SAKAL BAKIMI

Sakal Boncuğu Nasıl Kullanılır?

Bir Aksesuar: Sakal Boncuğu

Sakal uzatmak son yıllarda erkeğin kendini ifade biçimleri arasında vazgeçilmezler arasına girdi. Örneğin artık sakallı olmak ve bakımlı olmak birbirine eskisi kadar zıt durumlar değil. Her erkek, kendi tarzına uygun biçimlerde sakallarını uzatıp şekillendiriyor. Sakalların bir mecburiyet olarak uzamasından ziyade bilerek ve isteyerek sakal uzatmak, sakal modasına ve hatta bu konuda farklı şeylere de sebep oldu. Sakal modası yayıldıkça erkeklerin sakal aksesuarlarına olan ilgilisi de her geçen gün artıyor. Sakal boncuğu da bunlardan biri…

Sakal Boncuğu Kullanmak

Her sakal bırakan ya da sakalı olan erkek sakal boncuğu kullanabilir mi? Aslında bunun için somut hiçbir engel yok. Sakalı olan herkes sakal boncuğu kullanabilir. Görünür engel yok. Alerji de yapmıyor. (!) Sakal boncuğu bir aksesuar ve tüm ince kalın, uzun kısa tüm sakal tür ve yapılarında kullanılabilir. Ancak toplumsal birtakım alışkanlıklar, sıradanlaşmaya dair genel yatkınlık, farklı olana ön yargılı davranma, sakala boncuk mu olurmuş-lar, el ne der-ler, bana yakışmaz-lar vs… Birçok sebep sakal boncuğu kullanılmadan önce düşünülüyor. Haliyle bu durumlar karşı taraftan da, sakal boncuğu takanlara ön yargıyla yaklaşılmasına sebep olabiliyor.

Tarza Uygun Sakal Boncuğu

Sakal boncuğu sadece asi ya da aykırı bir tarzın ifadesi değildir. Öyle sanılır, algılanır. Öncelikle bunu belirtelim. Gayet klasik, klasik oryantalist, modern çizgileri seven, vintage giyim kuşam ve sakal tarzına sahip olan erkekler tarafından da kullanılabilecek ürünlerdir.

Özetle takım elbise giyen, resmi ve ciddi giyim tarzlarını seçen erkekler de; rastafarianlar da hayatının her anında casual- rahat giyinen erkekler de, oryantalist – renk cümbüşü seven erkekler de, modern tarza daha yakın hisseden erkekler de, gömlek pantolon takılan erkekler de kendi tarzına uygun boncuk modeli bulabilir ve takabilir. Hatta daha muhafazakâr, sade giyim tarzı ya da sıradan (günlük) giyinenlerin de kullanabileceği bir aksesuardır.

Üzerinde “tişört giyen takabilir, gömlek giyen takamaz” diye de yazmıyor. Yani alerji yapmadığını da söylemiştik. 🙂 Yukarıda da bahsettiğimiz üzere, sakal halkası kullanmanın algıyla ve beğenmeyle alakası var. Kullanmak istememek ya da kullanmak! Hepsi bu. Bu konularda dahi bazen ayrıştırıcı – biçimci bir tutuma maruz kalabiliyoruz, yani bunlara artık daha fazla şaşırmamak ve bir yerden bu durumlara rağmen fiziksel ifade biçiminde de özgür davranmak gerektiğini de belirtmekte fayda var. Örneğin bu yazıda şu durumlardan bahsetme ihtiyacı bile tuhaf ama erkekler içinde de sakal halkası / boncuğu kullanmak isteyenler arasında bu tarz düşüncelere maruz kalan ve bu yüzden çekinen erkekler olduğunu düşünüyoruz. Rahat olun. Sakallara boncuk takmak aynı zamanda rahat olmanın, sakallarınızı sevdiğinizin, bakımlı olduğunuzun, tarz sahibi olduğunuzun da ifadesidir.

Sakal Boncuğunda Malzeme Önemli

Alt tarafı bir aksesuar diye düşünülen sakal boncukları, tüm bu saçma durumlara rağmen en az sakal bakım ürünleri kadar rağbet görüyor. Genellikle gençlerin daha çok tercih ettiği Sakal boncuğu ya da sakal halkası olarak da bilinen aksesuarların, farklı birçok malzemeden üretilenleri de mevcut. En çok tercih edilen türler metal, ahşap, ağaç, çelik ve deri malzemelerden üretilen sakal boncuklarıdır. Tarza uygun sakal boncuk modeli bulmakta yardımcı olabilecek 2 ipucu var: Bunlar boncuğun motifleri ve hangi malzemeden yapıldığıdır. Uygun bir sakal boncuğu seçmekte dikkat edilmesi gereken iki özelliktir. Örneğin takım elbise giyindiniz ve sakalınız da uzun, ayakkabı, kemer ve sakalların renkleriyle uyumlu ya da tam tersi –kontrast- oluşturacak modelleri kullanabileceğiniz gibi, metal olanlarını da kullanabilirsiniz. Bu sayede şık görünecek, klasik bir çizgiden taşmayacaksınız. Daha renkli bir giyim tarzınız varsa, renkli ahşap-deri ve plastik malzemelerden yapılmış sakal boncukları eğlenceli bir tarz yakalamanız için yeterli olur.

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021