAĞLARI

Marka: Sakal Baba

Sakal Baba bir Türk markası olup sakal kültürünü sonuna kadar yaşayan, yaşatan bir marka olarak öne çıkıyor. Kısa sürede müdavim müşterisi kitlesini oluşturmuş, gördüğümüz kadarıyla müşteriyle de iletişimini iyi tutan bir marka. Her şeyden önce sakal bakımı ve sakal ürünleriyle ilgili herhangi bir konuda muhatap bulabilirsiniz.

Linkini şuraya koyalım.

Sakal Baba Sakal Bakım Yağı göz atabilirsiniz. 

Marka: Proraso

İtalya’da üretilen Proraso ürünleri sadece sakallı erkekler için değil sakal tıraşı olan erkekler için de birçok ürün çeşidi sunmaktadır. Türkiye’de resmi satış siteleri bulunmamakta olup farklı sitelerde ürünleri bulabilirsiniz.

Sizin için bir link paylaşalım…

Proraso Sakal Bakım Yağı

Marka: Badger

Badger bir Amerikan ürünüdür. Türkiye’de resmi satış siteleri bulunmamakta olup yine farklı sitelerden ürüne ulaşabilirsiniz.

Linki aşağıda bulabilirsiniz. 

Badger Sakal Bakım Yağı

 

SAKAL SERUMLARI

Marka: Sakal Baba

Sakal Baba’nın bir Türk markası olduğunu belirtmiştik. 

Yeni çıkardıkları sakal serumu içerdiği aktifler sayesiyle sakalların gürleşmesini, güçlenmesini ve çıkmasını sağlıyor. Sakal Baba’nın tüm ürünleri dermatolojik olarak da test ediliyormuş. Ürün şurada: Sakal Baba Sakal Serumu

 

Marka: Eeose

Uzun bir süredir piyasada yer alan Eeose hem erkekler hem de kadınlar için bakım ürünleri üreten bir firmadır. Bilinen bir marka olan Eeose yine Sakal Baba gibi bir Türk markasıdır.

Ürünün linkini verelim şurada; Eeose Sakal Serumu

 

Uzun lafın kısası her şeyde olduğu gibi doğru ürünü doğru yerlerden alın deriz. Hele alacağınız ürün ciltle, vücutla ilgili ürünlerse bilinen ve üretimini doğal ürünlerle öne çıkaran markaları tercih etmeniz mühim. Piyasada 30-50 TL bandında o kadar çok boş (işe yaramaz, para tuzağı, dermatolojik riskler barındıran) insanı bakım hevesinden soğutan… Ürün var ki. Bir ürün alırken, önce markayı, sonra o markanın müşterilerini ve özellikle de kullanıcı ürün yorumlarını mutlaka okuyun. Sakal bakım yağı ile sakal serumu arasındaki fark nedir sorusuna, yukarıda 5 madde ve detaylı olarak daha önce yazdığımız makalelerle cevap aradık. 

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021